ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η συνέντευξη Τύπου του Αντρέα Στραματσόνι

Στραματσόνι: «Ευρώπη και… πρωτάθλημα»

Οι στόχοι του φετινού Παναθηναϊκού, είναι ξεκάθαροι σύμφωνα με τον προπονητή του, Αντρέα Στραματσόνι. Συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και ανταγωνιστική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στραματσόνι: «Ευρώπη και... πρωτάθλημα»

Ο τεχνικός των «πράσινων» αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η ομάδα του το παιχνίδι με την ΑΙΚ, τόνισε πως το 1-0 είναι ένα καλό αποτέλεσμα, ωστόσο κατέστησε σαφές, πως έχει τελειώσει μόνο το πρώτο ημίχρονο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου:

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού:

«Σε αυτό το επίπεδο, στον πρώτο αγώνα των προκριματικών για το Europa League, το 1-0 είναι καλό σκορ, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο, το πρώτο 90λεπτο. Θεωρώ πως δε θα παίξουν έτσι όπως έπαιξαν απόψε, στην έδρα τους».

Για τον υπερεκτίμησε τις ικανότητες της ΑΙΚ και γι’ αυτό χρησιμοποίησε τρεις αμυντικούς:

«Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και παίζουμε με το δικό μας τρόπο, ανεξαρτήτως αντιπάλου, Παίξαμε όπως θέλαμε εμείς, με το δικό μας τρόπο από την αρχή, κάναμε δύο πολύ καλές φάσεις αλλά δε σκοράραμε, κάτι που μας δυσκόλεψε στη συνέχεια».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.258 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν οι αλλαγές βοήθησαν:

«Καταρχάς να πω, ότι ο Κουτρουμπής αντικαταστάθηκε καθώς χτύπησε στο κεφάλι και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Με τον Βιγιαφάνιες γίναμε πιο επιθετικοί, «δώσαμε» μόνο μια φάση στην ΑΙΚ, ήταν σημαντικό να κάνουμε ένα γκολ, αυτό προσπαθήσαμε σε όλο το παιχνίδι».

Αν νιώθει ότι αποφορτίστηκαν οι παίκτες με αυτή τη νίκη, με βάση τα όσα είχαν γίνει πέρσι (Καμπάλα):

«Γνωρίζουμε πως η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος μας είναι να περάσουμε στους ομίλους, να βρεθούμε εκεί που αξίζει να είναι ο Παναθηναϊκός. Από την άλλη πλευρά, ξέρουμε πως σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο. Κάθε ματς είναι δύσκολο. Σήμερα μου άρεσε η ομάδα, δε χαλαρώσαμε ποτέ, είχαμε συνεχώς συγκέντρωση, παραμείναμε συμπαγείς, κάτι που δεν το είχαμε αυτό. Πολλές φορές όταν δε βρίσκαμε γκολ χάναμε τη συγκέντρωσή μας. Φυσικά πρέπει να το δουλέψουμε αυτό, ακόμα περισσότερο, αλλά μου άρεσε απόψε που το είχαμε».

Για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να βάλει τη σφραγίδα του:

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κερδίζουμε κάθε ματς, να περάσουμε στους ομίλους και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει, σημασία έχει ότι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού και όχι του Στραματσόνι

Είναι διαφορετικό να αναλμβάνεις στη μέση μιας σεζόν και διαφορετικό από την αρχή Η ομάδα φέτος είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω. Δεν αποτελεί δικαιολογία για πέρσι και τότε και τώρα, ομάδα του Στραματσόνι ήταν».

Για το 1-0 που το χαρακτήρισε καλό σκορ και ο προπονητής της ΑΙΚ:

«Σε αυτό το επίπεδο, δεν είναι κακό σκορ. Αν ο προπονητής της ΑΙΚ είναι ευχαριστημένος που έχασε, είναι δικό του πρόβλημα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.