ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Φορ με άρωμα Αργεντινής (Pics)

Ο Παναθηναϊκός έβαλε στο ρόστερ του τον Λαουτάρο Ρινάλντι και το panathinaikos24.gr, σας θυμίζει τους τελευταίους επιθετικούς από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που άφησαν το στίγμα τους, για αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους.

Φορ με άρωμα Αργεντινής (Pics)

Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε τον Λαουτάρο Ρινάλντι στην επίθεσή του, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» διαλέγουν φορ από τη συγκεκριμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Το «τριφύλλι», διατηρεί άψογες σχέσεις με την Αργεντινή εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες και κατά καιρούς έχουν έρθει στη χώρα μας, σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με βαριά βιογραφικά, οι οποίοι είχαν αποκτήσει ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, αγωνιζόμενοι στη θέση του σέντερ φορ.

Βερόν, Αλβάρες, Αντρεούτσι, Λέτο, Φιγκερόα, έμειναν στη μνήμη των οπαδών της ομάδας, είτε για την προσφορά τους σ’ αυτή, είτε για λόγους συμπεριφοράς.

Βερόν… η αρχή!

138407

Ο πρώτος που πέρασε το «πράσινο» κατώφλι για να γίνει ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ήταν ο Χουάν Ραμόν Βερόν που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1972 από την Εστουντιάντες, με την οποία αγωνιζόταν για δέκα χρόνια (1962-1972) με συνολικό απολογισμό 295 συμμετοχές και 77 τέρματα.

Στον Παναθηναϊκό ήρθε και έμεινε για τρία χρόνια (1972-1975) δημιουργώντας τη δική του ιστορία πετυχαίνοντας σε 57 συμμετοχές, 23 τέρματα, φτιάχνοντας στη μετά Γουέμπλει εποχή, εκρηκτική τριάδα με τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Αρακέν Ντε Μέλο. Μπορεί ωστόσο να μην κατάφερε να κατακτήσει τίτλους με τη φανέλα του «τριφυλλιού», αλλά έμεινε στην ιστορία, ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που άφησαν εποχή.

Αλβάρες ο «ινδιάνος»

Ο επόμενος από τη χώρα της «αλμπισελέστε» που άφησε ανεξίτηλο το όνομά του στη μνήμη των φιλάθλων της ομάδας, ήταν ο «ινδιάνος» Όσκαρ Αλβάρες. Παίζοντας μπάλα σε μεγάλες ομάδες της χώρας του (Μπάνφιλντ, Νιούελς Όλντ Μποις), αποφασίζει το καλοκαίρι του 1972 να έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΣ. Με την ομάδα της Ηπείρου, αγωνίζεται τέσσερα χρόνια (1972-1976), σκοράροντας 77 φορές σε 124 συμμετοχές.

Η απόφασή του το καλοκαίρι του 76′, να έρθει στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό, θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και με την «πράσινη» φανέλα θα καταφέρει να διακριθεί και να κατακτήσει τίτλους στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του (1976-1980). Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για τον Ατρόμητο το καλοκαίρι του 80′, αλλά πρόλαβε να μείνει στην ιστορία των «πράσινων» σκόρερ, σημειώνοντας σε 120 συμμετοχές, 57 τέρματα.

Capture-11

Αντρεούτσι ο ιδιόρρυθμος… και η χειρονομία

Τη σεζόν 1980-1981, οι «πράσινοι» προχωρούν στην απόκτηση του Λουίς Αντρεούτσι με σκοπό να βάλει «φωτιά» στα αντίπαλα δίχτυα. Με καριέρα σε Ροσάριο Σεντράλ και Κίλμες, η διοίκηση του «τριφυλλιού» ήλπιζε πως θα βάλει στο δυναμικό της ομάδας, ένα φορ ο οποίος θ’ αφήσει το στίγμα του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά το μόνο που κατάφερε ο ιδιόρρυθμος Αντρεούτσι, ήταν να βάλει φωτιά στην κερκίδα με τις χειρονομίες του.

Συγκεκριμένα σε μια αναμέτρηση με την Καβάλα, στις 10 Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο, ο κόσμος «έβραζε», καθώς το «τριφύλλι» πραγματοποιούσε απογοητευτική χρονιά. Όσο το γκολ δεν ερχόταν κόντρα στους «Αργοναύτες», οι αποδοκιμασίες ολοένα και γίνονταν πιο ηχηρές, με τον Αντρεούτσι να είναι ένας από αυτούς που άκουγε τα περισσότερα, καθώς μέχρι σ’ εκείνο το διάστημα, είχε σκοράρει μόνο δύο φορές στο πρωτάθλημα. Όταν, τελικά το έπραξε, στο 29ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, όχι μόνο δεν ηρέμησε τους οπαδούς, αλλά, εκνευρισμένος, γύρισε προς την κερκίδα και τους έδειξε τα γεννητικά του όργανα!

Φυσικά, η κίνησή του αυτή εξαγρίωσε το πλήθος, που προσπάθησε να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, με τους συμπαίκτες του να τον συγκρατούν. Τελικά έγινε αλλαγή στο 55′ της αναμέτρησης και στο τέλος της χρονιάς αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα. Με την «πράσινη» φανέλα ωστόσο, αγωνίστηκε σε 18 ματς και πέτυχε 4 γκολ.

28340

«Σέμπα» και γκολ…

Ο επόμενος Αργεντινός που άφησε το σημάδι του στο «τριφύλλι» ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο για πολλούς λόγους. Ο «Σέμπα» αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 23 Ιουνίου του 2009 από τη Λίβερπουλ την εποχή της πολυμετοχικότητας και υπό προεδρίας Νικόλα Πατέρα, αποτελώντας το δεύτερο μεγάλο «μπαμ» της εποχής μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ. Στο «τριφύλλι» καθιερώθηκε σχεδόν αμέσως, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ το 2010, σκοράροντας και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Άρη.

Στον Παναθηναϊκό μετατράπηκε άμεσα σε μια απ’ τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ομάδας στην εποχή μετά την πολυμετοχικότητα και έγινε ο ηγέτης της, σκοράροντας ακατάπαυστα από τη θέση του σέντερ φορ, τη σεζόν 2011-2012, υπό την καθοδήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ένα πρόβλημα όμως στο γόνατο, δεν του επέτρεψε ν’ αγωνιστεί μέχρι τέλος της σεζόν με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέχρι εκείνο το διάστημα ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Επέστρεψε στο «τριφύλλι» το Φλεβάρη του 2016, έχοντας στην πλάτη του, ένα μεγάλο τραυματισμό στο κεφάλι (χτύπημα από μπάρα που του προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο). Ακολούθησαν δύο χειρουργεία και πλέον μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, φοράει ειδικό προστατευτικό.

Στην πρώτη του θητεία με την «πράσινη» φανέλα, κατάφερε να καταγράψει 94 συμμετοχές και 27 γκολ. Ενώ στη δεύτερη, έχει ήδη καταφέρει να βρει ξανά την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, σκοράροντας 5 φορές σε 14 παιχνίδια.

1319803

Φιγκερόα… ο τελευταίος που αγαπήθηκε από την εξέδρα

Τελευταίος Αργεντίνος επιθετικός που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς της ομάδας, ήταν ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ήρθε τον Ιανουάριο του 2013 στους «πράσινους» με «βαρύ» βιογραφικό και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους. Ένα γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και οι κινήσεις που έκανε με τη μπάλα στα πόδια, ήταν ικανές για να σαγηνεύουν τους οπαδούς.

Στον Παναθηναϊκό έμεινε για ένα περίπου χρόνο, καθώς στα μισά της σεζόν 2012-2013 πωλήθηκε στη Μαλαισία και την Τζόχορ, έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο ο «Λούτσο» κατάφερε σε 16 ματς με το «τριφύλλι», να βρει 6 φορές τα δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÉÁÊÏÓ OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...