ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

«Θέλω υπομονή και προσωπικότητα»

Φουλ τακτική και πάλι στην πρωινή προπόνηση, που είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών. Οι εντολές του Στραματσόνι, το χτίσιμο από το πλάι και το γκολ που έφερε χειροκροτήματα απ’ όλη την ομάδα.

«Θέλω υπομονή και προσωπικότητα»

Περίπου δύο ώρες κράτησε η πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, με τον Αντρέα Στραματσόνι να δουλεύει και πάλι για αρκετή ώρα πάνω στο τακτικό κομμάτι και στην επιθετική ανάπτυξη. Ο Ιταλός προπονητής δείχνει να καταλήγει στο 4-2-3-1, αφού χρησιμοποίησε και πάλι τον συγκεκριμένο σχηματισμό.

Το «χτίσιμο» της επίθεσης ξεκινούσε από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίοι έδιναν τη μπάλα στον ακραίο μπακ. Από εκεί η μπάλα είτε θα πήγαινε στον εξτρέμ αμέσως, είτε αν κλεινόταν ο μπακ θα την έδινε στον αμυντικό μέσο και από εκεί στο πλάι. Μόλις η μπάλα περνούσε το κέντρο, οι τέσσερις της μεσοεπιθετικής γραμμής είχαν ελευθερία να μπουν περιοχή και να τελειώσουν τη φάση με όποιον τρόπο ήθελαν.

«Προτιμώ η μπάλα να πηγαίνει στο πλάι και μετά στους αμυντικούς χαφ. Να μην κλείνονται και επιστρέφει η μπάλα πίσω, μην αργούμε. Θέλω να έχετε καλές επαφές. 2-3 επαφές και καλές. Ξεκινήστε να μιλάτε, να διασκεδάζετε, δείτε το σαν να είναι κανονικό παιχνίδι», έλεγε ο «Στράμα» στους ποδοσφαιριστές του, ενώ στους πλάγιους μπακ έδωσε την εξής εντολή. «Αν σας κλείσουν πάνω στη γραμμή την πάσα προς τα μπροστά, γυρίζετε και βλέπετε τον αμυντικό χαφ που είναι κοντά σας. Εκεί τη δίνετε και από εκεί θα πάει στα πλάγια που θέλουμε»

Ο Ιταλός μιλούσε πολύ και στους μεσοεπιθετικούς για τον τρόπο που θέλει να ενεργούν και να μπαίνουν στην περιοχή. «Να δίνετε τον χρόνο στους εξτρέμ να φτάσουν εκεί που πρέπει για να πάνε στο ένας εναντίον ενός. Κάντε δύο επαφές και δώστε τους χρόνο. Προσπαθήστε να παίξετε το 1-2 για να μπείτε στην περιοχή. Θέλω γρήγορο παιχνίδι, αλλά όχι βιαστικό. Να μην βιαζόμαστε. Να έχετε υπομονή και να βγάζετε προσωπικότητα. Ξεκινήστε να μιλάτε, να διασκεδάζετε, δείτε το σαν να είναι κανονικό παιχνίδι».

Στη συγκεκριμένη άσκηση σημειώθηκε ένα υπέροχο γκολ, έπειτα από συνδυασμό, που προκάλεσε το χειροκρότημα όλης της ομάδας. Ο Ιμπάρμπο πήρε τη μπάλα στα δεξιά, την έδωσε στον Μπεργκ και έκανε διαγώνια κίνηση πάνω του. Ο Σουηδός την πάτησε στον Κολομβιανό, ο οποίος με τη μία την άνοιξε αριστερά στον Μπουμάλ, εκείνος έβγαλε με μια επαφή συρτή σέντρα στην περιοχή και ο Βιγιαφάνιες τελείωσε με τη μία τη φάση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE