ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Αργεντινός με τα πράσινα

Όλα όσα έκανε ο Λεντέσμα

Το panathinaikos24.gr σας μεταφέρει… εικόνες από την «πρώτη» του Αργεντινού. Οι εντυπώσεις που άφησε, το απλό του παιχνίδι, η καλή φυσική κατάσταση, το τετ α τετ με τον Στραματσόνι και το «πηγαδάκι» με Μολέδο, Βιγιαφάνιες.

Όλα όσα έκανε ο Λεντέσμα

Ο Κριστιάν Λεντέσμα φόρεσε φανέλα και σορτσάκι με το τριφύλλι, οι φωτογραφικές μηχανές εδώ στο Τέχελεν της Ολλανδίας πήραν… φωτιά και όλα τα βλέμματα ήταν πάνω στον Αργεντινό μέσο. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έλαβε μέρος στην άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας σε μικρούς χώρους και δεν χρειάστηκαν περισσότερες από δύο επαφές με τη μπάλα για να καταλάβεις την ποιότητα που τον διακρίνει.

Εξαιρετική πρώτη επαφή, παιχνίδι με τη μία, πάσαρε με χαρακτηριστική ευκολία χρησιμοποιώντας τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό μέρος του παπουτσιού. Όλα αυτά για έναν παίκτη σαν τον Λεντέσμα, με χρόνια παρουσίας στο ιταλικό πρωτάθλημα και στο υψηλότερο επίπεδο, είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αφού το τελευταίο εξάμηνο δεν είχε αγωνιστεί καθόλου.

Ο Αργεντινός δεν έδειξε να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Έβγαλε με ευκολία το πρόγραμμα προπόνησης, έδειξε πως δεν είναι πίσω σε… ταχύτητα από τους υπόλοιπους και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με την περσινή παρουσία του Μάικλ Εσιέν στο ίδιο διάστημα και στο ίδιο στάδιο προετοιμασίας. Ο Γκανέζος δεν μπορούσε καλά – καλά να… σηκώσει τα πόδια από το έδαφος. Ο Λεντέσμα δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Το τετ α τετ με Στραματσόνι – Μούτσι

Στο δεύτερο μέρος της προπόνησης ο Λεντέσμα έτρεξε μαζί με Λέτο, Βιγιαφάνιες, Μολέδο, Ιβανόφ και Κουτρουμπή, κάνοντας αποφόρτιση. Όταν τελείωσαν, ο Αντρέα Στραματσόνι περίμενε σε μια άκρη του γηπέδου τον Αργεντινό και τον φώναξε κοντά του για να συζητήσουν, παρουσία και του βοηθού του Ιταλού τεχνικού, Ρομπέρτο Μούτσι.

Στραματσόνι και Λεντέσμα τα έλεγαν για περισσότερα από δέκα λεπτά, με το περιεχόμενο της κουβέντας να είναι άγνωστο. Ωστόσο, από τη γλώσσα του σώματος καταλάβαινες πως ο Στραματσόνι μιλούσε κυρίως για αγωνιστικά θέματα, δείχνοντας στον Αργεντινό τον αγωνιστικό χώρο.

Η μετάφραση του Ζέκα και ο Μολέδο

Κατά τη διάρκεια της άσκησης κυκλοφορίας της μπάλας σε μικρούς χώρους, ο Λεντέσμα ήταν μαζί με τον Κουτρουμπή οι δύο μπαλαντέρ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όποια ομάδα είχε τη μπάλα μπορούσε να τους χρησιμοποιεί. Σε κάποιο σημείο της προπόνησης ο Στραματσόνι εξηγούσε στους παίκτες τι ακριβώς θέλει, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, να αναλαμβάνει τη… μετάφραση και να εξηγεί στον Αργεντινό τις εντολές του προπονητή.

Λίγο αργότερα, ο Λεντέσμα τα είπε για αρκετή ώρα και με τον Ροντρίγκο Μολέδο, ενώ στην παρέα τους προστέθηκε και ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο πρώην παίκτης της Λάτσιο θα συνεχίσει να προπονείται με τον Παναθηναϊκό, μέχρι να ξεκαθαρίσει η περίπτωσή του. Μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Λεντέσμα υπάρχουν συζητήσεις και μια διαφορά στο οικονομικό, που υπάρχει αισιοδοξία πως θα καλυφθεί και ο Αργεντινός θα έρθει για να προσφέρει ποιότητα και σιγουριά στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ