ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ποιοτικοί επιθετικοί δίπλα στον Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός χρωστούσε… στον Μπεργκ, παίκτες που παίζοντας δίπλα του, θα τον βοηθούν στο σκοράρισμα, αλλά και θα τον ξεκουράζουν, ειδικά μετά την αποχώρηση του Νίκου Καρέλη.

Ποιοτικοί επιθετικοί δίπλα στον Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2013, για να ηγηθεί της επίθεσης του «τριφυλλιού», στη… νέα εποχή. Ο Σουηδός, αρχικά με παρτενέρ τον Λουτσιάνο Φιγκερόα (για πολύ λίγο) και εν συνεχεία για δυόμισι χρόνια, με τον Νίκο Καρέλη, έχει φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα 65 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ωστόσο, ο Μπεργκ, συχνά-πυκνά ένιωθε μόνος. Όπως μόνος αισθανόταν και ο Παναθηναϊκός, όταν ο Σουηδός απουσίαζε.

Εν τέλει, και μετά από μια καταστροφική σεζόν, η διοίκηση μπολιάζοντας τη λογική της με μπόλικο ποδόσφαιρο… αυτή τη φορά, χάρις στον Στραματσόνι, αλλά και τον Ζιλμπέρτο, του οποίου η παρουσία, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, επέλεξε να επενδύσει σε παίκτες (χαφ και επιθετικούς), που στήριζαν πραγματικά τον Μπεργκ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι, δείχνει να επενδύει σε ποδοσφαιριστές διαφόρων χαρακτηριστικών, που θα πλαισιώσουν τον Σουηδό. Αρχικά με τον Λέτο (ήρθε πέρσι το Γενάρη), στη συνέχεια, Ιμπάρμπο και Ρινάλντι.

Διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, ωστόσο παρανομαστής όλων, η ποιότητα και το ταλέντο. Τρεις νοτιαμερικανοί και ένας Βορειοευρωπαίος, συνθέτουν την επιθετική τετράδα των «πράσινων» και προς το παρόν, αφήνουν υποσχέσεις για… μεγάλα πράγματα.

Μάρκους Μπεργκ

Το υπερόπλο του Παναθηναϊκού. Μακράν ο κορυφαίος σέντερ φορ στην Ελλάδα. Δυστυχώς για εκείνον και τον κόσμο, το τελευταίο διάστημα, συνεχώς εκνευρισμένος, καθώς παρότι δέχεται το… ξύλο, αντί να τιμωρούνται οι αντίπαλοί του, «κιτρινίζεται» αυτός, όντας στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.

65 γκολ με την πράσινη φανέλα (σε όλες τις διοργανώσεις), 150 γκολ στην καριέρα του, συν άλλα 41 με την Εθνική Σουηδίας. «Γνήσιος» γκολτζής, σκοράρει και με τα δύο πόδια εξίσου καλά, όπως και με το κεφάλι και είναι και εξαιρετικός πασαδόρος, έχοντας δώσει ουκ ολίγες ασίστ στους συμπαίκτες του.

Φέτος, έχοντας στο πλάι του τους Ιμπάρμπο, Λέτο και αισίως… τον Ρινάλντι, ο Σουηδός ευελπιστεί πως θα παίρνει και τις ανάσες που χρειάζεται, αλλά και θα στηρίζεται στο σκοράρισμα.

Σεμπάστιαν Λέτο

Ο Αργεντινός επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να «αναστήσει» την καριέρα του. Από τον Γενάρη και έπειτα, όπου επέστρεψε, ουκ ολίγες φορές, έκανε τη διαφορά, ενώ ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες’ το γάλα, με την απίστευτη τεχνική του κατάρτιση.

Μοναδικό ερωτηματικό, τα γόνατά του. Ο «Σέμπα» χρειάζεται «ειδική» μεταχείριση, κάτι που γνωρίζουν στο «τριφύλλι» και γι’ αυτό το πάνε με υπομονή.

Ο Αργεντινός, από τις περσινές του συμμετοχές, έδειξε πως… κολλάει με τον Μπεργκ, πράγμα που μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Έχοντας σκοράρει με τη φανέλα του ΠΑΟ συνολικά 32 φορές, μπορεί από τη θέση του σέντερ φορ, να βγάλει μπόλικη δουλειά φέτος, με τον Στραματσόνι να έχει λιγότερους πονοκεφάλους, όσον αφορά την επίθεσή του.

Βίκτορ Ιμπάρμπο

Ο Κολομβιανός, για τον οποίο έγινε η υπέρβαση… Δανεικός από την Κάλιαρι, ο Ιμπάρμπο, μετά από πολλές και επίπονες προσπάθειες, ήρθε στην ομάδα και με το καλημέρα, έβγαλε μεροκάματο…

Άνοιξε το σκορ στη Στοκχόλμη και παράλληλα το δρόμο για την πρόκριση του Παναθηναϊκού.

Ταχυδύναμη που σπάνια βρίσκεις, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, «χτιστός», τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του. Το βιογραφικό του δεν κάνει λόγο για γκολτζή ολκής, ωστόσο δίπλα στον Μπεργκ, είτε «τραβώντας» αμυνόμενους ανοίγοντας χώρους στον Σουηδό, είτε πραγματοποιώντας solo, ο Κολομβιανός μόλις δέσει με τον «Mr.9», θα κάνει τη διαφορά. Η φάση του 0-1 στο Χάμαρμπι, αποτελεί(;) προάγγελο της συνεργασίας των δύο ποδοσφαιριστών.

Λαουτάρο Ρινάλντι

Όσα λιγότερα γράψουμε γι’ αυτόν, τόσο καλύτερα. Ενδεχομένως την Πέμπτη στο φιλικό της ομάδας με την Ομόνοια, πάρει χρόνο και μπορέσουμε να τον δούμε δια ζώσης.

Το έτερο… «εννιάρι» της ομάδας πλέον, καθαρός επιθετικός, ο Ρινάλντι ήρθε ως back up του Μπεργκ. 9 γκολ σε 37 συμμετοχές στην Αργεντινή, με τη φανέλα της Αρχεντίνος Τζούνιορς, ο Ρινάλντι έχει στο… dna του την μπάλα, Αργεντινός γαρ, ωστόσο ο ρόλος του επιθετικού, είναι να σκοράρει και αυτό περιμένουν άπαντες.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του, δεν αφήνει «γυμνό» τον Παναθηναϊκό στη θέση αυτή, δείγμα του ότι στο «τριφύλλι», δίνουν (έδωσαν) μεγάλη βάση στο βάθος της ομάδας. Όσες περισσότερες (και καλές) επιλογές έχεις, τόσο πιο μακριά πας, άλλωστε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.