ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Μπρόντμπι 3-0 (Μπεργκ 46', 82', Λεντέσμα 52΄πεν.)

Σεληνιασμένος… Παναθηναϊκός, «σκόρπισε» την Μπρόντμπι!

Με τα δύο πόδια... στους ομίλους του Europa League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που έκανε φύλλο και... φτερό την Μπρόντμπι (3-0) στην κατάμεστη Λεωφόρο, παίρνοντας την πρόκριση από απόψε. Απίστευτος Μπεργκ με δύο γκολ, διαστημικός Χουλτ, Λεντέσμα για.. φίλημα, γκολ και θέαμα από την ομάδα του Στραματσόνι!

Σεληνιασμένος... Παναθηναϊκός, «σκόρπισε» την Μπρόντμπι!

Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη επί της Μπρόντμπι, παρότι ξεκίνησε χλωμά… έχοντας αιφνιδιαστεί από το ανεξάντλητο πρέσινγκ των Δανών, οι οποίοι είχαν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο 20λεπτο.

Η γκολάρα του Μπεργκ στο 46΄, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έλυσε το… γόρδιο δεσμό, σε συνδυασμό με την αποβολή του Κρόνε, έθεσε γερές βάσεις για τη νίκη. Με την αποβολή του Ρόννου στο 52΄και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεντέσμα, ο Παναθηναϊκός κατοχύρωσε τη νίκη και πλέον χρειάζεται μια σοβαρή και μεστή εμφάνιση στη Δανία, για να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, με τον Μπεργκ να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα με το γκολ στο 82΄.

Το ματς

Ο Αντρέα Στραματσόνι ξεκίνησε το ματς με την ενδεκάδα που έπαιξε απέναντι στην ΑΙΚ, στο ματς της Λεωφόρου, με τον Χουλτ τελικά να παίρνει τη θέση του αριστερού μπακ και σχήμα 3-5-2, ενώ ο Τσόρνιγκερ με το κλασικό για την Μπρόντμπι, 4-4-2, σε σχήμα ρόμβου.

«Τρελό» πρέσινγκ από Μπρόντμπι, δυσκολίες για ΠΑΟ

Στη σέντρα βρέθηκε η Μπρόντμπι, η οποία πίεσε άμεσα και κέρδισε κόρνερ με τον Πούκι, από τα δεξιά. Ο Λάρσον εκτέλεσε, ωστόσο μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε άουτ, στην πρώτη φάση του αγώνα από τους Δανούς.

Ο Μπεργκ στην αμέσως επόμενη φάση έκλεψε την μπάλα, πρεσάροντας τους αμυντικούς των Δανών, πήρε τις κόντρες, προσπάθησε το ένα-δύο με τον Ιμπάρμπο, ωστόσο οι Δανοί έκοψαν, με τον Σουηδό να ζητάει πέναλτι (φράγμα), με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Ξεσηκώθηκε η εξέδρα, δοκάρι για την Μπρόντμπι!

Ο Λεντέσμα δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα (ξεκάθαρη κίτρινη), ο διαιτητής έδειξε συνέχεια, ενώ στη συνέχεια της φάσης και ενώ ο Αργεντινός βρισκόταν στο έδαφος και οι Δανοί δεν έπαιξαν fair play, o Κουτρουμπής έκανε φάουλ, (χτύπημα εκτός φάσης) με την Μπρόντμπι να έχει δοκάρι(!) από κεφαλιά γύρισμα του Μέστο, φτάνοντας κοντά στο γκολ, σε μια ανυποψίαστη φάση!

Ο Κρόνε «κλάδεψε» τον Ζέκα, ο ρέφερι έδειξε αυτή τη φορά την κάρτα, ο Λεντέσμα εκτέλεσε από δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή, ο Ιβανόφ πήρε την κεφαλιά, στη συνέχεια ο Μολέντο προσπάθησε, αλλά εν τέλει ο Ρόννου έδιωξε στην πρώτη… υποψία φάσης των «πράσινων», σε ένα πολύ δυναμικό ματς.

Το ματς ήταν πολύ σκληρό με εκατέρωθεν δυνατά μαρκαρίσματα και τρελό ρυθμό, κάτι που βόλευε την Μπρόντμπι, η οποία είχε αποσυντονίσει τους «πράσινους» σε αυτά τα πρώτα 15 λεπτά.

Το παιχνίδι τους οι Δανοί

Με σχεδόν όλη την ομάδα πάνω από τη σέντρα, η Μπρόντμπι έλεγχε την αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να παράγει παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε βαθιές μπαλιές, άνευ ουσίας.

Πρώτη φάση με Μπεργκ

Στο 19΄ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία, όταν μετά από έξυπνα εκτελεσμένο κόρνερ του Λεντέσμα με πάσα, ο Μπεργκ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Σε αντίθεση με την Μπρόντμπι, ο Παναθηναϊκός δεν πίεζε ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να μην ασκεί πίεση στους επιρρεπής σε λάθη αμυντικούς της δανέζικης ομάδας. Η Μπρόντμπι μέχρι στιγμής έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελε, ακούραστα, ωστόσο υπήρχε πολύς χρόνος ακόμα…

Καλή στιγμή με Ζέκα

Στο 24΄ο Παναθηναϊκός άλλαξε ωραία την μπάλα, με τον Ιμπάρμπο να συνδυάζεται όμορφα με τον Ζέκα, με τον Πορτογάλο πέφτοντας να σουτάρει μέσα από την περιοχή του Ρόννοου, ο ποίος μπλόκαρε εύκολα.

Η Μπρόντμπι είχε καταφέρει να μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό, με το ανελέητο πρέσινγκ και το δυναμισμό της. Η ομάδα του Στραματσόνι δεν είχε καταφέρει να σπάσει την πίεση των Δανών, σημείο κλειδί, για να μπορέσει να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Οι παίκτες του Τσόρνιγκερ συνέχισαν να… χτυπούν στο ψαχνό, δημιουργούσαν εκνευρισμό σε ομάδα και κερκίδα και το πρώτο ημίωρο ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς είχαν σχεδιάσει οι Δανοί.

Τρομερός συνδυασμός Γουακάσο-Χουλτ!

Στο 31΄Γουακάσο και Χουλτ συνδυάστηκαν πανέμορφα, ο Σουηδός έστειλε την μπάλα στον Μπεργκ, ο οποίος δεν μπόρεσε να σουτάρει, σε μια πολύ καλή στιγμή γι το «τριφύλλι», που ξεδίπλωσε την ποιότητα του.

Άλλαξαν οι ισορροπίες!

Σε μια όμορφη αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, Μέστο και Ιμπάρμπο συνδυάστηκαν όμορφα και ο Κρόνε ανέτρεψε τον Ιταλό  την ώρα που εφορμούσε στην περιοχή της Μπρόντμπι, με τον διαιτητή να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη, αποβάλλοντας τον, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα, μόλις στο 32΄!

Δοκάρι ο Παναθηναϊκός!

Στο 37΄ο Λεντέσμα εκτέλεσε το στημένο από αριστερά, ο Ιμπάρμπο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε κάτω και βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Ρόννου, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Ιβανόφ στην προσπάθειά του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, βρέθηκε σε θέση off side.

Οι «πράσινοι» απέκτησαν ψυχολογία, η αριθμητική υπεροχή δεν επέτρεπε στους Δανούς να πρεσάρουν το ίδιο αποτελεσματικά, ωστόσο οι τελικές ήταν μετρημένες για τον Παναθηναϊκό.

Τρομερή φάση για την Μπρόντμπι

Στο 39΄η Μπρόντμπι βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν ο Πούκι με ωραίο κοντρόλ, σούταρε από κοντά, αλλά ο Στιλ έπεσε σωστά, «έκρυψε» τη γωνία του, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα, ο Μπεργκ έβγαλε μια ωραία σέντρα, ο Ιμπάρμπο δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Λεντέσμα, σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει πολλά μέτρα άουτ.

Γκολ στο καλύτερο σημείο με τον Μπεργκ!

Γκολ απίστευτης ομορφιάς για τον Παναθηναϊκό, με τον Γουακάσο από αριστερά να βγάζει εκπληκτική 40αρα μπαλιά στον Μπεργκ, ο Σουηδός είδε τον τερματοφύλακα της Μπρόντμπι εκτός εστίας, τον… ψάρεψε με λόμπα και έβαλε φωτιά στη Λεωφόρο, στο καλύτερο χρονικά σημείο του ματς!

Ανύπαρκτο οφ σάιντ!

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μέστο με εκπληκτικό τακουνάκι έβγαλε τον Ιμπάρμπο απέναντι στον Ρόννου, ο άσος του Παναθηναϊκού έκανε το 2-0, ωστόσο λανθασμένα ο ρέφερι υπέδειξε τον Κολομβιανό σε θέση οφ σάιντ, σε μια πεντακάθαρη φάση, που στέρησε από το «τριφύλλι» ένα δεύτερο τέρμα.

Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!

Με την έναρξη του Β΄ μέρους, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0, όταν ο Μέστο από δεξιά έβγαλε τη σέντρα-ξυράφι, η μπάλα πέρασε από τον Ιμπάρμπο, ο Μπεργκ προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά για πολύ λίγο δεν τη βρήκε.

Ο Χουλτ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, όποτε έπαιρνε την μπάλα από αριστερά, είτε με κούρσες είτε με σέντρες απειλούσε τους Δανούς.

Πέναλτι, αποβολή και… φωτιά στη Λεωφόρο!

Ο Ιμπάρμπο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της Μπρόντμπι, ανατράπηκε από τον Ρόννου, ο ρέφερι υπέδειξε ορθά την… άσπρη βούλα, απέβαλλε τον τερματοφύλακα των Δανών και ο Λεντέσμα εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0, εν μέσω πανζουρλισμού στη Λεωφόρο!

Πλέον οι «πράσινοι» με δύο παίκτες παραπάνω και δύο γκολ… βρίσκονταν με το ένα πόδι στους ομίλους του Europa League, αρκεί να διαχειριζόντουσαν με εξυπνάδα το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Απίστευτη διπλή ευκαιρία!

Ο Λέτο έσκαψε για τον Μπεργκ στο 59΄, βρήκε τον Μπεργκ απέναντι από τον Τόπελ, ο οποίος απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Χουλτ, εκείνος με «κεραυνό» εκτέλεσε, αλλά ο τερματοφύλακας των Δανών, έδιωξε σε κόρνερ, σε μια σπουδαία φάση για το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» όποτε ήθελαν έκαναν άνω-κάτω την άμυνα της Μπρόντμπι, η οποία από τύχη δεν είχε δεχθεί περισσότερα τέρματα, με τον κόσμο στη Λεωφόρο, να απολαμβάνει ένα χορταστικό ματς.

Η επιπολαιότητα κόστισε από τον Παναθηναϊκό ένα τρίτο γκολ, με την ομάδα του Στραματσόνι να διαχειρίζεται άψογα την αριθμητική υπεροχή, σπαταλώντας όμως αρκετές ευκαιρίες, με Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Λέτο κυρίως.

Ο Λεντέσμα έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ στο 76΄, ο Τόπελ έκανε μία ακόμα σπουδαία απόκρουση, γλιτώνοντας την ομάδα του από το 3-0, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει προκειμένου να βάλει τέλος στην υπόθεση πρόκριση, στα εναπομείναντα 15 λεπτά.

Από απόψε η πρόκριση…

Ο Κριστιάν Λεντέσμα με εκπληκτική κάθετη πάσα, βρήκε τον Μπεργκ, ο Σουηδός εκτέλεσε τον Τόπελ, έκανε το 3-0 και ο Παναθηναϊκός, μπορεί πλέον άνετα και… ωραία να περιμένει τη ρεβάνς για… τουρισμό, αφού βρίσκεται και με τα δύο πόδια στους ομίλους!

Ο Παναθηναϊκός με μια τρομερή εμφάνιση, εκμεταλλευόμενος και το αριθμητικό πλεονέκτημα, διέλυσε την Μπρόντμπι και πλέον στρέφει το βλέμμα του στους ομίλους του Europa, ικανοποιώντας στο έπακρο τον κόσμο της ομάδας με μια απίστευτη εμφάνιση!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Χούλτ, Κουτρουμπής (Λέτο 58΄), Ιβανόφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (Βιγιαφάνιες 73΄), Ιμπάρμπο, Μπέργκ (Ρινάλντι 85΄).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ρέις, Λέτο, Λούντ, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Νάνο.

Μπρόντμπι (Τσόρνιγκερ): Ρόννοου, Ρόκερ, Άλμπρεχτσεν, Πούκι (Τόπελ 51΄), Μουχτάρ (Γιουλσγκαρντ 45’), Λάρσον, Φίρι, Νόργκααρντ, Βίλτσεκ (Χέρμανσον 71΄), Χιουλσάγκερ και Κρόνε.

Στον πάγκο: Τόπελ, Γιουλσγκαρντ, Χέρμανσον, Όστιν, Χολστ, Πόρας και Γιάκομπσεν.

Διαιτητής: Βαντ, βοηθοί: Άλμπερτ, Μπερέτιαν, 4ος: Ζάμπο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ