ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Μαύρη κηλίδα στην ιστορία του

Από τον Αύγουστο μέχρι τον Μάιο ο Παναθηναϊκός βίωσε τη μία αποτυχία μετά την άλλη. Βίωσε οδυνηρούς αποκλεισμούς, πικρές ήττες και – για ακόμα μία φορά – την διαιτητική αδικία στο πετσί του. Ο Βασίλης Μοιρώτσος εύχεται να φύγει και να μην ξανάρθει η σεζόν 2015-16.

Μαύρη κηλίδα στην ιστορία του

Κάποτε θα συζητάμε για την σεζόν 2015-16 και θα την αναφέρουμε ως μία από τις πλέον αποτυχημένες, όχι μονάχα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αλλά γενικότερα του συλλόγου. Η απόλυτη έννοια του “να φύγει και να μην ξανά ‘ρθει”. Εκείνο το “Διαμαντίδης οε, οε, οε”, μεταξύ πίκρας (για την απώλεια του πρωταθλήματος) και ευγνωμοσύνης (προς τον μεγάλο αρχηγό) είναι ό,τι πιο δυνατό θα θυμόμαστε από τούτη την κατά τ’ άλλα… μαύρη χρονιά της Παναθηναϊκής ιστορίας.

Μιας χρονιάς που ποδοσφαιρικά ολοκληρώθηκε στην Τούμπα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κύλησε καθ’ όλη τη διάρκειά της. Σε όλους τους τομείς. Και σε θέμα ποιότητας της ομάδας και σε θέμα αγωνιστικής εικόνας και σε θέμα διαιτησίας. Ο Παναθηναϊκός σε κανένα σημείο της χρονιάς δεν έδειξε ομάδα ικανή να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει. Γι’ αυτό και τους έχανε τον έναν μετά τον άλλον. Απ’ τις αρχές Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Μαΐου οι “πράσινοι” έβλεπαν να χάνονται οι στόχοι που έβαζαν και δεν έκαναν το παραμικρό για να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Στην τελευταία τους… ζαριά στην Τούμπα εμφανίστηκαν ξανά κατώτεροι των περιστάσεων, πληρώνοντας και τις δύο μεγάλες απουσίες των Μπεργκ και Βιγιαφάνιες και χάνοντας για πρώτη φορά την πρωτιά στα πλέι οφ. Σε μια ζαριά που είδαν ξανά το ίδιο έργο. Να πρέπει να κερδίσουν, εκτός από τους 11 του αγωνιστικού χώρου και τον Αρετόπουλο. Ναι, τον Αρετόπουλο που σαν άλλος Παπουτσέλης είχε δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε παράβαση εκτός περιοχής στο ματς της κανονικής διάρκειας, τον Αρετόπουλο που είχε δώσει… ένα (!!!!!!) φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού σε ματς με τον Πλατανιά (!!!!), τον Αρετόπουλο που είναι σε δικαστική διαμάχη με τον Γιάννη Αλαφούζο. Αλήθεια, σκεφτόσασταν πως θα μπορούσε ο συγκεκριμένος διαιτητής να σφυρίξει κάπως διαφορετικά απ’ αυτά που σφύριζε στα 90 λεπτά αγώνα της Τούμπας, στα οποία έβλεπε μόνο ΠΑΟΚ; Και ένα ακόμα ερώτημα: θα υπήρχε ποτέ έστω και μία πιθανότητα να ήταν οποιοσδήποτε διαιτητής σε δικαστική διαμάχη με τον Μαρινάκη ή τον Μελισσανίδη και να σφύριζε αγώνα του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ αντίστοιχα; Η ΚΕΔ και η ΕΠΟ εξακολουθούν να κάνουν πλάκα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα πρέπει – επιτέλους – να οχυρωθεί και να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Διαφορετικά θα μπούμε στο νέο πρωτάθλημα και οι διαιτητές θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν… κομάντο απέναντι στους “πράσινους”.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 2.638 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός κλείνει τη σεζόν του μέσα στον προβληματισμό για το τι ξημερώνει. Μοναδικό σημείο αισιοδοξίας; Η ανακαίνιση του γηπέδου του. Επίσης, κλείνει τη σεζόν διατυμπανίζοντας πως έχει προπονητή, θέλοντας να σταματήσει κάθε κουβέντα γύρω από τον Αντρέα Στραματσόνι. Προφανώς και παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο. Και παίρνει το ρίσκο όχι γιατί ο Ιταλός δεν έχει δείξει ακόμα αν μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα (αυτό μπορεί να αλλάξει με τις μεταγραφές και με έναν δικό του σχεδιασμό απ’ το ξεκίνημα), αλλά γιατί ήδη ο κόσμος και ο Τύπος είναι αρνητικοί προς τον “Στράμα”. Σύμφωνοι, μια ομάδα δεν παίρνει αποφάσεις σύμφωνα με τον Τύπο και αλίμονό της αν το έκανε. Όμως τον κόσμο πρέπει να τον αφουγκράζεσαι. Και ξέρεις πως όχι στην πρώτη στραβή, αλλά στην πρώτη… λάθος πάσα, ο κόσμος μπορεί να πάει κόντρα στον Ιταλό τεχνικό και να δημιουργηθεί βαρύ κλίμα από το καλοκαίρι, όπως συνέβη και πέρσι. Αντέχει ο Παναθηναϊκός να ζήσει κάτι παρόμοιο; Μπορεί να απορροφήσει τυχόν κραδασμούς; Ή αν έρθει η πρώτη στραβή θα καταλάβει πως το κλίμα δεν σηκώνει τον Στραματσόνι, θα τον διώξει και θα αναγκαστεί να ξεκινήσει πάλι απ’ την αρχή;

Να το πάρει το ρίσκο με τον “Στράμα”, αν σκοπεύει να τον στηρίξει ό,τι κι αν γίνει στα ευρωπαϊκά ματς. Να τρέξει το πρότζεκτ με κλειστά αυτιά και μάτια από τα.. γύρω – γύρω. Αν το κλαμπ θεωρεί πως μπορεί ο Ιταλός να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και μπορεί η εκκίνηση της σεζόν να αλλάξει το κλίμα προς το πρόσωπό του, τότε ορθώς να πορευτεί με αυτόν. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη βάζει σε κίνδυνο και την επόμενη σεζόν. Και κανείς δεν μπορεί να αντέξει μία παρόμοια χρονιά με τη φετινή.

ΥΓ: Δεν υπάρχουν συμπαίκτες, ούτε συμμαχίες. Συμπαίκτες θα υπάρξουν αν κάποιοι βρεθούν και βοηθήσουν οικονομικά τον Γιάννη Αλαφούζο. Εκτός ομάδας είναι ΟΛΟΙ αντίπαλοι. Και ΟΛΟΙ κοιτάζουν τα συμφέροντα των ομάδων τους. Ας κοιτάξει και ο Παναθηναϊκός τα δικά του και μόνο και ας απαλλαγεί μια και καλή από… Αρετόπουλους, που παίζουν με τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.