ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Χαφ για όλα τα γούστα…

Η μεγάλη δύναμη του φετινού Παναθηναϊκού, δεν είναι άλλη από τη μεσαία του γραμμή, εκεί όπου συνδυάζει όλα τα… γούστα. Ποιότητα, ταχύτητα, φαντασία και μπόλικη… μπάλα, τα χαφ των «πράσινων», θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας.

Χαφ για όλα τα γούστα…

«Δείξε μου τα χαφ σου, να σου ποιος είσαι»… λένε οι ειδικοί και μάλλον δεν έχουν άδικο. Αν η καρδιά είναι η κινητήριος δύναμη ενός ανθρώπινου οργανισμού, έτσι και η καρδιά μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι το κέντρο της.

Σε αυτό το κομμάτι επένδυσε ο Παναθηναϊκός και οι πρώτες εικόνες, δείχνουν του λόγου το αληθές. Κριστιάν Λεντέσμα, Κάρλος Ζέκα, Λούκας Βιγιαφάνιες και Ρόμπιν Λουντ, αποτελούν την τετράδα-σημείο αναφοράς-αφού εν πολλοίς, από τις δικές τους επιδόσεις, θα κριθούν πολλά, τη φετινή χρονιά.

Συν τις άλλοις, στον Παναθηναϊκό, είναι ανοικτό το θέμα απόκτησης ενός ακόμα χαφ, με δεδομένο πως ο Αμπεντ δεν υπολογίζεται και σε περίπτωση που βρει ομάδα και φύγει (γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση), τότε το «τριφύλλι» θα κινηθεί για έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο.

Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα!
Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα! 543 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο «εγκέφαλος»

Ο Κριστιάν Λεντέσμα είναι ο… Μάικλ Εσιέν, που ήθελε να έχει πέρσι ο Παναθηναϊκός. Ο Αργεντινός μέχρι στιγμής, αποτελεί το μυαλό των «πράσινων» μέσα στο γήπεδο. Άριστες κοντινές μεταβιβάσεις με ελάχιστο (σχεδόν καθόλου) ρίσκο, εξαιρετικές μακρινές πάσες, υψηλή τεχνική κατάρτιση, ηρεμία, έλεγχος του ρυθμού. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς, από το βασικό του χαφ.

Το «μηχανάκι»

Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε… ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Δεν είναι ο παίκτης που «μιλάει» στο τόπι. Ωστόσο τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να διαπρέψει στον Παναθηναϊκό, είναι οι αστείρευτες δυνάμεις του, η μαχητικότητά του και το πάθος που «βγάζει» όταν πατάει χορτάρι.

Δίπλα στον Λεντέσμα, ο Ζέκα θα απελευθερωθεί, θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και δε θα αναλωθεί σε μάταιες προσπάθειες να φτιάξει παιχνίδι, ή να γεμίζει άσκοπα την αντίπαλη περιοχή. Η δουλειά του θα γίνει πιο ξεκάθαρη και αυτό θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, ακόμα περισσότερο.

Η… μεταγραφή

Ο Ρόμπιν Λουντ, ήρθε φέτος στον Παναθηναϊκό. Ο περσινός Λουντ, ήταν φάντασμα του εαυτού του. Ένα νέο παιδί από τη Φινλανδία, που προσπαθούσε να καταλάβει που βρίσκεται εν μέσω… οδυνηρών αποκλεισμών, τεταμένης ατμόσφαιρας και μιας χρονιάς, δύσκολης, όπου εν τέλει χάθηκε και αυτός στη μετριότητα, της ομάδας.

Μέχρι τώρα, ο Λουντ έχει βαλθεί να… τρελάνει κόσμο και κοσμάκι με τις εμφανίσεις του. Στην προετοιμασία έκανε τα… πάντα, στα φιλικά βρισκόταν πάντα στους διακριθέντες, ενώ και στα επίσημα (στη ρεβάνς με την ΑΙΚ κυρίως όπου έπαιξε και περισσότερο) δείχνει πως με την ποιότητα που διαθέτει, μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά και να προσφέρει και θέαμα!

Ο «μάγος»

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες, βρίσκεται στον Παναθηναϊκό για να μας θυμίζει σε κάθε στιγμή, πως είναι να έχεις Αργεντινούς στην ομάδα. Φαντασία, ποιότητα, θέαμα, αλλά και ουσία, ο Λούκας Βιγιαφάνιες ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, θα είναι υπέρ απαραίτητος στη Λεωφόρο, απέναντι σε κλειστές άμυνες, ενώ θα προσφέρει και στον κόσμο ενέργειες, που θα αξίζει να πληρώσει κανείς εισιτήριο, για να τις απολαύσει.

Δουλειά του προπονητή να τους κάνει ομάδα

Πλέον, την ευθύνη την έχει ο Αντρέα Στραματσόνι. Μπορεί οι παίκτες σαν ατομικά χαρακτηριστικά, να είναι κάτι παραπάνω από ποιοτικοί, ωστόσο η δουλειά του προπονητή, είναι να τους κάνει ομάδα.

Στα πλάνα του Ιταλού, έως τώρα, αναντικατάστατοι είναι οι Λεντέσμα-Ζέκα. Από κει και πέρα, ανάλογα και με τον αντίπαλο αλλά και τη διάταξη που επιθυμεί ο «Στράμα», «Βίγια» και Λουντ είτε θα εναλλάσσονται, είτε πότε ο ένας, πότε ο άλλος, θα παίρνουν τη φανέλα του βασικού. Άλλωστε μιλάμε για μια γεμάτη χρονιά, με πολλές υποχρεώσεις, γι’ αυτό το λόγο το ρόστερ της ομάδας, είναι τόσο γεμάτο.

Στην περίπτωση δε, που αποχωρήσει ο Αμπεντ, ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα χαφ, γεγονός που θα τον ανεβάσει και… ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά, αφού από τη στιγμή που ο γαλλοαλγερινός δεν υπολογίζεται, καλύτερα μία λύση, από… καμία λύση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...