ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Κι αν ο κλοιός στενεύει…

Αυτό που πραγματικά δεν χωράει ο νους μας είναι αν παράνομα, αθέμιτα και με εγκληματικές πρακτικές, ο Χ παράγοντας της Χ ΠΑΕ, προκαλεί και χλευάζει τις αντοχές της δικαιοσύνης, παρεμβαίνει στους κανόνες του παιχνιδιού, αλλοιώνει την εικόνα του, με αποτέλεσμα να κλέβει τις δικές μας Κυριακές. Η θέση του panathinaikos24.gr.

Κι αν ο κλοιός στενεύει...

Από το πρωί η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ως θέμα συζήτησης αναπαράγεται από το σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο μέχρι το τελευταίο καφενείο στο Πέραμα– με κάθε σεβασμό στη συμπαθή συνοικία- .

Φίλοι και παράγοντες του Ολυμπιακού εμφανίζονται μουδιασμένοι ενώ σε όλους τους υπόλοιπους έχει προκληθεί ένας συγκρατημένος ενθουσιασμός καθώς, ίσως για πρώτη φορά, ο κλοιός φαίνεται να στενεύει πραγματικά γύρω απ’ τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο εισαγγελέας, κ. Δασκαλόπουλος, προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο Β. Μαρινάκης, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει ο Γ. Ανδρεάδης, μετά την απολογία του πέρυσι κι αυτό γιατί ανάμεσα στους όρους ήταν και αυτός της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατά πληροφορίες, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, παραβίασε τον επίμαχο όρο, καθώς -όπως φέρεται να επισημαίνει- σε δηλώσεις του ο Β. Μαρινάκης έχει υποστηρίξει ότι ασχολείται με ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Τα νομικά δεδομένα

Τον τελευταίο και αδιαπραγμάτευτο λόγο για το ποιοι και αν θα παραπεμφθούν κατηγορούμενοι στο ακροατήριο και φυσικά πόσοι και ποιοι θα προφυλακιστούν έως την δίκη, τον έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Ερώτημα: Αλλάζει κάτι στο ποδόσφαιρο σήμερα η πρόταση Δασκαλόπουλου;

Απάντηση: Απολύτως τίποτα.

Ερώτημα: Είναι πιθανό το Συμβούλιο Εφετών να ανατρέψει την πρόταση Δασκαλόπουλου;

Απάντηση: Φυσικά.

Ερώτημα: Είναι πραγματικά πιθανό να απορριφθεί η πρόταση του εισαγγελέως;

Απάντηση: Εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο. Κι αυτό, γιατί αφενός για να ανατραπεί η πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου απαιτούνται νομικά επιχειρήματα – όχι κρίσεις δηλαδή των Εφετών – και στην προκειμένη περίπτωση τα περιθώρια εξεύρεσης αθωωτικών επιχειρημάτων που να ενέχουν νομική βάση από την πλευρά των κατηγορούμενων έχουν εξαντληθεί.

Αφετέρου, στα χρονικά μεγάλων και πολύκροτων δικαστικών υποθέσεων, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το συμβούλιο Εφετών ανέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα, είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Η άποψη

Άραγε, ποιο είναι το πραγματικό ζήτημα που προκύπτει; Το αν ο Σπάθας πέρυσι στην Τρίπολη έκοψε τρεις φορές με offside τον Αστέρα και ο Ολυμπιακός δεν ηττήθηκε ή το ότι ενδέχεται ο Σπάθας να ήταν «στημένος» από ένα σύστημα το οποίο έχει τη δυνατότητα, αθέμιτα και παράνομα, να μεταβάλλει τους κανόνες του παιχνιδιού για να εξυπηρετεί τα δόλια συμφέροντα του; Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα;

Αν ο διαιτητής Παππάς πήρε εντολή να μη ξεκινήσει το ντέρμπι των αιωνίων πέρυσι στη Λεωφόρο, φτάνοντας στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού 16000 ανθρώπους ή ότι -αν πραγματικά αυτό συνέβη – τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές από τα εκτεταμένα επεισόδια που προκλήθηκαν από αυτή την απόφαση;

Τελοσπάντων, το ζήτημα εδώ είναι αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτι ή το ότι ενδέχεται ένας ισχυρός παράγοντας, επειδή είναι «μάγκας Πειραιώτης», δόλια να παρεμβαίνει αθέμιτα στο παιχνίδι, να «κονομάει» που λένε και στο καφενείο στο Πέραμα και να μην τον «αγγίζει» η δικαιοσύνη;

Ως panathinaikos24.gr ανησυχούμε βαθιά για την αδικία εις βάρος του Αστέρα από τον διαιτητή Σπάθα, ακόμα βαθύτερα για το ότι εκνευρίστηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέρυσι στη Λεωφόρο και πολύ μας νοιάζει αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτι η τάδε φάση.

Αυτό που πραγματικά δεν χωράει ο νους μας όμως, είναι αν παράνομα, αθέμιτα και με εγκληματικές πρακτικές, ο Χ παράγοντας της Χ ΠΑΕ, προκαλεί και χλευάζει τις αντοχές της δικαιοσύνης, παρεμβαίνει στους κανόνες του παιχνιδιού, αλλοιώνει την εικόνα του, με αποτέλεσμα να κλέβει τις δικές μας Κυριακές.

Αυτό, παρακαλούμε πολύ, ας το λάβει σοβαρά υπόψιν, το Συμβούλιο των Εφετών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...