ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-ΑΙΚ Στοκχόλμης 1-0

ΕυρωΠΑΝΑΘΑ!

Με γκολ του συγκλονιστικού Ροντρίγκο Μολέδο (79') ο Παναθηναϊκός διαπέρασε τη... γραμμή μαζινό της ΑΪΚ, επικράτησε 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League.

ΕυρωΠΑΝΑΘΑ!

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δυσκολευόταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Σουηδών, ωστόσο ο Ροντρίγκο Μολέντο, με κεφαλιά στο 79΄χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στο τριφύλλι, που του δίνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα.

Σούπερ ο Βραζιλιάνος, εξαιρετικός στο πρώτο μέρος ο Λεντέσμα, ο οποίος κουράστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, θετικός ο Χουλτ, ήρωας ο Λουκ Στιλ με την επέμβαση που έκανε στο 72΄και έσωσε τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Στραματσόνι έβαλε τις βάσεις πρόκρισης στα play off του Europa League, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει και αρκετές αρρυθμίες και έχει ζητήματα να λύσει.

Το ματς

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς επέλεξε να ξεκινήσει το ματς ο Αντρέα Στραματσόνι, απέναντι στην ΑΙΚ, σε ένα σχηματισμό 3-5-2, με τους «πράσινους» να είναι στη σέντρα.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με το παιχνίδι να είναι αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, πράγμα λογικό, ειδικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε ντεμπούτο, σε αντίθεση με την ΑΙΚ, η οποία έχει περισσότερα παιχνίδια στα «πόδια» της.

Η πρώτη φάση!

Στο 4΄ο Μέστο έβγαλε μια εξαιρετική πάσα, αλλάζοντας το παιχνίδι, με τον Χουλτ να συγκρατεί την μπάλα στη γραμμή του πλαγίου και με μια ωραία ενέργεια, σέντραρε, ο Μπεργκ κινήθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά του σουτ που επιχείρησε, κατέληξε άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του ματς.

ÊÏÕÔÑÏÕÌÐÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÊ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017)PANATHINAIKOS - AIK (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Οι «πράσινοι» άλλαζαν συχνά παιχνίδι, από δεξιά προς αριστερά, προσπαθώντας να βρουν διαδρόμους προς την άμυνα των Σουηδών, οι οποίοι είχαν παθητικό ρόλο στο ματς, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά.

Μεγάλη ευκαιρία από Ιμπάρμπο!

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 9΄, όταν ο Λεντέσμα με έξυπνη πάσα προσπάθησε να βρει τον Μπεργκ, η μπάλα γκέλαρε… και βρέθηκε μπροστά στον Κολομβιανό, εκείνος προσπάθησε με… κεραυνό να νικήσει τον Κάρλγκρεν, αλλά αστόχησε (αρκετά άουτ), σε μία ακόμα καλή στιγμή για το «τριφύλλι».

ÔÏ 1-0 ÌÏËÅÄÏ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÊ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017)PANATHINAIKOS - AIK (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε καλύτερος, ποιοτικότερος, είχε δημιουργήσει μέσα σε δέκα λεπτά, δύο πολύ καλές φάσεις και ήλεγχε το παιχνίδι.

Παραλίγο ψυχρολουσία…

Η ΑΙΚ ξεμύτισε… στο 12’, με τον πολύ καλό Κπότζο, ο οποίος με προσωπική ενέργεια κέρδισε κόρνερ (Μέστο), ο Ισιζάκι το εκτέλεσε, ο Σακάρι πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή σχεδόν ανενόχλητος, αλλά η μπάλα, ευτυχώς κατέληξε άουτ, σε πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα του Στραματσόνι.

Η ΑΙΚ πήρε τα πάνω της, μετά τη φάση που δημιούργησε και παίζοντας κυρίως από αριστερά, προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στο «τριφύλλι» (16΄Μπλόμπεργκ), με τον Παναθηναϊκό να έχει σταματήσει να… παράγει και αυτό διότι, μετά το 10΄οι μπάλες δεν περνούσαν από τα πόδια του Λεντέσμα, κάτι που είχε «διαβάσει» η σουηδική ομάδα.

Χωρίς ρυθμό οι «πράσινοι»

Η επιλογή του Στραματσόνι, με τον Γουακάσο ελεύθερο πίσω από Μπεργκ-Ιμπάρμπο, δεν του είχε βγει, ο Γκανέζος δεν μπορούσε να μοιράσει, με αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός να μη είναι απειλητικός.

Ο Χουλτ ήταν ο μοναδικός (μαζί με τον Μέστο), ο οποίος δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των Σουηδών, ωστόσο οι κακές επιλογές του Ιμπάρμπο, δεν έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βρεθεί κοντά στο γκολ, παρότι είχε κάποιες προϋποθέσεις.

Ένα σουτ του Λεντέσμα στο 26΄, σημειώθηκε ως τελική για τον Παναθηναϊκό μετά από ώρα, το «τριφύλλι» είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους, αφού Γουακάσο κυρίως, αλλά και Ιμπάρμπο δεν μπορούσαν να συνεργαστούν όπως θα ήθελε ο προπονητής τους.

Κι’ άλλη χαμένη ευκαιρία ο Ιμπάρμπο

Ο Κολομβιανός ήταν ο μοιραίος παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού ξανά στο 34΄δεν μπόρεσε να σκοράρει σε σχεδόν… κενή εστία, με τον τερματοφύλακα των Σουηδών να του «κλέβει» την μπουκιά από το στόμα… κυριολεκτικά, σπαταλώντας μια εξαιρετική μπαλιά του Λεντέσμα.

Λεντέσμα και Χουλτ ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο, ο Αργεντινός με τις σίγουρες πάσες του και τις πολύ καλές εκτελέσεις των στημένων και ο Σουηδός, ο οποίος είχε εξαιρετικές κινήσεις στο χώρο και με μπάλα και χωρίς, ωστόσο αυτό δεν έφτανε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να «παραβιάσει» την εστία της ΑΙΚ, η οποία, εν τέλει, άκοπα κρατούσε ένα καλό αποτέλεσμα γι’ αυτήν.

ÓÔÉË ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÊ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017)PANATHINAIKOS - AIK (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Μοιραία το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, ο Παναθηναϊκός απώλεσε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (Μπεργκ, Ιμπάρμπο), η ΑΙΚ είχε και αυτή τη δική της καλή στιγμή, ωστόσο η ουσία ήταν στο ότι το «τριφύλλι» είχε σπαταλήσει ένα 45λεπτο, δίχως να προηγηθεί.

Αλλαγή… συστήματος, μέσα ο «Βίγια»

Με την έναρξη του Β΄ μέρους, ο Στραματσόνι προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Βιγιαφάνιες να παίρνει τη θέση του Κουτρουμπή και τη διάταξη να αλλάζει σε 4-2-3-1.

Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση, δοκίμαζαν κυρίως με τον Γουακάσο να απειλήσουν από μακριά, αλλά και πάλι στο 51’ δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε μια φάση διαρκείας, με Ιμπάρμπο και Λεντέσμα να μην μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις.

Ο Ιβανόφ, μετά από σέντρα του Μέστο, αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά (54΄), στην καλύτερη στιγμή του «τριφυλλιού» στο Β’  μέρος. Μετά από αλλεπάλληλα λάθη εκατέρωθεν, ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε σε θέση βολής (55΄), αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο.

Στα θετικά, το «ανέβασμα» των Γουακάσο-Ιμπάρμπο, οι οποίοι έπαιρναν περισσότερες πρωτοβουλίες.

Η ΑΙΚ κοντά στο γκολ

Ο Λουκ Στιλ έσωσε τον Παναθηναϊκό στο 60΄όταν εξ’ επαφής έδιωξε την μπάλα μέσα από τη μικρή του περιοχή, σε μια φάση, που «πάγωσε» προς στιγμήν το «Απ. Νικολαΐδης».

Ο Χουλτ έχασε τον αντίπαλό του (Μπλόμπεργκ), εκείνος σούταρε από απόσταση βολής, αλλά ο Άγγλος, έκανε την επέμβαση του αγώνα (πιο πολύ πήγε η μπάλα πάνω του…), κρατώντας το 0-0.

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος είχε υψηλή ένταση και ρυθμό, ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε την μπάλα στα… πέριξ της περιοχής της ΑΙΚ, η οποία ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ενώ οι σέντρες των παικτών του Στραματσόνι, αποδεικνύονταν, εύκολη λεία… για τους Σουηδούς.

ivarmpo

Οι επιλογές των «πράσινων» δεν έφερναν αποτέλεσμα, οι Σουηδοί (ειδικά ο τερματοφύλακάς τους) έκαναν και τις απαραίτητες… καθυστερήσεις, ο χρόνος περνούσε και ο Στραματσόνι, αποφάσισε να ρίξει τον Λέτο στο ματς, ο ποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Ο ρυθμός ευνοούσε την ΑΙΚ

Η ΑΙΚ βολευόταν από τον ρυθμό, έκανε συνεχώς καθυστερήσεις, κέρδιζε πολύτιμα λεπτά, ο κόσμος «έβραζε», με τον Παναθηναϊκό κυριευόμενο από το άγχος πια, να κυνηγάει τη νίκη, με λιγότερα από 20 λεπτά να απομένουν και το «τριφύλλι» να αφήνει αρκετούς κενούς χώρους πίσω, σε ένα ματς… ροντέο.

Ήρωας Στιλ!

Στο 72΄ο Στιλ πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, σε κεφαλιά του Μαρκάνεν, έχοντας ανάποδη φορά σώματος, ωστόσο κατάφερε να σώσει την ομάδα του.

Η κούραση του Λεντέσμα είχε επηρεάσει την απόδοση του Παναθηναϊκού, ο οποίος δε δημιουργούσε, ενώ οι ψηλές μπαλιές δεν είχαν καμία τύχη, αφού οι υψηλόσωμοι Σουηδοί έδιωχναν εύκολα.

Ο Μολέντο τους πήρε το «σκαλπ»!

Στο 78΄ο Μολέντο με κεφαλιά έκανε το 1-0 και η Λεωφόρος πήρε φωτιά! Ο κορυφαίος των «πράσινων» στο ματς, κέρδισε τη σουηδική άμυνα, μετά από σέντρα του Μέστο και ανενόχλητος λύτρωσε την ομάδα του, σε ένα κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης.

moledo

Τα τελευταία λεπτά, κύλησαν χωρίς να απειληθεί ο Παναθηναϊκός, αφού με τη φόρα… που είχε πάρει, κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει κιόλας (Μπεργκ 90΄+), παίρνοντας μια μεγάλη νίκη!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Χούλτ, Κουτρουμπής (Βιγιαφάνιες 45΄), Ιβανόφ, Μολέντο, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (Λουντ 88΄), Γουακάσο (Λέτο 70΄), Μπέργκ.

Στον πάγκο: Koτσόλης, Λούντ, Μπουμάλ, Λέτο, Ρέις, Βιγιαφάνες, Κλωναρίδης.

ΑΙΚ Στοκχόλμης (Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (Τζόνσον 87΄), Μαρκάνεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (Γιασίν 65΄), Κπότσο.

Στον πάγκο: Σταματόπουλος, Βαϊσάνεν, Γιασίν, Χούιβελντ, Σαλέτρος, Γκράβιους, Αφάνε.

Διαιτητής: Ντάνκερτ Μπαστιάν, βοηθοί: Χέκερ Μάρκους, Ρόντε Ρενέ. 4ος: Μπραντ Μπέντζαμιν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ