ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Έδειξε έτοιμος. Είναι έτοιμος;

Έχετε όλοι σας διαβάσει αρκετές αναλύσεις για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, μετά και το προχθεσινό φιλικό με την Τσβόλε, όπου αποτέλεσε την… πρόβα τζενεράλε, πριν τα σοβαρά. Και τα σοβαρά έρχονται ευθύς αμέσως… την ερχόμενη Πέμπτη, όπου η ΑΙΚ, θα βρεθεί απέναντι στο «τριφύλλι», σε ένα ματς, πραγματικά μισή χρονιά. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Έδειξε έτοιμος. Είναι έτοιμος;

Από το περσινό κάζο με την Καμπάλα, θαρρεί κανείς, πως όλος ο κόσμος περίμενε και περιμένει, αυτό το ματς. Ή καλύτερα, αυτά τα ματς. Αν ένα συναίσθημα κυριαρχεί τούτη την ώρα, δεν είναι άλλο από την αγωνία και την προσμονή.

Άπαντες αναμένουν, πως ο Παναθηναϊκός, ο φετινός Παναθηναϊκός θα κάνει πράξη αυτό που όλοι οι «εμπλεκόμενοι» έχουν κάνει-και ορθώς-σημαία, από την αρχή της προετοιμασίας. Πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Τι κι’ αν θαυμάσαμε τον Λεντέσμα, τι κι’ αν αναθαρρήσαμε βλέποντας τον Γουακάσο να κάνει ωραία πράγματα στο χορτάρι της Λεωφόρου. Τίποτα απ΄ αυτά δε θα έχει την παραμικρή σημασία, αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει το στόχο του.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 5.044 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η στήριξη θα είναι δεδομένη, ωστόσο η υπομονή και η (εντός αθλητικών πλαισίων) ανοχή έλαβε τέλος. Η ομάδα πρέπει να πετύχει. Η εκκίνηση είναι πολύ σημαντική. Όχι μόνο για το πρεστίζ και τα χρήματα, αλλά κυρίως για την ελπίδα και την ψυχολογία.

Από τις υποδοχές στα αεροδρόμια και τους διθυράμβους, στην κόλαση πέρσι. Φέτος με περισσότερη «ησυχία» και-κατά τα λεγόμενα των ανθρώπων της ομάδας-στην περισυλλογή και την απόλυτη συγκέντρωση. Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα, ένας καλός προάγγελος για τη συνέχεια.

Όσον αφορά το προχθεσινό ματς, όσο λιγότερα λέμε, τόσο καλύτερα. Σκοπός-αυτοσκοπός μάλλον-το αποτέλεσμα, στα επίσημα, τίποτα άλλο. Κανείς δεν περιμένει μια ομάδα να «ρολάρει» Ιούλιο μήνα, αλλά καμία σημασία δεν έχει αυτό. Μόνον η πρόκριση. Αν ο Παναθηναϊκός περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου αβρόχοις ποσίν, θα έχει καταφέρει να κερδίσει χρόνο και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη του κόσμου, στο τμήμα.

Οι επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι, εκ πρώτης όψεως δείχνουν να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ζήτημα είναι, ο Ιταλός να λειτουργήσει αναλόγως και ως κόουτς και όχι μόνο ως μάνατζερ. Ως εκ τούτου, για τον Παναθηναϊκό, ο Ρωμαίος τεχνικός, αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα και όχι ο Λεντέσμα, ο Γουακάσο και οι υπόλοιπο νεοφερμένοι.

ΥΓ.: Η παρουσία του Ζιλμπέρτο, όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, δίνει πολλά στον Παναθηναϊκό. Το σημαντικότερο κατ’ εμέ, η αλλαγή της επικοινωνιακής πλεύσης που χρειάζεται το τμήμα. Ας μιλήσουμε πρώτα για μπάλα και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Ας ξεκινήσουμε έτσι και να δούμε που θα μας βγάλει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.