ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 81-83

Φέρτε να πιω…

Κομάντο στο ΣΕΦ! Ο Παναθηναϊκός έκανε το «Break» (81-83) με ψυχή, μαγκιά και εξαιρετικό Νικ Καλάθη (16π, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ) που έκλεισε στόματα και πάει τη σειρά στο ΟΑΚΑ, με σκοπό να κάνει το 2-0 και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Φέρτε να πιω...

Το ματς

Ιδανικό ξεκίνημα με Καλάθη και Χάντερ

Ο Πρίντεζης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε αρχικά να μπει μπροστά με τρίποντο του Φελντέιν. Η ισοφάριση ήρθε όμως με το γκολ-φάουλ του Καλάθη, καθώς ο διεθνής άσος ήταν άστοχος στην επιπλέον βολή.

Ο Παπανικολάου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως ο Χάντερ ισοφάρισε εκ νέου, μετά από ένα λεπτό αγώνα. Ο Καλάθης, ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο στο ΣΕΦ, για το 4-7, ενώ ο Πρίντεζης δεν κατάφερε να σκοράρει στην επόμενη φάση.

ÊÁËÁÈÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Σκορ από Χάντερ, δημιουργία από τον Καλάθη

Ο εξαιρετικός Χάντερ στα πρώτα λεπτά, σκόραρε για το 4-9, ενώ μία εκπληκτική ασίστ του Νικ, στον Χαραλαμπόπουλο, έφερε το κάρφωμα για το 4-11, πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Φελντέιν έχασε μεγάλη ευκαιρία για να στείλει τη διαφορά στο +10 και το «πλήρωσε» με το καλάθι του Πρίντεζη. Ο επίσης «ζεστός» όμως Καλάθης, με νέο σουτ έκανε το 6-13.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε στα πρώτα λεπτά να αφήσει ελεύθερα τρίποντα στους «πράσινους», αλλά ο Χαραλαμπόπουλος σε νέα προσπάθεια από τη γωνία, δεν ήταν εύστοχος.

Το 8-13, διαμορφώθηκε με δύο βολές του Γκιστ, όμως η ασίστ του Διαμαντίδη στον Γκιστ και το κάρφωμα του Αμερικανού, έφερε νέα διαφορά επτά πόντων.

ÖÅËÍÔÅÉÍ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

«Βόμβα» Φελντέιν για το +10

Ο Σφαιρόπουλος, βλέποντας την ομάδα του να δέχεται ένα νέο ελεύθερο λέι απ από τον Καλάθη, για το 8-17, ζήτησε άμεσα το τάιμ άουτ, με τον διεθνή άσο να είναι σε εξαιρετική κατάσταση στα πρώτα λεπτά.

Δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, ο Λοτζέσκι μείωσε με τρίποντο, αλλά μία από τις γνωστές «βόμβες» του Φώτση, έφερε και πάλι τη διαφορά στο +9 (11-20).

Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +10, με τον Φελντέιν να εκτελεί έξω από τα 6.75μ.., για το 13-23. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 15-24, με έναν εξαιρετικό Παναθηναϊκό να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό, με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη.

calfot

Ασταμάτητος

Το καλάθι του Φώτση με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου έφερε το +11 για το «τριφύλλι», ενώ ακόμα μία «βόμβα» του Φελντέιν, έκανε το 17-29 στο 11′, με τον Λοτζέσκι να μειώνει ρίχνοντας τη διαφορά στους δέκα και πάλι.

Οι «πράσινοι» είχαν βρει ρυθμό και ακόμα μία ασίστ του Διαμαντίδη, έδωσε το δικαίωμα στον Γκιστ να φέρει το +12.

Ένα εύκολο καλάθι και ένα λάθος του Ραντούλιτσα, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο Σέρβος σέντερ, να σκοράρει λίγο αργότερα για το 21-33.

×ÁÍÔÅÑ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Τα λάθη έφεραν την αντίδραση του Ολυμπιακού

Το φάουλ του Διαμαντίδη, έξω από τα 6.75μ., πάνω στον Σπανούλη, έστειλε τον αρχηγό των γηπεδούχων στις βολές και 6.5 λεπτά πριν το ημίχρονο, έγινε το 24-33.

Ένα ακόμα εύκολο λάθος και δύο σερί τρίποντα από Παπαπέτρου και Σπανούλη, έριξαν πολύ γρήγορα τη διαφορά στους τρεις πόντους (30-33), αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη σε τάιμ άουτ.

13245847_10207907790805895_1325692004_n

Βρήκε σκορ με «Χαραλαμπό», έγινε ντέρμπι

Οι «πράσινοι» βρήκαν σκορ, μετά ένα σοβαρό λάθος των γηπεδούχων, που έδωσε το δικαίωμα στον Χαραλαμπόπουλο να σκοράρει δύο εύκολους πόντους, μετά από ώρα.

Το παιχνίδι πλέον είχε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει συνεχόμενα καλάθια από τον Πρίντεζη, μειώνοντας στους δύο. Το καλάθι του Παππά δεν έφτασε και οι γηπεδούχοι, κατάφεραν μετά από αρκετά λεπτά να ισοφαρίσουν, με τον Σπανούλη να κάνει το 37-37, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Χάντερ, Παππάς και νέο προβάδισμα

Η μία βολή του Χάντερ, έφερε το νέο προβάδισμα για το «τριφύλλι», ενώ μία προσωπική ενέργεια του Παππά που τον έφερε μέχρι το μπάσιμο, είχε ως αποτέλεσμα το γκολ-φάουλ, με τη διαφορά να ανεβαίνει στους τέσσερις.

«Χτύπησε» με Φελντέιν στη λήξη

Οι δύο από τις τέσσερις συνολικά βολές του Χάντερ, έριξαν τη διαφορά, με τον Παππά, προσωρινά, να την ανεβάζει και πάλι.

Το πρώτο ημίχρονο, βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +6 (41-47), καθώς ο Φελντέιν εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδυναμία του Ολυμπιακού, σκοράροντας για τρίποντο από τη γωνιά.

ÐÑÉÍÔÅÆÇÓ ÊÁËÁÈÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Μπήκε καλά με Καλάθη, είδε γρήγορη αντίδραση

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρήκε γρήγορα σκορ με τον Νικ Καλάθη, αφού ο Λοτζέσκι είχε μειώσει αρχικά για τον Ολυμπιακό.

Ο Φελντέιν με 1/2 βολές έγραψε 43-50, αλλά ένα τρίποντο από τον Χάκετ, έφερε τον Ολυμπιακό στο -3 (47-50).

Ο Δομινικανός με καλάθι δύο και τριών πόντων, έδινε πόντους στο «τριφύλλι», ενώ ο Σπανούλης φρόντισε να κρατήσει κοντά στο σκορ την ομάδα του.

ÖÙÔÓÇÓ ÐÑÉÍÔÅÆÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Πρώτο προβάδισμα για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έψαχνε την ευκαιρία να περάσει μπροστά, αλλά ο Φελντέιν με πόντους και με καλές άμυνες κρατούσε το «τριφύλλι».

Δυστυχώς, αυτό δεν κράτησε για αρκετά λεπτά, καθώς τα βήματα του Γκιστ, έφεραν το καλάθι του Παπαπέτρου, για το 56-55.

Φώτσαρος…

Το τρίποντο του Φώτση λίγο αργότερα, έδωσε στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να περάσει και πάλι μπροστά, ενώ ο Ραντούλιτσα με τα βήματα που έκανε λίγο αργότερα, έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά και πάλι.

Αντί για αυτό μάλιστα, ήρθε το γκολ-φάουλ του Μιλουτίνοφ, για να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, τρία λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

fotsis

Τρίποντο ο Παπαπέτρου, εξαιρετικός Καλάθης

Ο Ολυμπιακός, κατάφερε με τρίποντο του Παπαπέτρου να πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων, ο Ουίλιαμς ήταν άστοχος στη μία από τις δύο βολές, ενώ ο Γκιστ μετά από μία ακόμα ασίστ του Καλάθη, έφερε το 62-61, μετά από 30 λεπτά αγώνα.

Νέο «πράσινο» προβάδισμα

Μετά από συνεχόμενα λάθη των δύο ομάδων, με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» κατάφεραν να αποκτήσουν νέο προβάδισμα (63-63) με τον Ραντούλιτσα, πριν ο Γκιστ κάνει το 62-65.

Χάκετ και Γκιστ σκόραραν και στη συνέχεια, με τη διαφορά τους ενός πόντου υπέρ του «τριφυλλιού» να παραμένει, οκτώ λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

ÖÅËÍÔÅÉÍ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Νέα ισοφάριση με Λοτζέσκι

Ένα καλάθι τριών πόντων του Λοτζέσκι έφερε νέα ισοπαλία στον αγώνα, ενώ η τάπα του Γκιστ στον Σπανούλη και το άστοχο τρίποντο του Χάκετ διατήρησαν το 67-67.

Με έξι λεπτά για το φινάλε, ο Ολυμπιακός πήρε νέο προβάδισμα για το 69-67.

Ο Καλάθης ωστόσο, είχε κέφια και με πέντε συνεχόμενους πόντους, όχι απλά ισοφάρισε, αλλά έδωσε στους πράσινους την πρωτοπορία, με 69-72.

Πρίντεζης, Λοτζέσκι έδωσαν τις λύσεις, μίλησε ο αρχηγός

Το ελεύθερο τρίποντο από τη γωνία του Πρίντεζη έφερε νέα ισοφάριση στο ντέρμπι, ο Λοτζέσκι με δύο βολές, έφερε νέο προβάδισμα όμως η εμπειρία άλλαξε τα δεδομένα.

Αρχικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης με ένα από τα γνωστά του τρίποντο, έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι», ενώ ο υπαρχηγός, Αντώνης Φώτσης, διαμόρφωσε το 74-77, 2.5 λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Χάντερ, μετά από διαδοχικές χαμένες επιθέσεις των δύο ομάδων, νίκησε τον Ραντούλιτσα και έκανε το 76-77, με 1.5 λεπτό να απομένει για τη λήξη.

ÊÁËÁÈÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Φώτσης… και μέσα!

Στις κρίσιμες στιγμές, μιλάνε οι μεγάλοι ηγέτες και κάπως έτσι ο Αντώνης Φώτσης, με ένα κλάσικ τρίποντο, 38 δευτερόλεπτα πριν το φιναλε, έφερε το μπρέικ πιο κοντά, με το σκορ πλέον στο 76-80.

Ο Λοτζέσκι, 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, μείωσε σε 79-80 με τρίποντο, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού έστειλαν στις βολές τον Παππά, 14 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο οποίος ήταν απόλυτα εύστοχος, γράφοντας το 79-82.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού», έκαναν φάουλ στον Σπανούλη ώστε να μην δεχτούν τρίποντο, με τον αρχηγό των γηπεδούχων, να μειώνει σε 81-82.

Σειρά του Διαμαντίδη να βρεθεί στις βολές, με δέκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο αρχηγός ήταν εύστοχος στην πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη, αλλά ο Παπανικολάου με δέκα δευτερόλεπτα για το τέλος και με την καλή άμυνα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να σκοράρει.

Έτσι, οι «πράσινοι» πέτυχαν το μπρέικ μετά τη νίκη με 83-81 και έγιναν το «αφεντικό» στη σειρά των τελικών. Επόμενος στόχος η νίκη στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή και το 2-0.

ÊÁËÁÈÇÓ ÃÉÁÍÍÁÊÏÐÏÕËÏÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 41-47, 62-61, 81-83

ÐÅÄÏÕËÁÊÇÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÃÉÁÍÍÁÊÏÐÏÕËÏÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ(BASKET LEAGUE 2014-2015)OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE