ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Σημασία δεν έχει (τόσο) το «πότε», αλλά το «ποιοι»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, αλλά και την πίεση με το «καλημέρα» από τον κόσμο, ενόψει της σεζόν που έρχεται.

Σημασία δεν έχει (τόσο) το «πότε», αλλά το «ποιοι»

Είναι αυτονόητο ότι ένας σχεδιασμός μιας ομάδας πρέπει να γίνεται σε ένα χρονικό πλαίσιο που θα επιτρέπει το όσο το δυνατόν καλύτερο «χτίσιμο» για την επόμενη σεζόν. Υπό αυτή την έννοια, είναι θετικό οι όποιες μεταγραφικές κινήσεις να γίνονται… στην ώρα τους. Όχι, βιαστικά. Αλλά βασισμένες σε ένα πλάνο, που θα επιτρέπει στον προπονητή να δουλέψει στο κατάλληλο τάιμινγκ με τα περισσότερα «εργαλεία» στα χέρια του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η χρονική περίοδος του… ερχομού των νέων παικτών είναι, απαραίτητα, εφόδιο την επιτυχία. Μια ματιά στην περσινή σεζόν θα σας πείσει.

Τότε, που ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ρεκόρ, έχοντας έτοιμο τον βασικό του κορμό όταν άρχιζε η προετοιμασία. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είχαν αποκτηθεί, ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του… έτριβαν τα χέρια τους, αλλά ο αποκλεισμός – σοκ από την Γκαμπάλα και η συνέχεια, κατέδειξαν τα παραπάνω. Σημασία δεν έχει τόσο το «πότε», αλλά το «ποιοι».

Και φτάνουμε στο «σήμερα». Ένα «σήμερα» που βρίσκει τον Παναθηναϊκό να μην έχει κάνει καμία μεταγραφική κίνηση και απλώς να εξετάζει περιπτώσεις, ξεχωρίζοντας κάποιες εξ’ αυτών. Θυμίζουμε ότι οι βασικές μεταγραφές θα αφορούν αμυντικό μέσο, επιθετικό, αριστερό μπακ, στόπερ και εσωτερικό μέσο. Πέντε και βλέπουμε…

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.295 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι κακό που οι «πράσινοι» του Αντρέα Στραματσόνι δεν έχουν αποκτήσει ακόμη παίκτη; Απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει, διότι τα πάντα είναι σχετικά. Το… κακό, πάντως, είναι μικρό. Διότι το πραγματικό κακό θα είναι το να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Εκεί είναι και η πραγματική ουσία και όχι τόσο στη… γρηγοράδα. Το σημαντικό δεν είναι να υπάρξει ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή των μεταγραφών. Από τέτοια έχουμε «χορτάσει» όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Το κυρίαρχο είναι να φανεί ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, υπό την καθοδήγηση Στραματσόνι – Ζιλμπέρτο και φυσικά να έρθουν στον Παναθηναϊκό ποδοσφαιριστές που θα είναι, όπως συνηθίζουμε να λέμε, από το πάνω ράφι. Ποδοσφαιριστές με στοιχεία που θα τους επιτρέψει να δώσουν αυτό που λείπει στο «τριφύλλι» και που, επίσης, θα ενισχύσουν με προσωπικότητα το ρόστερ. Αυτά έλειψαν φέτος…

Υπομονή και θα τα δούμε όλα σε λίγες μέρες, όταν και θα αρχίσει η μεταγραφική ενίσχυση και θα φανεί, εμπράκτως, ποιο είναι το πλάνο και τι παίκτες έρχονται.

Και κάτι τελευταίο. Είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το αντιληφθούν όλοι στην ΠΑΕ ότι φέτος η πίεση θα είναι διαφορετική από άλλες χρονιές. Το γράφαμε και πέρυσι, αλλά τη χρονιά που έρχεται αυτό ισχύει 100% και πιθανότατα σε υπερβολικό βαθμό. Ο κόσμος, μετά την αποτυχημένη, σε κάθε επίπεδο, χρονιά που έφυγε, θέλει να δει το «κάτι παραπάνω». Θέλει να δει έναν Παναθηναϊκό να μεγαλώνει και να διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα όραμα για την αγαπημένη του ομάδα, βασισμένο σε πραγματικό πλάνο που θα τηρηθεί. Αποτυχίες αλά… Γκαμπάλα θα είναι ασυγχώρητες. Για να είμαστε ακριβείς, η χρονιά έχει ήδη… αρχίσει με πίεση.  Ο κόσμος περιμένει να δει έργα. Και καλά κάνει. Θα πρέπει, όμως, κι αυτός να έχει υπομονή, να κάνει κριτική βασισμένη σε επιχειρήματα και να μην απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα από τον Ιούνιο. Το αντίστροφο γινόταν πέρυσι, όταν τέτοια εποχή αποθεώνονταν όλοι, πριν καλά – καλά αρχίσει η προετοιμασία! Ζητούμενο είναι η ισορροπία σκέψης και η εποικοδομητική κριτική, χωρίς άναρθρες κραυγές. Και φυσικά, πάνω απ’ όλα, οι σωστές, επιτέλους, κινήσεις των ανθρώπων της ομάδας. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.