ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η πιο γεμάτη front line εδώ και χρόνια!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δημιουργεί μια front line που θυμίζει άλλες εποχές. Παίκτες διαφορετικοί, ποιοτικοί, που καλύπτουν ευρύ φάσμα παιχνιδιού, συνθέτουν μία από τις πιο πλήρεις «γραμμές» ψηλών στην Ευρωλίγκα.

Η πιο γεμάτη front line εδώ και χρόνια!

Γιάννης Μπουρούσης, Κρις Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκιστ, Αντώνης Φώτσης και ένας… ακόμα παίκτης, απαρτίζουν μια «αεροπορία» για όλα τα γούστα! Οι ψηλοί που έχει/θα έχει, στη διάθεσή του ο Αργύρης Πεδουλάκης, μπορούν να καλύψουν όλα τα «θέλω» του προπονητή τους.

Τρίποντο

Πλην Γκιστ (που τα μπουμπουνάει που και που και αυτός), άπαντες σκοράρουν με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75. Μακράν η κορυφαία «τρίποντη» front line στην Ευρώπη. Συν ένας ακόμα που… έρχεται και η λογική λέει, πως και αυτός, θα έχει στο ρεπερτόριό του το τρίποντο.

Ριμπάουντ

Με 8,7 ριμπάουντ ανά ματς, ο Γιάννης Μπουρούσης διακρίθηκε και σε αυτό το κομμάτι, στην περσινή του σεζόν με τη Λαμποράλ Κούτσα στην Ευρωλίγκα. Ο Έλληνας σέντερ με τα 2,11 και τα μακριά χέρια, αλλά και την εμπειρία του, παίρνει τις κατάλληλες θέσεις και μπορεί να προσφέρει πολλά και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα!
Ο Παναθηναϊκός έχει πέντε μάχες μπροστά του για να πάρει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα! 501 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κρις Σίνγκλετον με 4,5 ριμπάουντ μ.ο., ωστόσο τη δουλίτσα του την κάνει…  και σε συνδυασμό με τους παίκτες που θα έχει δίπλα του, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα πιο πολύ και σε αυτό το κομμάτι. Συγκριτικά με τον Μπουρούση, πρέπει να σημειωθεί, πως ο Έλληνας άσος, έπαιζε πολύ περισσότερο σε σχέση με τον Αμερικανό, αφού η Λοκομοτίβ διέθετε πιο πολλές λύσεις στο «5».

Φώτσης και Γκιστ, (4,6 και 3,1 αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα), κάνουν αρκετή βρώμικη… δουλειά. Στην ελληνική λίγκα, είναι οι πρώτοι ριμπάουντερ της ομάδας και αναμένεται να πρωτοστατήσουν και φέτος σε αυτόν τον τομέα.

Δεν κρύβονται στα δύσκολα

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις τρίποντες βόμβες του Φώτση σε τόσους και τόσους τελικούς; Σε πόσα ματς, εκτέλεσε τους αντιπάλους του με κρύο αίμα. Ο «batman» είναι μακράν ο πιο… αναίσθητος παίκτης, το αίμα του δεν είναι κρύο, αλλά παγωμένο. Θα πάρει το μεγάλο σουτ, όπως και να χει.

Ο Γκιστ ουκ ολίγες φορές έχει βρεθεί σε θέση ηγέτη, με σημαντικά ριμπάουντ ή κοψίματα, αλλά και επιθετικές προσπάθειες. Η προσωπικότητα που διαθέτει, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο του όπλο.

Και μιας και μιλάμε για προσωπικότητα… ο Γιάννης Μπουρούσης, καλώς ή κακώς, είτε διαφωνεί κανείς είτε όχι, έχει τεράστια προσωπικότητα. Ακομπλεξάριστος πλέον, μπορεί να πάρει πάνω του τη… μεγάλη φάση, δε φοβάται, ενώ παρότι σέντερ, μπορεί να σκοράρει και το νικητήριο τρίποντο της ομάδας του.

Συγκινητική η προσπάθειά του στον ημιτελικό του Βερολίνου, απέναντι στη Φενέρ, όταν σχεδόν μόνος του (με ολίγη από Τζέιμς και Άνταμς), βρέθηκε μια ανάσα από το να αποκλείσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Κρις Σίνγκλετον αποτελεί τον ορισμό του σταθερού παίκτη, τουλάχιστον με βάση το περσινό του… δείγμα στην Ευρωλίγκα. Συγκλονιστικό 5ο ματς με την Μπαρτσελόνα στη Μόσχα, όπου επί της ουσίας, μόνος του, έκρινε την έκβαση του αγώνα και έστειλε τη «Λόκο» στο Final-4. Θα δώσει τεράστια βοήθεια στον Παναθηναϊκό, παρότι δεν έχει τις παραστάσεις των υπολοίπων.

Και άμυνα έχουμε…

Τζέιμς Γκιστ και Γιάννης Μπουρούσης, κόβουν και… κόβουν καλά. Μπορεί σαν παίκτες να μην έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ωστόσο και οι δύο είναι εξαιρετικοί μπλοκέρ. Ο Αμερικανός λόγω της αλτικότητας του και ο Έλληνας λόγω εμπειρίας και… χεριών, αφού παίρνοντας την κατάλληλα θέση, μπορεί να κόψει τον αντίπαλο σέντερ.

Ο Κρις Σίνγκλετον  μπορεί να μην είναι… εναέριος, ωστόσο διαθέτει γρήγορα πόδια, μπορεί να ακολουθήσει με γρήγορα πλάγια βήματα, γεγονός που τον κατατάσσει στους καλούς αμυντικούς ψηλούς, παρότι δεν είναι και ο πιο αλτικός παίκτης για τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Έπεται συνέχεια…

Με την απόκτηση ενός ακόμα πάουερ φόργουορντ, ο Παναθηναϊκός θα «κλείσει» τη front line του, με τις ενδείξεις να δείχνουν πως η ομάδα κινείται για έναν παίκτη, που θα κάνει τη διαφορά. Αμυντικά και επιθετικά. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε δε θα είναι υπερβολή, να μιλάει κανείς για μια «αεροπορία» για μεγάλα πράγματα, τουλάχιστον στη θεωρία. Ο καθρέπτης άλλωστε είναι το παρκέ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...