ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Φώτσης, ο πρώτος NBAer

Ο Αντώνης Φώτσης, σαν σήμερα πριν 15 χρόνια, γινόταν ο πρώτος Έλληνας παίκτης που θα αγωνιζόταν στο ΝΒΑ.

Φώτσης, ο πρώτος NBAer

Προερχόμενος από τέσσερις γεμάτες σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Φώτσης έκανε το μεγάλο βήμα και έκανε το μεγάλο ταξίδι, με προορισμό το Μέμφις.

Στις 9 Νοεμβρίου του 2001, ο Φώτσης ήταν και επίσημα ο πρώτος-γεννημένος στην Ελλάδα-παίκτης που αγωνίζεται στο ΝΒΑ, στο ματς των Γκρίζλις με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο 20χρονος τότε, Αντώνης Φώτσης, έχοντας ολοκληρώσει μια εξαιρετική σεζόν με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική, βάζει στόχο και εν τέλει καταφέρνει να κάνει το μεγάλο άλμα, φεύγοντας από την Ευρώπη, για τις ΗΠΑ.  Ήταν το καλοκαίρι του ’01, όταν ο Φώτσης επιλέχθηκε στο ν. 48 του draft, από τους Βανκούβερ Γκρίζλις (εκείνο το καλοκαίρι η ομάδα μεταφέρθηκε στο Μέμφις), όντας ο ίδιος μέλος του πρωταθλητή Παναθηναϊκού (έπαιζε ήδη 4 χρόνια στο τριφύλλι). Υπογράφοντας το προσύμφωνο με τους Γκρίζλις, έλεγε ο ίδιος: «<em class=Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να παίξω μια μέρα στο ΝΒΑ». Τελικά, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και στην πράξη…, στις 10/11 εκείνης της χρονιάς, στο ματς του Μέμφις με τους Λος Άντζελες Λέικερς (νίκη για το Λος Άντζελες με 110-86, μέσα στο Μέμφις), με τον Φώτση να γίνεται ο πρώτος παίκτης που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και αγωνίζεται στο ΝΒΑ." width="650" height="373" />

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ