ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπροντμπι - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Ιβάν… ο τρομερός!

Ο Ιβανόφ έσωσε τον Παναθηναϊκό στο 16' και καθάρισε την πρόκριση στο (65') βάζοντας τη σφραγίδα του στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League.

Ιβάν... ο τρομερός!

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό στη Δανία με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο πρόσωπα στην σημερινή αναμέτρηση. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός ενώ στο δεύτερο, με την είσοδο Λέτο και Λουντ, ήταν αρκετά καλός. Τρομερή εμφάνιση από τον Ιβάν Ιβανόφ, ο οποίος «έσωσε» ένα γκολ στο 16′ και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 65′

Νωχελικό ξεκίνημα

Η Μπρόντμπι μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πίεζε αρκετά τους παίκτες του «τριφυλλιού» στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» όμως με σωστές αλληλοκαλύψεις κατάφερνε να αντεπεξέλθει καλά. Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι έκλεβαν την μπάλα αρκετές φορές κι έτσι «έσπαγαν» την πίεση των Δανών.

pao

Μεγάλη ευκαιρία για την Μπρόντμπι

Στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ιβανόφ «γλίτωσε» τον Παναθηναϊκό από σίγουρο γκολ. Ο Στιλ έχασε τον επιθετικό των Δανών, αυτός σούταρε αλλά ο Ιβανόφ έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή κι έτσι έμεινε το 0-0.  Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μπρόντμπι απείλησε και πάλι την εστία του Στιλ, όμως το σουτ Πούκι έφυγε πολύ άουτ. Ο Παναθηναϊκός φαινόταν να έχει χάσει την συγκέντρωση του, με αποτέλεσμα η Μπρόντμπι να ανεβαίνει και να απειλεί την εστία του «τριφυλλιού».

pao2

Αδυναμία στην «πράσινη» άμυνα και 1-0

Στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, η άμυνα του Παναθηναϊκού αντέδρασε τελείως λάθος, με αποτέλεσμα οι Δανοί να αλλάξουν με άνεση την μπάλα κι ο Μούχταρ να ανοίξει το σκορ. Το «τριφύλλι» είχε κακή ανασταλτική λειτουργία στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης.

Τεράστια ευκαιρία με τον Ιμπάρμπο

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε μία τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Οι Δανοί έκαναν ένα τραγικό λάθος, ο Ιμπάρμπο πήρε την μπάλα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων.

pao3

Οι «πράσινοι» φαίνονται ανήμποροι να αναπτυχθούν, με αποτέλεσμα να έχουν παθητικό ρόλο. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Λεντέσμα εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουτρουμπής γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Ιμπάρμπο έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

Άλλη ομάδα με τις αλλαγές

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός  ξεκίνησε με μία αλλαγή. Ο Σεμπάστιαν Λέτο πήρε την θέση του Βίκτορ Ιμπάρμπο, στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η γηπεδούχος ομάδα συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί προβλήματα στο «τριφύλλι».

Πίεζαν οι «πράσινοι»

Την πρώτη του ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός στο 53ο λεπτό με τον Μάρκους Μπεργκ. Οι «πράσινοι» αναπτύχθηκαν σωστά, ο Λέτο έδωσε στον Γουακάσο, ο τελευταίος πάσαρε στον Μπεργκ αλλά ο Σουηδός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από ευνοϊκή θέση.

Τρομερή κεφαλιά Ιβανόφ και 1-1!

Η είσοδος του Λέτο στην αναμέτρηση σε συνδυασμό μ’ αυτή του Λουντ (μπήκε στην θέση του Λεντέσμα), ανέβασε τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» άρχισαν να αναπτύσσονται σωστά και να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα των Δανών. Στο κέντρο της άμυνας πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Ιβάν Ιβανόφ.

ÉÂÁÍÏÖ ÌÐÑÏÍÔÌÐÉ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017)BRONDBY - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης το «τριφύλλι» ισοφάρισε και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση. Ο Λουντ έκανε μία πανέμορφη σέντρα, με τον Ιβανόφ να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Μπρόντμπι. Στη συνέχεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχιζαν να πιέζουν. Είχαν τον έλεγχο του αγώνα και αν ήταν λίγο ποιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ. Ο «Σέμπα» κρατούσε σωστά την μπάλα ενώ την μοίραζε ακόμα καλύτερα.

Τελικά το τελικό σκορ ήταν το 1-1 κι έτσι οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπρόντμπι (Αλεξάντερ Ζόρνινγκερ): Τόπελ – Χολστ (67’ Ουρένια), Χέρμανσον, Ρόκερ, Λάρσον – Νόργκααρντ, Πίρι (75’ Κόρλου), Χιουλσάγκερ – Μούχταρ – Βίλτσεκ, Πούκι (83’ Γιάκομπσεν).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ – Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (59’ Λουντ), Χουλτ (86’ Βιγιαφάνιες)- Ιμπάρμπο (46’ Λέτο), Γουακάσο – Μπεργκ.

Διαιτητής: Ο. Ντράχτα (Αυστρία)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ