ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Στο μυαλό του «Άρτζι»

Από το «1» στο «2» και από το «3» στο «4», ο Αργύρης Πεδουλάκης καταστρώνει τα σχέδιά του, μέρος τω οποίων θα φανούν στα προσεχή φιλικά του Παναθηναϊκού Superfoods.

Στο μυαλό του «Άρτζι»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, περιμένει Νίκολς και Σίνγκλετον και πλέον, μέσα από τα πολλά φιλικά παιχνίδια, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, θα δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής, για το τι περιμένουμε να δούμε μέσα στη σεζόν.

Περιφέρεια με… ερωτηματικά

Οι κυπελλούχοι Ελλάδος, μοιάζουν να έχουν… υπερφορτώσει στο «2», με τη θέση του πλέι μέικερ να είναι πιο «φτωχή», τουλάχιστον στη θεωρία. Καλάθης και Μποχωρίδης οι κλασικοί «άσσοι», πλαισιώνονται από τους Παππά, Φελντέιν, Τζέιμς και Ρίβερς, οι οποίοι είναι σούτινγκ γκαρν, γι’ αυτό και ο ίδιος ο τεχνικός των «πράσινων», στην ανοικτή για τον Τύπο προπόνηση, πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι, έκανε λόγο για απόκτηση άσου, εάν και εφόσον χρειαστεί ή κριθεί αναγκαίο.

Πλην Καλάθη, οι υπόλοιποι «κοντοί» δεν έχουν τις δημιουργικές ικανότητες του αρχηγού, παρότι μπορούν να παίξουν στον «άσο» (Παππάς, Τζέιμς). Ο Μποχωρίδης έρχεται από μια κακή σεζόν, καθώς λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα θα ήθελε ο ίδιος, αλλά και η ομάδα.

Ο συνωστισμός στο «2», δίνει πολλές λύσεις στην ομάδα, ειδικά στο σκοράρισμα, ωστόσο η δημιουργία «απειλείται», όταν ο Καλάθης θα βρίσκεται εκτός πεντάδας.

Ο «Άρτζι» έχοντας αρκετές επιλογές προσπαθεί να μπολιάσει τους παίκτες του με τη νοοτροπία του «διαβάσματος» του παιχνιδιού, προσδοκώντας να πάρει απ’ όλους ό,τι καλύτερο σε επίπεδο δημιουργίας. Σε κάθε περίπτωση αν διαγνώσει πως υπάρχουν θέματα σε αυτόν τον τομέα, δε θα διστάσει να ζητήσει κι’ άλλο πλέι μέικερ, παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής, δείχνει (και είναι ικανοποιημένος στο έπακρο), από τη γραμμή των κοντών.

Σούπερ αναβάθμιση από το «3» έως το «5»

Στις υπόλοιπες θέσεις, η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά. Πλην Γκιστ, άπαντες σουτάρουν ιδανικά, ενώ όσον αφορά την άμυνα, οι «πράσινοι» έχουν παίκτες για όλα τα… γούστα.

Σε αυτές τις γραμμές και ειδικά στους ψηλούς, ο Παναθηναϊκός Superfoods θα έχει αρκετές επιλογές και θα μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε αντίπαλο, ανάλογα με τα δεδομένα του εκάστοτε παιχνιδιού, ενώ θα υπάρχει και το ανάλογο rotation.

Στα βαθιά ο Χαραλαμπόπουλος

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα έχει κάτι παραπάνω από ενεργό ρόλο στον φετινό Παναθηναϊκό Superfoods.

Θα είναι το βασικό σμολ φόργουορντ της ομάδας, θα παίρνει αρκετές επιθέσεις, είτε με ποσταρίσματα, είτε με σουτ, όντας ακροβολισμένος πίσω από τη γραμμή των 6,75. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος και άπαντες στην ομάδα, προεξάρχοντος του Αργύρη Πεδουλάκη, πιστεύουν πως στο δεύτερο μισό της σεζόν, θα δούμε έναν Χαραλαμπόπουλο, που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η ευκαιρία του Μποχωρίδη

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, στάθηκε άτυχος κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ουδείς γνωρίζει πως θα κυλούσε η χρονιά, αν δεν είχε τραυματιστεί, αλλά τι σημασία έχει αυτό πια.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ, έχει όλες τις περγαμηνές για να πετύχει, ωστόσο θα πρέπει σύντομα να αποδείξει στο παρκέ, ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και γι’ αυτόν έρχεται άμεσα κολύμπι στα… βαθιά, αφού μετά τον Νικ Καλάθη είναι ο μοναδικός καθαρός άσος του «εξάστερου» και ο Πεδουλάκης δεν έχει σκοπό να του χαριστεί. Θα απαιτήσει από αυτόν άμεσα…

Ποιος θα μαρκάρει ποιον…

Τρίποντο. Ένα σημαντικό στοιχείο, αφού όποια ομάδα το διαθέτει σε… πλεονασμό, πάντα αποτελεί πονοκέφαλο για τους αντίπαλους προπονητές και παίκτες.

Μπουρούσης, Σίνγκλετον, Φώτσης, Νίκολς, Ρίβερς, Τζέιμς, αλλά και Παππάς-Χαραλαμπόπουλος, σουτάρουν κάτι παραπάνω από καλά έξω από τα 6,75. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντίπαλες άμυνες στους ψηλούς του «τριφυλλιού», όταν αυτοί θα «τραβιούνται» έξω. Όπως επίσης θα έχει ανάλογο ενδιαφέρον, ποιες θα είναι οι «απαντήσεις» του Πεδουλάκη, όταν ο αντίπαλος βρει τρόπο να προσαρμόσει τη δική του άμυνα πάνω σε αυτό.

Μία ακόμα μεταγραφή…

Αν ο Παναθηναϊκός πραγματοποιήσει μία ακόμα μεταγραφή, τότε αυτή θα αφορά τη θέση του πλέι μέικερ. Το αν και το πότε θα γίνει, το ξέρει μόνο ο Αργύρης Πεδουλάκης. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί αλλαγή παίκτη… ή και αλλαγή πλάνων…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.