ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ενας καλλιτέχνης της μπάλας και 100% επαγγελματίας

Ο Διονύσης Δεσύλλας αποχαιρετά τον Μλάντεν Πέτριτς και εξηγεί γιατί τέτοιοι ποδοσφαιρικοί αρτίστες και άψογοι επαγγελματίες όπως ο Κροάτης είναι «κόσμημα» για το ποδόσφαιρό μας.

Ενας καλλιτέχνης της μπάλας και 100% επαγγελματίας

Οταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αποκτήσει τον Μλάντεν Πέτριτς τον Ιανουάριο του 2014, ο Γιώργος Καραγκούνης είχε πει γι αυτόν: «Είναι τεράστιος επιθετικός και εξαιρετικός άνθρωπος. Επαγγελματίας. Αν είναι καλά, θα κάνει σπουδαία πράγματα στον Παναθηναϊκό».

Βλέπετε, οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στη Φούλαμ και ο «Κάρα» ήξερε πολύ καλά τον Μλάντεν. Ακόμη θυμάμαι μια τρομερή σκηνή στο περιθώριο της παρουσίασης του Κροάτη άσου. Η μητέρα του Καραγκούνη, η κ. Ξένη, ήταν εκεί από νωρίς για να χαιρετήσει τον Πέτριτς και να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του γιου της. Το πρόσωπο του Κροάτη «έλαμψε» και ο ίδιος κατάλαβε ότι εδώ που ήρθε τα πάντα είναι ιδιαίτερα, διαφορετικά.

Στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, ο Πέτριτς είχε καλές και κακές στιγμές. Οπως όλος ο Παναθηναϊκός, άλλωστε. Στις κορυφαίες του βάζουμε τα γκολ με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό, στη Λεωφόρο. Ειδικά το δεύτερο είναι και το highlight του από τη θητεία του στο «τριφύλλι» και όταν έπειτα από χρόνια οι φίλοι της ομάδας θα λένε το όνομά του, στις συζητήσεις στα πράσινα στέκα και καφενεία, αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα τους έρχεται στο μυαλό. Σουτ με αριστερό, η μπάλα καρφώνεται στη γωνία του Ρομπέρτο και η Λεωφόρος ξεσηκώνεται.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.118 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Πέτριτς που ήρθε στη χώρα μας για να ολοκληρώσει μια μεγάλη καριέρα είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής. Από τους μεγαλύτερους που φόρεσαν την πράσινη φανέλα τα τελευταία 10-15 χρόνια. Ενας ποδοσφαιριστής με σπουδαία ατομικά επιτεύγματα στο παρελθόν, κυρίως στα γήπεδα της Γερμανίας, με εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση και ποιότητα και με ήθος. Επαγγελματίας 100%. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς προκλήσεις, χωρίς σταριλίκια. Προτιμούσε να κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους και να… μιλάει μόνο στο γήπεδο κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να του αναγνωριστεί. Αν, μάλιστα, δεν περνούσε προβλήματα τραυματισμού προτού έρθει στο «τριφύλλι», τότε το πιθανότερο είναι να μην τον είχαμε δει ποτέ να αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα. Οχι γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μικρή ομάδα. Αλλά διότι, στη συγκυρία των τελευταίων ετών, το συμβόλαιό του, δεν θα αντεχόταν.

Ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα πως βάζει τέλος σε μια καριέρα 19 χρόνων. Τον αποχαιρετούμε, υποκλινόμαστε στο τεράστιο ταλέντο του και τον επαγγελματισμό που τον διέκρινε και τον ευχαριστούμε για όλα. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές, τέτοιοι… αρτίστες της μπάλας και 100% επαγγελματίας και κύριοι είναι «κόσμημά» για το ποδόσφαιρό μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...