ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Όταν οι μεταγραφές προσφέρουν…

Το μεγάλο ατού του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής, αποτελεί το γεγονός, πως οι νεοφερμένοι παίκτες σέρνουν το… κάρο από τη λάσπη και οδηγούν την ομάδα από νίκη σε… πρόκριση.

Όταν οι μεταγραφές προσφέρουν…

Την τελευταία τριετία, αισίως μπαίνουμε στον 4ο χρόνο, ο Παναθηναϊκός σε συνθήκες… μνημονίου έκανε μια νέα αρχή και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, τηρουμένων των αναλογιών.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα-το οικονομικό-ενδεχομένως μαζί και με κακούς σχεδιασμούς, δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να… ανθίσει νωρίτερα. Αποκλεισμοί από Σταντάρ Λιέγης και Καμπάλα, μια κάκιστη πορεία σε ομίλους του Europa League, είναι ο απολογισμός, μέχρι φέτος…

Πολλοί λόγοι μπορεί να έπαιξαν ρόλο, για κάθε αποτυχία ή επιτυχία. Δεδομένο όμως είναι, πως πλην Μπεργκ οι καλοκαιρινές μεταγραφές των «πράσινων» τα τελευταία τρία χρόνια, τον Αύγουστο μήνα, είτε δεν έπαιζαν, είτε δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα.

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του φετινού Παναθηναϊκού. Οι νέοι, όχι μόνο κατέθεσαν διαπιστευτήρια… αλλά είχαν σημαίνοντα ρόλο στις τρεις νίκες και στη διαφαινόμενη πρόκριση στους ομίλους του Europa.

Αρκεί κανείς να δει και να συγκρίνει τις ενδεκάδες των «πράσινων» στα ευρωπαϊκά ματς, από το 2014 και έπειτα.

Απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης, ο Παναθηναϊκός παρότι παίρνει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Βέλγιο, χάνει την πρόκριση στη Λεωφόρο. Πλην του Μάρκους Μπεργκ, ουδείς από τους νέους δεν καταφέρνει επί της ουσίας να προσφέρει (την προηγούμενη σεζόν το «τριφύλλι» δεν έπαιξε Ευρώπη, ως εκ τούτου λογίζονται ως «νέοι» όλοι όσοι ήρθαν τα δυο καλοκαίρια του ’13 και του ’14).

Η ενδεκάδα στο εντός έδρας ματς με τη Σταντάρ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (56 Κλωναρίδης) (65′ Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (56′ Καρέλης), Μπεργκ.

Σχεδόν η ίδια ομάδα με την περσινή, χωρίς φρέσκους παίκτες, ο Παναθηναϊκός υποχρεώνεται σε αποκλεισμό (παρότι προηγήθηκε).

Η Μίντιλαντ αποδείχθηκε εύκολη λεία στα play off του Europa, ωστόσο και εκεί, ο Παναθηναϊκός ήταν ο ίδιος ο περσινός… πλην Μπούι, ο οποίος πήρε τη θέση του Λαγού, λόγω τραυματισμού.

Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (77’ Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (66’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ.

Το σοκ με την Καμπάλα

Καλοκαίρι με πολλές υποσχέσεις και αισιοδοξία να ξεχειλίζει. Αρκετές μεταγραφές, με κορυφαία του Εσιέν, τον οποίο τελικά είδαμε ελάχιστα.

Αποκλεισμός από τη Μπριζ και εν συνεχεία ΣΟΚ με την Καμπάλα. Με «νέο» μόνο τον Σάντσεθ, ο Παναθηναϊκός βιώνει το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία του και μένει εκτός Ευρώπης.

Τα χαμόγελα εκείνου του καλοκαιριού μετά από τις μεταγραφές των Εσιέν, Βέμερ, Τελάντερ, Σάντσεθ, Λουντ, Καλτσά, πήγαν περίπατο και η σεζόν μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Η ενδεκαδα με Καμπάλα:

Στιλ, Μπούρμπος (78’ Λαγός), Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (73′ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς (66’ Κλωναρίδης), Νίνης, Καρέλης (66’ Πέτριτς), Μπεργκ

Επιτέλους απέδωσαν οι μεταγραφές!

Για πρώτη φορά λοιπόν, από το 2014 και μετά, οι μεταγραφές των «πράσινων» αποδεικνύονται… επί της ουσίας και δε μένουν στα λόγια και τις θεωρίες΄.

Γουακάσο, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Χουλτ, Μολέντο (ήρθε πέρσι το Γενάρη), αποτελούν όχι απλά… συμπλήρωμα της ομάδας, αλλά μαζί με τους Μπεργκ-Ζέκα, τη ραχοκοκαλιά της.

Είναι φανερό, πως ο σχεδιασμός πραγματικά απέδωσε (αυτό δε σημαίνει φυσικά πως τα προηγούμενα πλάνα επί Αναστασίου έγιναν για να αποτύχουν… αλλά από το αποτέλεσμα κρίνοντας δε βγήκαν), οι «νέοι» παίκτες δείχνουν όχι μόνο να αντιλαμβάνονται που βρίσκονται, αλλά είναι και υψηλού επιπέδου, διαλεγμένοι σωστά, για το ρόλο τους στην ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα; Γκολ ο Μολέντο στο πρώτο ματς με την ΑΙΚ. Γκολ ο Ιμπάρμπο στη ρεβάνς, ασίστ του Γουακάσο στον Μπεργκ στο δεύτερο γκολ στο Χάμαρμπι. Ασίστ ξανά του Γκανέζου στο πρώτο γκολ του Μπεργκ με την Μπρόντμπι, γκολ του Λεντέσμα με πέναλτι και γενικότερα ηγετικές εμφανίσεις, εξαιρετικός Χουλτ, μόνιμος κίνδυνος από αριστερά, πολύ καλός ο Ιμπάρμπο.

Αν βάλει κανείς στο κάδρο και Βιγιαφάνιες-Λέτο, αλλά και τον Λουντ ο οποίος δείχνει αναγεννημένος, τότε το «τριφύλλι», μαζί με την όποια (ή οποιες) προσθήκη, δυναμώνει ακόμα περισσότερο και μοιάζει πιο πλήρης από ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Η ενδεκάδα με Μπρόντμπι

Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής (58′ Λέτο), Ιβανόφ, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Γουακάσο (73′ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ (85′ Ρινάλντι).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...