ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-0

Αρ(Χ)ίσαμε…

Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο Αγρίνιο, με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται για την ακύρωση του γκολ του Λουντ στο 42΄, μετά από λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Λάμπρου στον Μάρκους Μπεργκ. Κακή στο πρώτο μέρος η ομάδα του Στραματσόνι, βελτιωμένη στο δεύτερο.

Αρ(Χ)ίσαμε...

Ο Παναθηναϊκός έχασε τους πρώτους του βαθμούς στη σεζόν, έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο (πρώτο) χωρίς να κάνει κάτι σημαντικό, βελτιώθηκε στο δεύτερο, σπατάλησε κάμποσες καλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο ματς.

Διαμαρτύρονται (δίκαια) οι πράσινοι,καθώς στο 42΄ο Μπεργκ (έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουντ) υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση off side, με τον βοηθό Λάμπρου να σηκώνει τη σημαία και να στερεί το γκολ από την ομάδα του Στραματσόνι.

Το ματς

Τραγικός Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος

Οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα, στα πρώτα λεπτά, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν απειλήσουν την άμυνα των Αγρινιωτών, οι οποίοι περίμεναν τον Παναθηναϊκό, πίσω από τη σέντρα.

Η πρώτη φάση για το «τριφύλλι» στο 5΄,απάντηση στο 7΄για Παναιτωλικό

Στο 5΄ο Μπεργκ θα χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του «τριφυλλιού» στο ματς, όταν ο Λεντέσμα θα κάνει το γέμισμα από τη σέντρα, θα βρει τον Σουηδό μόνο του μέσα στην περιοχή του Κυριακίδη, αλλά το σουτ που θα επιχειρήσει με το εξωτερικό φάλτσο, θα καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Τομανέ δύο λεπτά αργότερα, θα βρεθεί στο ημικύκλιο της περιοχής του Στιλ, χωρίς να… ενοχλείται, θα σουτάρει, με τον Βρετανό να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση, διατηρώντας «μηδέν» στην πράσινη άμυνα, με τον Παναιτωλικό να πιέζει.

Οι γηπεδούχοι έχοντας κερδίσει τρία κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο, άρχιζαν να πιέζουν τους «πράσινους», οι οποίοι δεν πρέσαραν ψηλά και δεν είχαν καλές μεταβιβάσεις (αργή ανάπτυξη).

Απίστευτη ευκαιρία ο Λουντ!

Στο 10΄ο Φινλανδός θα πάρει την μπάλα, μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Κουλιμπαλί, θα στοπάρει την μπάλα, θα γυρίσει 180ο και θα «εκτελέσει» τον Κυριακίδη, ο οποίος θα διώξει με γροθιές σε κόρνερ, στην καλύτερη στιγμή των «πράσινων» στο ματς.

Λάθη επί λαθών

Πέραν των όποιον ατομικών ενεργειών, ο Παναθηναϊκός δεν είχε συνεργασίες, δε δημιουργούσε παιχνίδι με αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι, εύκολα να κρατούν μακριά από την περιοχή τους, τους Μπεργκ και Ιμπάρμπο. Από την άλλη, Κλέσιο και Τομανέ αποτελούσαν τις επιθετικές «αιχμές» των γηπεδούχων, κυρίως από τα άκρα, με σέντρες που «έβγαζε» εύκολα ο Στιλ.

Ο Μπεργκ-όπως και ο Ιμπάρμπο-έμοιαζε απομονωμένος, η μπάλα δεν ερχόταν ποτέ στα πόδια του-και όποτε συνέβαινε αυτό-δεν υπήρχε η δυνατότητα να βρει στηρίγματα, προκειμένου να δημιουργήσει ή να εκτελέσει. Οι «πράσινοι» εφορμούσαν κυρίως από αριστερά, με τον Κουλιμπαλί και τον Γουακάσο, ωστόσο η δεξιά πλευρά των γηπεδούχων λειτουργούσε καλά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χώροι.

Στο 23΄ο Φερέιρα, μετά από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού, πήρε την μπάλα λίγο πριν το ημικύκλιο της περιοχής του Στιλ, σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, λίγο έξω, από το αριστερό δοκάρι του Άγγλου «κίπερ».

Οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις των παικτών του Στραματσόνι, έδιναν τη δυνατότητα σε αυτούς του Παναιτωλικού να γυρνούν την μπάλα κοντά στην περιοχή του Στιλ, χωρίς να δημιουργούν κινδύνους, ωστόσο δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του.

Τα πολλά αβίαστα λάθη, έφεραν εκνευρισμό (κίτρινη στον Γουακάσο στο 39΄), το παιχνίδι ολοένα και γινόταν χειρότερο, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αλλεπάλληλα λάθη στο χώρο του κέντρου, γεγονός που «εξυπηρετούσε» τον Παναιτωλικό, ο οποίος έπαιρνε αυτό που ήθελε, ακούραστα.

Γκολ ο Παναθηναϊκός, λάθος του βοηθού!

Στο 42΄ο Λεντέσμα έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μπεργκ, ο οποίος από κανονική θέση πήρε την μπάλα, έστρωσε στον Λουντ, ο οποίος σκόραρε, ωστόσο ο βοηθός είχε υποδείξει τον Σουηδό σε θέση οφ σάιντ, απόφαση, που όπως αποδείχθηκε ήταν λανθασμένη.

Χωρίς αλλαγές η έναρξη του Β΄ μέρους

Το πρώτο δεκάλεπτο της «επανάληψης» δεν επεφύλασσε κάτι το διαφορετικό για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να παρουσιάζει το ίδιο κακό πρόσωπο, με αυτό του πρώτου μέρους, χωρίς συνεργασίες, χωρίς κούρσες από τα πλάγια, χωρίς φαντασία και χωρίς κάθετο ποδόσφαιρο.

Πιεστικός ο Παναθηναϊκός, έχασε σημαντικές ευκαιρίες

Στο 60΄ο Τσοκάνης έσωσε την εστία του Παναιτωλικού, όταν ο Λουντ από αριστερά, προσπάθησε να βρει έναν εκ των Μπεργκ-Ιμπάρμπο, οι οποίοι παραμόνευαν μέσα στη μικρή περιοχή, ωστόσο ο αμυντικός των γηπεδούχων έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ, στην πρώτη καλή στιγμή του «τριφυλλιού» στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεσή του, ανάγκαζε σε λάθη τους παίκτες του Μαντζουράκη και δύο φορές (62΄, 64΄) με τον Λουντ, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, ωστόσο και τις δύο φορές, ο Κυριακίδης πρόλαβε τον Φιλανδό. Ο Στραματσόνι στο 64΄προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Λούκας Βιγιαφάνιες στη θέση του Γουακάσο, ο οποίος ήταν αρνητικός, στην προσπάθειά του να τονώσει επιθετικά την ομάδα του.

Στο 67΄ο Ροντρίγκες θα πάρει την… μπουκιά από το στόμα του Βιγιαφάνιες, ο οποίος κόντεψε να μπει στα δίχτυα μαζί με την μπάλα, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Τομανέ διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά από κεφαλιά του Λουντ, σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τα πάνω του και προσπαθούσε να ανοίξει το σκορ.

Ο Στραματσόνι στο 74΄πέρασε στο ματς και τον Εμποκού, σε μια προσπάθεια να βρει ένα γκολ στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, με την γκέλα να είναι… κοντά. Στο 76΄ο Λεντέσμα έπαιξε έξυπνα ένα στημένο φάουλ, έστρωσε στον Μέστο, ο Ιταλός σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.

Ο Στραματσόνι έβαλε και τον Ρινάλντι στο ματς (αντί του Ιμπάρμπο), στην ύστατη προσπάθεια του Ιταλού να βρει το χρυσό… πλέον γκολ, αφού ο κλοιός στένευε απειλητικά πια, με μόλις δέκα λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση του 90λεπτου.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο βοηθός Ακρίβος θα υποδείξει τον Μπεργκ σε θέση οφ σάιντ, λανθασμένα και πάλι, με τον Σουηδό να βρίσκεται μέσα στην μικρή περιοχή, ωστόσο, ο Ακρίβος σήκωσε τη σημαία, σε βάρος των πράσινων.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγα, Κούσα, Ροντρίγκεζ, Τσοκάνη, Μάκο, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (81΄Ρότσα), Ουάρντα (70΄Μουνιός), Φερέιρα (68΄Μαρκόβσκι), Τομανέ.

Στον πάγκο: Κουτρομάνος, Μουνιός, Ρόσα, Μαρκόφσκι, Ρότσα, Χαντάκιας, Kριστιάνο.

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, Λουντ (74΄Εμποκού), Ζέκα, Λεντέσμα, Γουακάσο (64΄Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (81΄Ρινάλντι), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Βλαχοδήμος Οδ., Ρέις, Εμποκού, Κουτρουμπής, Στάϊκος, Ρινάλντι,Βιγιαφάνιες.

Διαιτητής: Κομίνης, βοηθοί: Ακρίβος, Λάμπρου, 4ος: Δελφάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE