ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η συνέπεια θα τον οδηγήσει στην κορυφή

Τον μέχρι τώρα απολογισμό του Παναθηναϊκού, δεν τον λες και άσχημο, με μόλις μια ήττα σε 7 ματς. Ζητούμενο η ανάλογη συνέχεια, στον δρόμο για την κορυφή. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Η συνέπεια θα τον οδηγήσει στην κορυφή

Γράφαμε και σε προηγούμενο κείμενο ότι δεν ήρθε καμία καταστροφή μετά την ήττα από τον Αγιαξ. Μπορεί ο ενθουσιασμός των φίλων του Παναθηναϊκού να… διεκόπη προσωρινά, μπορεί το ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League να μην ήταν ιδανικό, μπορεί η ήττα να κατέδειξε κάποια προβλήματα στην ομάδα. Ολα αυτά, όμως, δεν σημαίνουν ότι οι πράσινοι θα πρέπει να τα βάφουν μαύρα, επειδή ηττήθηκαν από τον Αίαντα. Πρέπει να μάθουν απ’ αυτό το αποτέλεσμα και να συνεχίσουν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, σε ματς υψηλού επιπέδου.

Ο πρόλογος αυτός γίνεται, προκειμένου να αντιληφθούν όλοι πως δεν… έπαθε και κάτι ο Παναθηναϊκός από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Κάτι που φάνηκε και στην αντίδρασή του στο επόμενο ματς, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Νίκη, έστω κι αν χρειάστηκε να μείνει με 10 ο ΠΑΣ και να περάσει στο παιχνίδι ο Βιγιαφάνιες για να πάρει μπρος η πράσινη μηχανή και να αρχίσει η παραγωγή των γκολ, για το χειροκρότημα από την εξέδρα στη Λεωφόρο.

Προτού ξεκινήσει η σεζόν, τονίζαμε ότι το σημαντικότερο για τον Παναθηναϊκό, που έχει τις βλέψεις και τις… ορέξεις για επιστροφή στην κορυφή είναι η συνέπεια. Η διάρκεια και η σταθερότητα στην απόδοσή του, προκειμένου να έρχονται τα επιτυχημένα αποτελέσματα. Ετσι κάνεις, άλλωστε, πρωταθλητισμό.

«Δώστε μου την μπάλα»
«Δώστε μου την μπάλα» 959 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με το να κατακτάς τα τρίποντα το ένα μετά το άλλο, βγάζοντας σοβαρότητα στο χόρτο, ακόμη κι όταν δεν είσαι σε καλή μέρα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι θετικότατος. Σε επτά παιχνίδια, οι “πράσινοι” μετρούν πέντε νίκες, έχουν μια ισοπαλία στη Δανία με την Μπρόντμπι και έχασαν μια φορά από τον Αγιαξ στη Λεωφόρο. Αν αυτό δεν είναι πορεία μεγάλης ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, τότε τι είναι;

Η σταθερότητα και η συνέπεια μιας ομάδας οφείλεται σε δυο λόγους. Ο πρώτος είναι η “προσωπικότητα” της. Ο χαρακτήρας που χτίζεται μέσω των αποτελεσμάτων αι που ενισχύεται όταν παίρνεις ποδοσφαιριστές καλούς και έμπειρους. Και τέτοιοι έχουν έρθει μπόλικοι φέτος στην ομάδα. Ο δεύτερος, η συνεχιζόμενη δουλειά και η… εκμάθηση, ακόμη και όταν έρχεται η στραβή.

Υπάρχει κι ένας τρίτος και αφορά τον στόχο που έχεις. Διότι 0μάδα χωρίς στόχο, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει και από τα τρία. Ευχή όλων είναι αυτή η αρχή να αποτελέσει, απλώς, την αφετηρία για μια πορεία επιστροφής προς την κορυφή σε κάθε επίπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...