ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Μοιρασμένη προϊστορία κόντρα σε «Βίκινγκ» (Vids)

Δύο νίκες, δύο ήττες και μια ισοπαλία, περιέχει η προϊστορία για τον Παναθηναϊκό όταν επισκέπτεται τη Δανία. Το panathinaikos24.gr, σας θυμίζει τις αναμετρήσεις.

Μοιρασμένη προϊστορία κόντρα σε «Βίκινγκ» (Vids)

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στη Δανία, όπου το βράδυ της Πέμπτης (25/08, 20:00), θα κληθεί να τελειώσει τη δουλειά που έκανε και με το παραπάνω στην Αθήνα και να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «πράσινοι» έχουν το 3-0 της Λεωφόρου σαν μαξιλαράκι ασφαλείας, αλλά επειδή η μπάλα είναι μπάλα και όλα μπορούν να συμβούν, οι ποδοσφαιριστές του Αντρέα Στραματσόνι πρέπει να παίξουν και να ολοκληρώσουν τη σειρά των ματς νικηφόρα.

Βέβαια η προϊστορία των «πρασίνων» στη Δανία κατά το παρελθόν έχει μέσα όλα τ’ αποτελέσματα, αφού σε πέντε αναμετρήσεις το «τριφύλλι» μετρά δύο νίκες, δύο ήττες και μια ισοπαλία. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει τις Άαλμποργκ, Οντένσε, Μίντιλαντ και Κοπεγχάγη.

Με αντίπαλο την Άαλμποργκ τη σεζόν 1995-1996 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε γνωρίσει την ήττα με σκορ 2-1, με τον Κριστόφ Βαζέχα να είναι ο σκόρερ για την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα στην ξέφρενη πορεία που σταμάτησε στα ημιτελικά κόντρα στον Άγιαξ.

Η επόμενη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στη Δανία για την αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2007-2008, έμελλε να είναι και η πρώτη νικηφόρα για το σύλλογο, καθώς με τέρμα του Νταμ’ Εντόι κατάφεραν να επικρατήσουν με το ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=gYPJ5ab9E2M

Η τρίτη επίσκεψη των «πρασίνων» στη χώρα των Βίκινγκ, έφερε και τη δεύτερη ήττα συνολικά για τον Παναθηναϊκό, αφού για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2010-2011, η Κοπεγχάγη επικράτησε στην έδρα της 3-1 με τους «πράσινους» να κλείνουν αρνητικά τις υποχρεώσεις τους στο όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης. Για λογαριασμό του «τριφυλλιού» είχε σκοράρει ο Σεντρίκ Καντέ.

Το καλοκαίρι του 2011, η κλήρωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς έφερε στο δρόμο του Παναθηναϊκού την Οντένσε με την πρώτη αναμέτρηση να είναι στη Δανία. Το σκορ για το «τριφύλλι» μπορεί να ήταν θετικό (1-1) το τέρμα το είχε σημειώσει ο Σεμπάστιαν Λέτο, αλλά η συνέχεια στην Αθήνα δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξη για τους «πράσινους» αφού γνώρισαν οδυνηρή ήττα στο ΟΑΚΑ και έμειναν εκτός συνέχειας.

Πέρασε μια τετραετία για να επισκεφθεί το «τριφύλλι» τη Δανία και αυτό συνέβη την περίοδο 2014-2015 για τα πλει οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στο δρόμο των «πρασίνων» βρέθηκε η Μίντιλαντ, αλλά δεν αποδείχθηκε και ιδιαίτερα σκληρό καρύδι για τον Παναθηναϊκό, αφού μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο και το one man show του Μάρκους Μπεργκ, οι «πράσινοι» επικράτησαν εκ νέου με 2-1, με τον Σουηδό σέντερ φορ παροπλισμένο στην Αθήνα λόγω τραυματισμού και τους συμπαίκτες του να του αφιερώνουν το διπλό πρόκρισης με σκόρερ τους Νάνο και Κλωναρίδη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...