ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1-1)

Αρετόπουλος και ατυχία του στέρησαν την πρωτιά!

Με τον Έλληνα διαιτητή να δίνει... ρεσιτάλ χειρουργείου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και με το 1-1 στην Τούμπα βγήκε δεύτερος στα πλέι οφ. Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Πάνος Καραουλάνης.

Αρετόπουλος και ατυχία του στέρησαν την πρωτιά!

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι, καθώς στο αρχικό σχήμα της ομάδας επέστρεψαν οι Νάνο, Μέστο, Λουντ και Κλωναρίδης. Ο Ιταλός τεχνικός προτίμησε να ξεκινήσει τους Στιλ, Νανο, Μέστο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Αμπεντ, Λουντ, Ζέκα, Εβαντζελίστα, Κλωναρίδη και Λέτο.

ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PAOK - PANATHINAIKOS

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για τις δύο ομάδες, με τη μπάλα να παίζεται στο χώρο του κέντρου. Αυτός που απείλησε πρώτος ήταν ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ, με τον Ροντρίγκες να επιχειρεί κάτι σαν σέντρα-σουτ και τον Στιλ να μπλοκάρει εύκολα στο 2ο λεπτό. Οι «πράσινοι» βγήκαν πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με συνεχόμενα χτυπήματα κόρνερ, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Γλύκου χωρίς αποτέλεσμα.

Απείλησε ο ΠΑΟΚ με Μαλεζά, έδιωξε εντυπωσιακά ο Στιλ

Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όμως στο ματς, τη δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με τον Μαλεζά να πιάνει το γυριστό σουτ μετά το κόρνερ του Πέλκα, και τον Στιλ να διώχνει εντυπωσιακά, με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου.

Το ματς ήταν ιδιαίτερα σκληρό, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πραγματοποιούν αρκετά λάθη κάνοντας παράλληλα και σκληρά μαρκαρίσματα υπό την ανοχή του διαιτητή της αναμέτρησης Αλέξανδρου Αρετόπουλου. Ο Παναθηναϊκός από τη μέση και μπροστά έμοιαζε αποκομμένος, με τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι να μην μπορούν να περάσουν κάθετες πάσες.

ÁÈÁÍÁÓÉÁÄÇÓ ÌÏËÅÄÏ ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PAOK - PANATHINAIKOS

Λάθος Αμπέντ, γκολ ο ΠΑΟΚ με Ροντρίγκες

Από το τραγικό λάθος του Μεχντί Αμπέντ, προήλθε και το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 18ο λεπτό, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να είναι στην κατάλληλη θέση και να κεραυνοβολεί τον Στιλ για το 1-0.

Το γκολ αιφνιδίασε τους παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά είχαν την απάντηση με τον Μέστο να μην πλασάρει καλά και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου στο 21′.

ÔÏ 1-0 ÑÏÍÔÑÉÃÊÅÓ ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PAOK - PANATHINAIKOS

«Χτύπησε» στην αντεπίθεση και ισοφάρισε

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, ωστόσο κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (1-1), όταν εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο μια αντεπίθεση με Αμπεντ-Εβαντζελίστα και τον Λουντ να επιχειρεί ένα χλιαρό σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στον Βίτορ και να καταλήγει στα δίχτυα του Γλύκου στο 26ο λεπτό.

ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PAOK - PANATHINAIKOS

Ο Παναθηναϊκός με αντεπιθέσεις, ο ΠΑΟΚ υποχώρησε

Οι «πράσινοι» από το γκολ της ισοφάρισης και μετά, πήραν κατοχή μπάλας και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, απείλησαν ξανά μετά από αντεπίθεση τους γηπεδούχους που είχαν οπισθοχωρήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός έδειχνε καλύτερο πρόσωπο και με εκφραστές τους Κλωναρίδη, Εβαντζελίστα και Λέτο, ήθελε να πιέσει περισσότερο την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων που ανεξήγητα είχαν χάσει το «καθαρό» μυαλό τους από τη στιγμή της ισοφάρισης.

Από λάθος των «πρασίνων» στο χώρο του κέντρου, προέκυψε η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης για τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ στο 43′, αλλά ο Ροντρίγκες δεν εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος από τον Κλωναρίδη, λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Στιλ. Με τον διαιτητή Αρετόπουλο να στέλνει τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PAOK - PANATHINAIKOS

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και με κατοχή μπάλας, διατήρησε την υπεροχή, αλλά δεν απειλούσε για δεύτερο τέρμα την εστία των γηπεδούχων. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ διατηρούσε όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου παθητικό ρόλο με τους ποδοσφαιριστές του να μην μπρούν να βγουν με αξιώσεις.

Οι γηπεδούχοι με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου στο β΄μέρος, βγήκαν από το καβούκι τους, αλλά πάντα σε κάθε τους προσπάθεια, ήταν ένα βήμα πίσω από τους αντιπάλους τους.

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PAOK - PANATHINAIKOS

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Βλάνταν Ίβιτς από την πλευρά των γηπεδούχων, προχώρησε και στην πρώτη του αλλαγή για να φρεσκάρει την ομάδα του, με τον Κοροβέση να μπαίνει στη θέση του Πέλκα. Ο ΠΑΟΚ πίεζε, ο Παναθηναϊκός αντιστεκόταν, αλλά το ματς δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, αφού ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει με τα λάθη να είναι πολλά και για τους δύο μονομάχους.

Ο Αντρέα Στραματσόνι από την πλευρά του, βλέποντας την κούραση των ποδοσφαιριστών του να κάνει την εμφάνισή της, πέρασε στη θέση του Εβαντζελίστα τον Μπουμάλ, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Καμερουνέζου χαφ.

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PAOK - PANATHINAIKOS

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του και ήταν μονίμως μπροστά στα καρέ του Στιλ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός απείλησε με τη σειρά του στο 77ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ και τον Κουτρουμπή να σουτάρει άστοχα από αρκετά πλεονεκτική θέση.

Ένας τραγικό λάθος στην «πράσινη» άμυνα και μια ασυνεννοησία ανάμεσα Μολέντο και Στιλ, παραλίγο να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας παρενέβη και έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

 ÐÁÏÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PAOK - PANATHINAIKOS

Οι προπονητές των δύο ομάδων μπαίνοντας στο 80′ της αναμέτρησης, έριξαν τα τελευταία επιθετικά «χαρτιά» τους στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Μπερμπάτοφ και τον Πέτριτς να είναι οι τελευταίες αλλαγές των δύο ομάδων.

Αχ ρε Πέτριτς…

Ο Κροάτης επιθετικός του «τριφυλλιού» στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, παραλίγο να χριστεί και σκόρερ, αλλά ο Γλύκος έδιωξε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ που έπιασε από το σημείο της μεγάλης περιοχής, για να γράψει το 1-2 και να… παγώσει την Τούμπα.

Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ με τον Ροντρίγκες να εκτελεί ένα φάουλ, δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο πολυπόθητο τέρμα και να δώσει φινάλε στο ματς.

Παραλίγο ο Στιλ να βάλει το γκολ της ζωής του

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός ήθελε το γκολ της νίκης που θα του χάριζε και την πρώτη θέση, αλλά ο προωθημένος Λουκ Στιλ δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να πάρει τη νίκη που θα του χάριζε την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (Σκόνδρας 68′), Χαρίσης, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (Κοροβέσης 60′), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 81′).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Μέστο, Αμπέντ (Βλαχοδήμος 75′), Ζέκα, Λουντ, Κλωναρίδης (Πέτριτς 81′), Λέτο, Εβαντζελίστα (Μπουμάλ 63′).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE