ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ένας Παναθηναϊκός που δεν θα σταματιέται!

Ο Βαγγέλης Νεραντζιάς γράφει στο panathinaikos24 για τον νέο Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη που θα τρέχει και θα «πυροβολεί»…

Ένας Παναθηναϊκός που δεν θα σταματιέται!

Μπορεί να είναι βιαστικό, πρώιμο και να εμπεριέχει ρίσκο, όμως το πρώτο δείγμα γραφής του νέου Παναθηναϊκού είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό. Στην πρώτη μετά 3D σεζόν οι πράσινοι ενισχύθηκαν όσο έπρεπε και επέστρεψαν στην… κανονικότητα που θέλει τον εξάστερο να ξεκινά ως φαβορί για το Final 4.

Το ρόστερ της ομάδας «γέμισε» από ποιότητα και το αγωνιστικό στιλ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, καθώς χτίστηκε ένα σύνολο που θα τρέχει και θα πυροβολεί! Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε παίχτες από το πάνω ράφι που χαρακτηρίζονται από την αθλητικότητα, την ταχύτητα, την καλή πάσα και την ευχέρεια στο περιφερειακό σουτ. Στόχος, μια ομάδα που θα αλλάζει γρήγορα και ασταμάτητα την μπάλα στην επίθεση και θα ταλαιπωρεί τον αντίπαλο μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο σουτ.

Ο φετινός Παναθηναϊκός μπορεί να το κάνει αυτό γιατί πλέον οποιοσδήποτε μπορεί να βγάλει την ασίστ και οποιοσδήποτε μπορεί να σκοράρει! Παρακολουθώντας την ομάδα ως τώρα ένα ακόμη στοιχείο είναι το ποιοτικό βάθος στον ρόστερ, κάτι που κόστισε σε μεγάλο βαθμό την τελευταία τετραετία, όπου οι πράσινοι στηρίζονταν ουσιαστικά σε 7-8 παίκτες, οι οποίοι φυσιολογικά όταν έφταναν τα δύσκολα στην Ευρωλίγκα έμεναν από δυνάμεις…

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.244 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φυσικά ο Παναθηναϊκός θα στηρίξει πολλά και στην άμυνα του, ειδικά από τη στιγμή που έχει γεμίσει «πολυεργαλεία» για αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού, όπως οι Ριβερς, Νίκολς, Τζέιμς και Σίγκλετον. Επιθετικά ο Μπουρούσης θα είναι το σημείο αναφοράς, καθώς όσο εκτελεί άλλο τόσο δημιουργεί για τους υπόλοιπους. Τις λεπτομέρειες σε αυτό το κομμάτι θα τις δούμε στα επίσημα παιχνίδια όπου θα υπάρχει σκοπιμότητα και θα μπει το «πρέπει» στην καθημερινότητα της ομάδας.

Το βασικό ζήτημα είναι ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης έβαλε το στοίχημα να χτίσει κάτι διαφορετικό και άκρως ανταγωνιστικό, αν θα το κερδίσει είναι μια άλλη ιστορία. Η αίσθηση που υπάρχει πάντως είναι ότι όταν η ομάδα φτάσει στο επιθυμητό σημείο ετοιμότητας η αυτοματοποίηση θα θυμίζει παλιές καλές μέρες επι Ομπράντοβιτς όπου χανότανε η μπάλα μέχρι να βρεθεί στο καλάθι των απέναντι… Κοινώς αν όλα εξελιχτούν ομαλά,  αποτελεί ερωτηματικό πως θα σταματάς αυτόν τον Παναθηναϊκό!

Υ.Γ. Η απόλυτη γιορτή στήθηκε από την ΚΑΕ για τον Διαμαντίδη, αλλά ο Μητσάρας τα άξιζε όλα αυτά και άλλα τόσα, όπως και τα δάκρυα μελαγχολίας που κύλησαν στο ΟΑΚΑ. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...