ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Οι «πονοκέφαλοι» του Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει τα «κλειδιά» του Παναθηναϊκού, έφερε όλους τους παίκτες που ήθελε και πλέον καλείται να δημιουργήσει μια ομάδα, που θα διαγράψει, πορεία πρωταθλητισμού.

Οι «πονοκέφαλοι» του Στραματσόνι

Ωστόσο σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο «καπετάνιος» έχει και… πονοκεφάλους, οι οποίοι από ευχάριστοι, μπορούν να γίνουν και δυσάρεστοι… Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει την ευθύνη των μεταγραφών της ομάδας (όπως είναι και το λογικό), η διοίκηση κατάφερε να φέρει όσους παίκτες της ζητήθηκε τηρουμένων των αναλογιών (μπάτζετ) με τον Ιταλό να πρέπει να διαχειριστεί το πιο «μακρύ» ρόστερ του Παναθηναϊκού, την τελευταία πενταετία.

Η απόκτηση χημείας και ομοιογένειας, αποτελεί σημαντικό στοιχείο για να μπορέσει η ομάδα να παραμείνει σε υψηλά standards καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο σχηματισμός ενός βασικού κορμού, επίσης θα αποτελέσει key point, με τον Ιταλό να φαίνεται να έχει καταλήξει στα σχήματα που θα ακολουθεί η ομάδα του.

Με τρεις πίσω στην Ευρώπη, στην Ελλάδα;

Όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς αγώνες του «τριφυλλιού», ο Στραματσόνι, έχει καταλήξει σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Έτσι έπαιξε απέναντι στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, έτσι θα παίξει απέναντι στην Μπρόντμπι και εννοείται ότι αυτό το σύστημα θα ακολουθήσει, εφόσον περάσει και στους ομίλους του Europa League.

Στα εγχώρια… το εν λόγω σύστημα, μπορεί να του δώσει αμυντική επάρκεια, αλλά ειδικά στα ματς της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιτεθεί με περισσότερους παίκτες, απέναντι σε ερμητικά κλειστές άμυνες.

Η λογική λέει πως ο τρίτος στόπερ στα ματς της Σούπερ Λιγκ θα απουσιάζει, ούτως ώστε να υπάρχει στην ενδεκάδα ένας περισσότερος χαφ ή εξτρέμ.

Με τόσους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ ειδικά στο μεσο-επιθετικό κομμάτι, ο Ιταλός θα πρέπει αφενός να καταλήξει στους «πρώτους» και παράλληλα, να έχει σε διαρκή ετοιμότητα και τους υπόλοιπους, ούτως ώστε να μην αλλοιώνεται το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, ανεξαρτήτως του ποιοι παίζουν. Πράγμα που δεν είναι εύκολο.

Διαχείριση του Λέτο

Ένα σημαντικό κομμάτι όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, έχει να κάνει με τη διαχείριση του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός άσος, μπορεί να αποδειχθεί κομβικός για τον Παναθηναϊκό.

Λίγοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα διαθέτουν το ταλέντο και τα ατομικά χαρακτηριστικά του Λέτο, ωστόσο η διαχείρισή του πρέπει να είναι τέτοια, ούτως ώστε ο Αργεντινός να βρεθεί στο 100%.

Δίπλα στον Μπεργκ ποιος…

Ο Μάρκους Μπεργκ θα αποτελεί το επιθετικό βαρόμετρο της ομάδας και φέτος. Ο Σουηδός στο τελευταίο κομμάτι της περσινής σεζόν, έδειξε να «κολλάει» με τον Λέτο, ενώ και με τον Ιμπάρμπο, δείχνει να αποκτά χημεία (χαρακτηριστικό το πρώτο γκολ στη Σουηδία).

Από κει και πέρα, θα πρέπει να «βρεθεί» και με τον Ρινάλντι, άσχετα αν ο Αργεντινός προορίζεται για αλλαγή του Σουηδού. Ενδεχομένως όμως, να χρειαστεί σε κάποια παιχνίδια να τους δούμε μαζί, όταν ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει με δύο κλασικά φορ, σε ματς που θα χρειάζεται το γκολ.

Λεντέσμα, Ζέκα και μετά…

Ίσως ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος». Λεντέσμα και Ζέκα συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Ο Αργεντινός όμως και λόγω ηλικίας, δε διαθέτει τα τρεξίματα, τα οποία καλύπτει ο αρχηγός.

Εν τη απουσία του ενός ή του άλλου, η θέση «6» μοιάζει ορφανή, σε μια χρονιά μεγάλη και απαιτητική. Μια προσθήκη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μοιάζει κάτι παραπάνω από πιθανή σε αυτή τη θέση, το ζητούμενο όμως είναι, το «τριφύλλι» να παραμένει σε… τροχιά τίτλου εκείνη την περίοδο.

Φέρνει αμυντικό, περιμένει Τελάντερ

Με δεδομένο πως ο Μολέντο έχει κερδίσει με το σπαθί του τη μια θέση στο κέντρο τη άμυνας, ο Στραματσόνι ψάχνει τον… παρτενέρ του Βραζιλιάνου, για να φτιάξει ένα δίδυμο, υψηλής ποιότητας.

Ιβανόφ και Ρέις θέλουν χρόνο και θα κριθούν εν καιρώ, ο Κουτρουμπής είναι μια καλή εναλλακτική (μπορεί να ανταπεξέλθει και ως βασικός σε αρκετά  ματς), ωστόσο το κενό του Τελάντερ, πρέπει και θα καλυφθεί.

Ο Δανός πραγματοποιεί ατομικές προπονήσεις, ωστόσο ουδείς γνωρίζει πότε θα είναι απολύτως έτοιμος να παίξει, ενώ το πρόβλημα που είχε στο πέλμα, αποτελεί ένα ερωτηματικό για το αν ξεπεράστηκε πλήρως ή δε θα επανέλθει αργότερα μέσα στη σεζόν.

Η προσθήκη ενός ακόμα στόπερ μοιάζει ειλημμένη, με τον «Σίφο» να είναι η βασική επιλογή, χωρίς όμως να είναι η μοναδική. Αν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον Κροάτη και έχει και σε πλήρη ετοιμότητα και τον Τελάντερ, τότε θα είναι πληρέστατος και σε αυτή τη «γραμμή».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.