ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Επιστολή στον Βασίλη Σπανούλη

Είσαι μεγάλος παίκτης, αλλά δυστυχώς το κόμπλεξ σου για τον Παναθηναϊκό περισσεύει. Εφτασες στο σημείο να καθυβρίσεις, για ένα τρίποντο, έναν άνθρωπο που σου έδωσε ψωμί και σε ανέδειξε. Γράφει ο «Ψυχίατρος».

Επιστολή στον Βασίλη Σπανούλη

Αγαπητέ, Βασίλη Σπανούλη

Προτού προχωρήσει στο κυρίως θέμα, πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι απ’ αυτό εδώ το site πρώτοι απ’ όλους αποδοκιμάσαμε τις ύβρεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς το πρόσωπό σου, πέρυσι τέτοια εποχή.  Διότι, εμείς οι Παναθηναϊκοί ξέρουμε να αναγνωρίζουμε τα όσα γίνονται, να μιλάμε ανοικτά και αντρίκια να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ακόμη κι αν κάτι «στραβό» το κάνει δικός μας άνθρωπος, δεν θα το κουκουλώσουμε. Δεν θα το «πνίξουμε»…

Συνεχίζω…

Βασίλη Σπανούλη, είσαι μεγάλος παίκτης. Κανείς δεν αμφιβάλλει επ’ αυτού. Είσαι ένας μπασκετμπολίστας που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα παρκέ. Δυστυχώς, όμως, όσο μεγάλος αθλητής είσαι, τόσο κόμπλεξ έχεις με τον Παναθηναϊκό. Και τόσο «φτηνή» είναι η συμπεριφορά σου στην ομάδα και τον κόσμο της.

Σε ποια ομάδα; Σ’ αυτήν που σε ανέδειξε, σ’ αυτήν που σου έδωσε ψωμί, σ’ αυτή που σε χρυσοπλήρωσε, σ’ αυτή που σε έφερε ξανά πίσω στην Ελλάδα πριν από κάποια χρόνια, όταν παρακαλούσες, για να φύγεις από τις ΗΠΑ και το NBA. Σ’ αυτήν που σε βοήθησε να κάνεις το άλμα στην καριέρα σου.

Αυτή την ομάδα, Βασίλη Σπανούλη, πριν από κάποια χρόνια την πρόδωσες, για μερικά ευρώ παραπάνω. Λες και θα σου έλειπαν και δεν θα είχες να ζήσεις. Λες και δεν είχες πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στο «τριφύλλι». Επιλογές, όμως, είναι αυτές. Κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι που δεν θες. Κι’ ας λειτούργησες αντιεπαγγελματικά, όταν σου έκανε τηλεφωνική κλήση ο μεγάλος Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι εσύ απαξίωσες να το σηκώσεις και να απαντήσεις. Είπαμε, μεγάλος παίκτης, αλλά…

Μεγαλώνοντας, Βασίλη Σπανούλη, ωρίμασες μπασκετικά.  Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Άφησε μας να αμφιβάλλουμε, όμως, αν ωρίμασες ως άνθρωπος. Άρχισες άλλες συμπεριφορές, με σκοπό (;) να γίνεις αρεστός στον Πειραιά. Αρχισες να… βγάζεις γλώσσες. Να κάνεις χειρονομίες, πιάνοντας τα… αυτιά στο ΟΑΚΑ και άλλα τέτοια χαριτωμένα.  Συμπεριφορές, που είχαν ως αποτέλεσμα τις ύβρεις και τα ντου από τους θερμοκέφαλους, οι οποίοι δεν θέλουν και πολύ για να προκληθούν.

Και χθες, Βασίλη Σπανούλη, έπιασες  πάτο. Για ένα νικητήριο καλάθι, καθύβρισες τον Θανάση Γιαννακόπουλο και έτρεξες σαν… 100αρης αθλητής στη φισούνα!

Ναι, Βασίλη Σπανούλη. Τον Θανάση Γιαννακόπουλο!Τον άνθρωπο που μαζί με τον Παύλο σε πήραν στον Παναθηναϊκό, σε χρυσοπλήρωσαν, σου συμπεριφέρθηκαν ως κύριοι και δεν μίλησαν ποτέ με άσχημα λόγια για σένα, όταν «πρόδωσες» την ομάδα και σηκώθηκες κι έφυγες. Τον άνθρωπο που δεκάδες φορές όταν το ΟΑΚΑ σε «στόλιζε», έκανε προσπάθειες να σωπάσουν οι χιλιάδες οπαδοί σε έβλεπαν ως κόκκινο πανί. Εσύ, λοιπόν, αυτό τον άνθρωπο τον καθύβρισες. Επειδή, έβαλες ένα νικητήριο τρίποντο, στο φινάλε, απέναντι στην πρώην ομάδα σου…

Ξέρεις κάτι, Βασίλη Σπανούλη. Κάποια πράγματα στη ζωή μένουν. Και δεν ξεχνιούνται ποτέ. Και το χθεσινό δεν θα το ξεχάσεις, δεν θα το λησμονήσεις ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Θα τριγυρίζει στο μυαλό σου. Και θα περάσουν τα ρημάδια τα χρόνια. Θα σταματήσεις το μπάσκετ, θα γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου, αλλά θα θυμάσαι ότι έβρισες σε ένα ντέρμπι αιωνίων έναν άνθρωπο που πριν από κάποια χρόνια σου έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία της ζωής σου, την οποία αξιοποίησες με το παραπάνω. Έναν άνθρωπο που ήταν, αυτός και ο αδερφός του, ΚΥΡΙΟΙ απέναντί σου. Μίκρυνες, Βασίλη Σπανούλη μετά το χθεσινό. Μίκρυνες πολύ…

Ο Ψυχίατρος (https://www.facebook.com/Johny.Psyxiatros)

Υ.Γ: Προκαλεί απορία πως τόσες ώρες μετά, δεν έχει βγάλει μια διάψευση ο Βασίλης Σπανούλης…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ