ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Οι «πράσινες»… δυνάμεις του άξονα

Μπεργκ - Ζέκα - Μολέδο, είναι ό, τι πιο σημαντικό διαθέτει ο Παναθηναϊκός, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Χθες, έλειψαν και οι τρεις. Ανάλυση του panathinaikos24.gr.

Οι «πράσινες»... δυνάμεις του άξονα

Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Παναθηναϊκός είναι η τριπλέτα στον άξονα με τους Μολέδο στην άμυνα, Ζέκα (στο κέντρο) και τον Μάρκους Μπεργκ στην επίθεση. Με αυτούς τους τρεις στον αγωνιστικό χώρο, οι «πράσινοι» ανεβάζουν επίπεδο στην απόδοσή τους και κάνουν ευτυχισμένο τον Αντρέα Στραματσόνι που τους εκθειάζει στις δηλώσεις του κατά καιρούς.

Αυτοί οι τρεις λοιπόν έλειψαν από την φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Κύπρο κόντρα στην Ομόνοια και η ομάδα παρουσίασε κακό πρόσωπο. Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά όταν η συγκεκριμένη τριπλέτα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός έχει διαφορετικό πρόσωπο και «δένει» περισσότερο ως ομάδα.

Ροντρίγκο Μολέδο

Στην άμυνα όπως σας γράψαμε, η απουσία του Ροντρίγκο Μολέδο στοίχισε στον Παναθηναϊκό, καθώς η Ομόνοια έβγαζε διαρκώς φάσεις και το αμυντικό δίδυμο (Ιβανόφ-Ρέις) που χρησιμοποίησε ο «Στράμα» σίγουρα δεν το έπεισαν για τις δουλειές που μπορούν να κάνουν, όταν απουσιάζει ο Βραζιλιάνος στόπερ.

Κάρλος Ζέκα

Στο χώρο του κέντρου, άλλη μια ηχηρή απουσία, ήταν αυτή του βιονικού Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος αποτελεί «μηχανάκι» στο χώρο του κέντρου για το «τριφυλλι» καλύπτει χώρους, μοιράζει πάσες και γενικότερα κάνει τη ζωή του Κριστιάν Λεντέσμα πιο εύκολη. Ο Ζέκα δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στα συστήματα που χρησιμοποιεί ο Αντρέα Στραματσόνι, αλλά ο Ιταλός τεχνικός θα πρέπει να δοκιμάσει και σχήματα ειδικών καταστάσεων, καθώς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Ζέκα θα κληθεί να δει και ματς  από τον πάγκο, είτε για λόγους ξεκούρασης, είτε για άλλους λόγους, καθώς συχνά πυκνά τα νεύρα του, του αποφέρουν κίτρινες κάρτες για μαρκαρίσματα και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να στερεί την ομάδα από την παρουσία του.

Μάρκους Μπεργκ

Τέλος, στην επίθεση ο Μάρκους Μπεργκ έλειψε από τη χθεσινή αναμέτρηση, αφού είδαμε τους επιθετικούς που χρησιμοποιήθηκαν να έχουν κάποια αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων, κάτι που ο Σουηδός μπορεί να λύσει, με τον πλουραλισμό που έχει στις κινήσεις του στο χορτάρι. Όμως ήδη το βεβαρημένο πρόγραμμα που έχει υποστεί ο Σουηδός (μην ξεχνάμε πως ήταν και στο Euro) θα χρειαστεί να τον κρατήσει σε «μικρά» ματς στον πάγκο. Για μπακ απ του Μάρκους ήδη έχει αποκτηθεί ο Αργεντίνος Λαουτάρο Ρινάλντι και ο Αντρέα Στραματσόνι θα πρέπει να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις επιλογές του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...