ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Είναι θέμα ποιότητας…

Οι κανονικοί ποδοσφαιριστές φτιάχνουν και κανονικές ομάδες. Και ο Παναθηναϊκός πάει να γίνει τέτοια, μετά τους παίκτες που έφερε στην ομάδα, κατά κύριο λόγο, ο Αντρέα Στραματσόνι. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Είναι θέμα ποιότητας...

Δεδομένο πρώτο: Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα. Μα καμία. Εκτός του ότι στην άκρη του πάγκου υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος, εκτός ότι η τεχνική διεύθυνση εχει αλλάξει, το ρόστερ είναι κατά πολύ καλύτερο, εχει βάθος και μπορεί κάποιος να πει ότι σε σχέση με τους άλλους τρεις διεκδικητές της πρώτης θέσης στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, οι “πράσινοι” είναι, θεωρητικά, οι πιο βελτιωμένοι.

Δεδομένο δεύτερο: Τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Παναθηναϊκός, οφείλονται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές από τον Ιανουάριο και μετά. Στις επιλογές, δηλαδή, του Στραματσόνι.

Σέντρα Μέστο, γκολ Μολέδο στο πρώτο ματς με την ΑΪΚ. Γκολ Ιμπάρμπο, ασίστ Γουακάσο, στον επαναληπτικό. Ξανά ασίστ Γουακάσο στο χθεσινό ματς με την Μπρόντμπι, αλλά και γκολ και ασίστ Λεντέσμα και ενέργειες από Μέστο και Ιμπάρμπο στις αποβολές! Σε όλες τις καθοριστικές φάσεις του αγώνα οι… νέες αφίξεις είναι μέσα! Να πως οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο, να πως φαίνεται η ποιοτική διαφορά και άνοδος μιας ομάδας.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.677 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεδομένο τρίτο: Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει κατά πολύ την ποιότητα στο ρόστερ του κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον Στραματσόνι και τον Ζιλμπέρτο. Η ομάδα έχει πια εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και βάθος στο ρόστερ της, κάτι που μόνο καλό μπορεί να είναι, ενόψει της σεζόν που έρχεται με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν πέρυσι τέτοια εποχή έλεγες ότι παίκτες όπως ο Λέτο και ο Βιγιαφάνιες θα έρχονταν και θα κάθονταν στον πάγκο, το πιθανότερο είναι αυτή η εκτίμηση να προκαλούσε γέλιο. Τώρα, είναι μια πραγματικότητα.

Για να καταλήξουμε... Μετά και το χθεσινό 3-0 και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στα τέλη Αυγούστου, φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός αποτελείται, έπειτα από χρόνια από κανονικούς ποδοσφαιριστές. Και οι κανονικοί ποδοσφαιριστές, όταν μάλιστα αυτοί έχουν και μια “άλφα” ποιότητα, φτιάχνουν κανονικές ομάδες. Και μια τέτοια πάει να γίνει το “τριφύλλι” του Αντρέα Στραματσόνι.

Πλην, των νέων παικτών που ήρθαν και αυτών που θα έρθουν, θα χρειαστεί πολλή δουλειά, προκειμένου αυτό το σύνολο να “δέσει”, να αποκτήσει την ταυτότητα που απαιτείται και ο σύλλογος να ξαναγίνει μεγάλος, με ό, τι αυτό συνεπάγεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Ολα τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία. Η χρονιά μόλις άρχισε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.