ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 (Μπεργκ 33΄, 76΄, Λουντ 54΄, Λέτο 88΄)

Υπόθεση Μπεργκ…

Με τον Μάρκους Μπεργκ να σκοράρει δις και να έχει και μία ασίστ και τον Λούκας Βιγιαφάνιες να οργώνει το γήπεδο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0, αφήνοντας πίσω του την ήττα από τον Άγιαξ, κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.

Υπόθεση Μπεργκ...

Μετά το σοκ της ήττας από τον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός έψαχνε μια νίκη που θα του ανέβαζε το ηθικό, πράγμα το οποίο κατάφερε με μια εντυπωσιακή νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με 4-0. Μπεργκ (δις), Λουντ και Λέτο οι σκόρερ, με τον Βιγιαφάνιες όμως να δικαιούται το βραβείο του MVP, καθώς από τη στιγμή που μπήκε στο ματς και σε συνδυασμό με την αριθμητική υπεροχή των πράσινων, ανακάτεψε την άμυνα των φιλοξενούμενων, προσέφερε όμορφες φάσεις και έδωσε την επιθετική πνοή, που έλειπε από την ομάδα του Στραματσόνι.

Το ματς

Κατοχή μπάλας, κακός ο Παναθηναϊκός

Ο Σαμπά λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, στην πρώτη του συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν ο Λεντέσμα εκτέλεσε κόρνερ, που κέρδισε ο Χουλτ, με τον θηριώδη αμυντικό να κερδίζει την εναέρια μονομαχία, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Η κατοχή της μπάλας από τους «πράσινους» άρχισε να φέρνει αποτέλεσμα σιγά-σιγά, με τον Κουλιμπαλί από δεξιά να κάνει όμορφη ενέργεια, να σεντράρει, αλλά ο Λέτο να αστοχεί με κεφαλιά, στη δεύτερη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς, στο 7΄.

Ο Καρανίκας στο 12΄σούταρε από μακριά, η μπάλα πήρε αρχικά καλή τροχιά, ωστόσο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Στιλ, στην πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο ματς, με το «τριφύλλι» να συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας και σε κάθε στημένη φάση να δημιουργεί κινδύνους, καθώς ο Σαμπά, έπαιρνε όλες τις κεφαλιές, δείχνοντας από την αρχή πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει, στον αέρα.

Οι «πράσινοι» στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν κερδίσει ήδη 4 κόρνερ, σημαδεύοντας σε όλα τον Σαμπά, ο οποίος έπαιρνε τις κεφαλιές, ωστόσο η κατοχή δεν είχε μετουσιωθεί σε δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Παραλίγο γκολ ο ΠΑΣ

Ο Μαμπουλού, μετά από μια εξαιρετική σέντρα του Καρανίκα, λίγο έλειψε να σκοράρει (19΄), όταν η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, αλλά ο επιθετικός των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή προ του Στιλ, στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τον ΠΑΣ στο παιχνίδι.

Οι Γιαννιώτες είχαν αρχίσει να ισορροπούν το παιχνίδι, απειλούνταν μόνο από… ψηλά, με αποτέλεσμα να μην αποδιοργανώνεται η άμυνα της ομάδας του Πετράκη, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να παίξει με την μπάλα κάτω.

Άλλαξαν οι ισορροπίες

Μια γκάφα του Πασχαλάκη, άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα, όταν στο 21΄, ο Ζέκα, με μακρινή μπαλιά προσπάθησε να βρει τον Μπεργκ, ο οποίος κινούνταν μόνος του προς τον «κίπερ» των Γιαννιωτών, ο οποίος προσπάθησε να διώξει την μπάλα με κεφαλιά, αυτή έσκασε στο έδαφος, ξαφνιάζοντάς τον, με αποτέλεσμα να την μπλοκάρει εκτός περιοχής και να τιμωρηθεί με αποβολή (απ’ ευθείας κόκκινη, ορθά), με τον διαιτητή Σελίμο να παίρνει μια ορθή απόφαση, αφού ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση του Πασχαλάκη να την μπλοκάρει γνωρίζοντας πως βρίσκεται εκτός ορίων, παρότι προσπάθησε να πέσει εντός περιοχής.

Ο Λεντέσμα εκτέλεσε το στημένο (λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή), αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, κοντράροντας πάνω στον Σαμπά, με τη φάση να περνάει ανεκμετάλλευτη.

Κίνηση ματ… από Στραματσόνι και ΓΚΟΛ!

Ο Ιταλός τεχνικός έβγαλε τον Ιβανόφ, έβαλε τον Βιγιαφάνιες και σε δύο λεπτά απείλησε με τον Λουντ (34΄,35΄) με τον Αργεντινό να μπαίνει κεφάτος και να ανακατεύει την άμυνα του ΠΑΣ, με το «τριφύλλι» να πιέζει περισσότερο και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, αλλάζοντας και τον σχηματισμό της ομάδας, από 3-5-2, σε 4-4-2.

Στην αμέσως επόμενη φάση (38΄) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν από τα πόδια του Βιγιαφάνιες, ο Κουλιμπαλί βρέθηκε από δεξιά, έβγαλε μια πολύ καλή σέντρα, ο Μάρκους Μπεργκ με κεφαλιά-δυναμίτη, σκόραρε, με τους «πράσινους» να προηγούνται και να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Η είσοδος του Βιγιαφάνιες έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα, προσέδωσε επιθετικότητα και το… απρόβλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να είναι δημιουργικός, πιο «ζωντανός», ο Μπεργκ στο 41΄να φτάνει κοντά στο γκολ (δοκάρι), όταν μετά από μια… ανακατωσούρα στην άμυνα του ΠΑΣ, του στρώθηκε η μπάλα, με τους «πράσινους» ξεκάθαρα πια, να οδηγούν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν.

Βιγιαφάνιες και Κουλιμπαλί από δεξιά, δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους, με σέντρες ξυράφι να βρίσκουν πότε τον Μπεργκ, πότε τον Λέτο, ο οποίος στο 45΄συνδυάστηκε θεαματικά με τον Μπεργκ, ο οποίος με τακουνάκι του έστρωσε, εκείνος σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ, με τον κόσμο να έχει ανέβει, βλέποντας την ομάδα να παίζει πια όμορφο ποδόσφαιρο με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας και αρκετές καλές φάσεις.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μπεργκ μέσα από την μικρή περιοχή εν κατάφερε να σκοράρει, με τους αμυντικούς του ΠΑΣ να διώχνουν στη γραμμή, με το τριφύλλι να έχει αφήσει πίσω του κακό πρόσωπο του πρώτου ημιώρου και να έχει κλείσει το ημίχρονο με ένα γκολ και πολλές φάσεις για περισσότερα τέρματα.

Πάρε-βάλε από Μπεργκ σε Λουντ!

Ο Μάρκους Μπεργκ χρίστηκε για μια ακόμη φορά δημιουργός, όταν από δεξιά, έβγαλε μια εξαιρετική σκαφτή ασίστ, με τον επερχόμενο Λουντ να πλασάρει ιδανικά για το 2-0 και να «κλειδώνει» επί της ουσίας τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πλέον με δύο γκολ διαφορά, απελευθερώθηκαν, έδιωξαν το όποιο άγχος από πάνω τους, με τον Στραματσόνι να περνάει τον Εμποκού στη θέση του σκόρερ, Λουντ, στην πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Οι «πράσινοι» με 16 τελικές, από τις οποίες οι επτά, εντός εστίας (μόλις τρεις ο ΠΑΣ), θα μπορούσε να έχει σκοράρει περισσότερα τέρματα, την ίδια στιγμή, που η ατυχία «χτύπησε» την ομάδα του Πετράκη, με τον Ακόστα να βγαίνει εκτός, λόγω τραυματισμού και τους Γιαννιώτες να παίζουν το τελευταίο εικοσάλεπτο με εννέα παίκτες.

Ο Εμποκού με σλάλομ στο 72΄απείλησε τον Περιστερίδη, ο οποίος με δυσκολία απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κονγκολέζου άσου, στην πρώτη του καλή ενέργεια στο ματς.

Μπεργκ και 3-0!

Στο 76΄ο Παναθηναϊκός ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0,όταν ο Εμποκού βρήκε τον Λέτο με μια εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Αργεντινός από αριστερά και μέσα από την περιοχή, πάσαρε στον Σουηδό, ο οποίος με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη.

Παραλίγο γκολ από τον Ρινάλντι

Ο Ρινάλντι (πήρε τη θέση του Μπεργκ) έχασε την ευκαιρία να ανοίξει… λογαριασμό με τα πράσινα, όταν μετά από εξαιρετική πάσα λόμπα του Βιγιαφάνιες, βρέθηκε απέναντι στον Περιστερίδη, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, με το ματς πια, να είναι μια απόλαυση για τον κόσμο, ο οποίος έβλεπε γκολ και θέαμα, από την ομάδα του.

Απίστευτη επέμβαση από τον Στιλ!

Στο 84΄ ο Κοζορώνης εκτέλεσε το στημένο φάουλ, ο Μολέντο στην προσπάθειά του να διώξει μακριά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ, με τον Άγγλο να πραγματοποιεί μια απίστευτη απόκρουση, διατηρώντας το “μηδέν” για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, με γκολ στο 88΄, μετά από στημένη εκτέλεση του Λεντέσμα, έκανε το 4-0, σε μια φάση που δε… μύριζε γκολ, καθώς ο Αργεντινός υποδέχτηκε την μπάλα, σούταρε-όχι με ιδιαίτερη δύναμη-αλλά ο Περιστερίδης δεν κατάφερε, λόγω της περιορισμένης ορατότητας του, να κάνει κάτι καλύτερο και έτσι, ο Λέτο πέτυχε το γκολ, γράφοντας το 4-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς, με τον κόσμο να φεύγει χορτάτος από τη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Ιβανόφ (33΄Βιγιαφάνιες), Σάμπα, Μολέντο, Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ (56΄Εμποκού), Μπεργκ (77΄Ρινάλντι), Λέτο.

Στον πάγκο:  Βλαχοδήμος Ο., Ρέις, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Γουακάσο, Μέστο, Εμποκού.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μπέριος, Κούτρης (62΄Ζάϊρο), Σκόνδρας, Γιάκος (45΄Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Ναδάλες, Κοζορώνης, Μαμπουλού(22΄Περιστερίδης), Κόντε.

Τον πάγκο: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Ζαϊρο, Δώνης, Τζημόπουλος, Βιδάλ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ