ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

«Σίφο», «Σίφο» είσαι εδώ;

Η απόκτηση στόπερ είναι επιτακτική ανάγκη για τον Παναθηναϊκό, κάτι που φάνηκε και στο χθεσινό φιλικό με την Ομόνοια. Οι «πράσινοι» οφείλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

«Σίφο», «Σίφο» είσαι εδώ;

Η μια άποψη λέει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν ακόμη αμυντικό μέσο – τρεχαντήρι. Βλέπετε, ο Λεντέσμα είναι περισσότερο πλειμέικερ, παρά κόφτης και όταν ο Ζέκα λείπει, υπάρχει πρόβλημα με τα τρεξίματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Σωστό είναι αυτό. Συνεπώς, υπό αυτή την έννοια, οι «πράσινοι» πρέπει να πάρουν ένα ακόμη «6αρι». Έναν ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τους υπόλοιπους και θα βοηθήσει όταν δημιουργούνται κενά. Άλλωστε, ο Κουτρουμπής, που είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ενώ και αριθμητικά να το δει κανείς, μετά την αποχώρηση Εσιέν – Λαγού, η ομάδα είναι στο -1, στη θέση αυτή.

Η άμεση προτεραιότητα, όμως, για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι δεν είναι το να πάρει αμυντικό μέσο. Είναι το να πάρει στόπερ. Και όχι στόπερ, απλώς για να καλύψει μια θέση. Αλλά έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι βασικός και μαζί με τον εξαιρετικό Ροντρίγκο Μολέδο, θα αποτελέσουν το δίδυμο στα μετόπισθεν. Μια ματιά να ρίξει κανείς, στα χθεσινά και στα παιδικά λάθη που έγιναν στην άμυνα, ελλείψει Μολέδο, και θα το διαπιστώσει.

Ο Νούνο Ρέις είναι μια περίπτωση «πολυθεσίτη», αλλά κυρίως αποτελεί εναλλακτική επιλογή. Δεν αποκτήθηκε για να αποτελέσει τον πρώτο στόπερ, εκτός κι αν αύριο – μεθαύριο «βγάλει μάτια». Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Κρίνουμε με όσα γνωρίζουμε τώρα. Ο Ιβάν Ιβανόφ δείχνει πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Είναι βαρύς, αργός στις αντιδράσεις του και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να επανέλθει, καθώς η αξία του είναι δεδομένη. Υπάρχει, φυσικά, και ο πολύς καλός Ράσμους Τελάντερ, ο οποίος, όμως, δεν έκανε προετοιμασία, λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί. Άρα, δεν μπορείς να βασιστείς 100% πάνω του. Μια θα παίζει, μια θα είναι στον πάγκο. Ε, δεν θέλει και περισσότερη ανάλυση για να καταλάβουμε γιατί το «τριφύλλι» πρέπει να πάρει έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό, τύπου… Σίλντενφελντ!

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.132 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν ο «Σίφο» ντυθεί ξανά στα πράσινα, τότε παίρνει τη φανέλα βασικού, «δένει» δίπλα στον Μολέδο και από πίσω έρχεται ο Τελάντερ. Μια χαρά! Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα κάνουμε προσευχές να είναι υγιής ο Βραζιλιάνος και να μη βγει ΠΟΤΕ από την ενδεκάδα. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Ο Σίλντενφελντ είναι η περίπτωση που ταιριάζει γάντι στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό και θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια για να γίνει αυτή η μεταγραφή, τη στιγμή που αυτές τις μέρες παίζεται ένα παιχνίδι για γερά νεύρα ανάμεσα στις τρεις πλευρές. Η Ντινάμο ζητάει χρήματα, ο παίκτης πιέζει να αποχωρήσει και ο Παναθηναϊκός περιμένει. Ας γίνουν, λοιπόν, τα απαιτούμενα για να προχωρήσει αυτή η αναγκαία μεταγραφή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.