ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

O ποιοτικός Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός τη σεζόν που έρχεται, αυτό που δείχνει από νωρίς είναι ότι διαθέτει ποιότητα, την οποία σε τόσο μεγάλο βαθμό δεν είχε τα τελευταία χρόνια. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

O ποιοτικός Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι

Είναι ωραίο να κάνεις μια παύση από τις διακοπές σου για να γράψεις κείμενα για το καταπληκτικό γκολ του Κριστιάν Λεντέσμα ή αυτό του Μουμπάρακ Γουακάσο. Ή για τις ωραίες ενέργειες του Βίκτορ Ιμπάρμπο και την εντυπωσιακή κάθετη πάσα- κοιτώντας αλλού- του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Μάρκους Μπεργκ.

Το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός τη σεζόν που έρχεται και αν θα καταφέρει κάτι καλύτερο από πέρυσι, είναι κάτι που θα το δούμε. Εχουμε καιρό γι’ αυτά. Δεν θα μαντέψουμε από τώρα αν η νέα αυτή προσπάθεια με μπροστάρηδες τον Αντρέα Στραματσόνι και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, πετύχει ή όχι. Το δεδομένο είναι ότι αυτός ο Παναθηναϊκός έχει γεμίσει το ρόστερ του με ποιότητα, κυρίως από τη μέση και μπροστά. Κι αυτό είναι κάτι που, κατά κύριο λόγο, οφείλεται στον προπονητή του και στη συνέχεια στον τεχνικό διευθυντή.

Αποκτήθηκαν παίκτες (σ.σ. ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ενίσχυση) με συγκεκριμένη φιλοσοφία. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας, μετά τη μεγάλη (ποσοτικά) ενίσχυση του Ιανουαρίου με καλούς, κατά πλειοψηφία, ποδοσφαιριστές (Μολέδο, Λέτο, Μέστο, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος), ήταν να ενταχθούν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που θα ανεβάζουν την ποιότητα στην ομάδα και κάποιοι εξ’ αυτών θα δώσουν και έναν εξτρά τόνο προσωπικότητας στα αποδυτήρια, κάτι πολύ σημαντικό για μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.

Ο Λεντέσμα είναι τέτοιος ποδοσφαιριστής . Χαφ εξαιρετικό, περισσότερο πλειμέικερ παρά κόφτης, με ποιότητα και εξυπνάδα στο παιχνίδι του (το χθεσινό καταπληκτικό γκολ, μαρτυρά τα παραπάνωω) και φυσικά με εμπειρία και προσωπικότητα. Οι Ιμπάρμπο και Γουακάσο είναι δυο μηχανές πολλών… κυβικών, ο Χουλτ ένα γρήγορο εργαλείο στην αριστερή πλευρά. Μένει να δούμε πότε θα είναι σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης ο Ιβανόφ και να μάθουμε και τον Νούνο Ρέιτς, που ούτως ή άλλως ήρθε για να δώσει βάθος. Ολα αυτά, τη στιγμή που περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τον Σίλντενφελντ (αν αποκτηθεί, θα κάνει αχτύπητο δίδυμο με τον Μολέδο), αλλά και τον Ρινάλντι ή κάποιον άλλον επιθετικό.

Τα δείγματα είναι θετικά. Αν ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες που έχει αποκτήσει και πιθανότατα θα αποκτήσει, “δέσει” ως σύνολο και γίνει ομάδα, τότε είναι ικανός για ωραία πράγματα. Θα τα δούμε όλα στην πορεία. Με την μπάλα χαμηλά και με τις εκτιμήσεις να είναι συντηρητικές. Τώρα, προέχει η Ευρώπη. Εκεί που είναι υποχρέωση όλων στον σύλλογο να ξεπεραστεί το περσινό σοκ με την Καμπάλα και να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός σε γνώριμα μέρη, όπως το επιτάσσει η ιστορία του.

Τα ξαναλέμε από Αύγουστο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...