ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο δρόμος του Μπεργκ: αξίζεις, άρα αμείβεσαι

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τα μηνύματα που στέλνει ο Παναθηναϊκός και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ρόστερ και την ισορροπία που βρίσκουν πια τα αποδυτήρια στο οικονομικό σκέλος.

Ο δρόμος του Μπεργκ: αξίζεις, άρα αμείβεσαι

Είναι πολλά περισσότερα τα μηνύματα που στέλνει τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ίδιος ο Μάρκους Μπεργκ με την οριστική τους συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας τους. Και είναι μηνύματα που πρώτα και πάνω απ’ όλους πρέπει να λάβουν οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού. Δεν τον έπιασε ξαφνικά πανικός τον Παναθηναϊκό να επεκτείνουν ένα συμβόλαιο το οποίο είχε ισχύ για δύο ακόμα χρόνια και δεν “δέσμευε” με καμία ρήτρα τον παίκτη, κάτι που σήμαινε πως οι πράσινοι θα μπορούσαν να ζητήσουν όσα χρήματα θέλουν αν προέκυπτε ενδιαφέρον.

Ήθελε και κατάφερε ο Παναθηναϊκός μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία και της έκτασης που – δικαίως – πήρε αυτή, να δείξει πρώτα στον Μπεργκ και στη συνέχεια στους υπόλοιπους πως όταν μοχθείς, προσπαθείς, αξίζεις και προσφέρεις, τότε αμείβεσαι όπως και όσο σου αναλογεί. Ο Μπεργκ θα λαμβάνει πλέον περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως διότι αξίζει αυτά τα χρήματα.

Είναι η καλύτερη βιτρίνα του συλλόγου προς τα έξω, είναι ο παίκτης που μπορείς να ακουμπήσεις πάνω τους ελπίδες και φιλοδοξίες και φυσικά αυτός που ρίσκαρε πριν από τρία χρόνια μια μεταγραφή στην Ελλάδα και αναγέννησε την καριέρα του μέσα απ’ αυτή. Ο Παναθηναϊκός τον ανταμείβει όχι μόνο δίνοντας του περισσότερα χρήματα, αλλά βάζοντας και ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο. Ο ίδιος ο Μπεργκ δήλωσε στη συνέντευξή του πως ο σύλλογος ήταν εκείνος που – κυρίως – θέλησε να… εξασφαλιστεί με ένα “φιξ” ποσό, σε περίπτωση που υπάρξει σύλλογος ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει τον Μάρκους. Ένα ποσό κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, μικρότερο απ’ αυτό που σκόπευε να βάλει στα ταμεία του αν για παράδειγμα το καλοκαίρι που πέρασε έδειχνε κάποια ομάδα ενδιαφέρον.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.051 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ναι, ο Παναθηναϊκός καλά κάνει και θέλει να διασφαλίσει κάποια χρήματα, αλλά στέλνει και το μήνυμα στον Μπεργκ πως δεν είναι τα λεφτά εκείνα που τον ενδιαφέρουν, αλλά να μείνει ο Σουηδός για… πάντα μέλος της ομάδας. Ακόμα και σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, που έχει μπόλικο δρόμο να διανύσει ακόμα μέχρι να βγει οριστικά απ’ το “μνημόνιο”, υπάρχει ο χώρος για να δοθούν επιπλέον χρήματα σε όσους με την αγωνιστική τους παρουσία δείξουν πως τα αξίζουν. Κρίνοντας πάντα κατ’ αναλογία, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια πρόταση ανανέωσης αρκετά γενναία στον – απαραίτητο πλέον – Κουτρουμπή, αύξησε τα χρήματα του υπέρ πολύτιμου Ζέκα και είναι έτοιμος να προσφέρει περισσότερα χρήματα στον Μολέδο, που έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της άμυνας. Το ίδιο θα κάνει αύριο – μεθαύριο με κάθε παίκτη ο οποίος αμείβεται με λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που αξίζει βάσει προσφοράς.

Είχαν ούτως ή άλλως πάρει αποφάσεις στον σύλλογο για τη συγκεκριμένη τακτική, αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο Αντρέα Στραματσόνι στο να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Αποκτά έτσι μεγαλύτερη ισορροπία η κατάσταση στα αποδυτήρια, τα οποία όταν τα… συνάντησε ο Ιταλός πριν από περίπου ένα χρόνο, τα βρήκε σε πλήρη ανισορροπία, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος και την αντιστοιχία “προσφοράς – αμοιβής” (βλ. Εσιέν, Σάντσεθ, Βέμερ). Ο Ιταλός μετέφερε στη διοίκηση πόσο σημαντικό είναι να δίνεις στον κάθε παίκτη αυτό που αξίζει, ώστε να πάρει παράδειγμα και ο… επόμενος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.