ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Δύο τα φαβορί με 50-50

Ο Βασίλης Μοιρώτσος κάνει ανάλυση της μάχης του τίτλου και καταλήγει πως ο Παναθηναϊκός έχει αντίπαλο μόνο τον Ολυμπιακό, αρκεί να μην έχουμε οφσάιντ τύπου… Αγρινίου.

Δύο τα φαβορί με 50-50

Μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη πρόβλεψη όσον αφορά το πραγματικό φαβορί των Big – 4 του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από τους τρεις πρώτους αγώνες; Δύσκολο. Ιδιαίτερα μετά από μια αγωνιστική που κανείς εκ των τεσσάρων όχι μόνο δεν νίκησε, αλλά δεν κατάφερε ούτε καν να φτάσει σε κάποιο γκολ. Μεγαλύτερη διάψευση όλων αυτών που υποστήριζαν πως μετά τους τέσσερις υπάρχει το… χάος δεν έχει ξανά συμβεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η πραγματικότητα είναι πως αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε φάει την πρώτη γερή «πιστολιά» από τους διαιτητές, τώρα οι «πράσινοι» θα ήταν οι μόνοι με το τρία στα τρία και μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Θα ήταν στο +2 από την ΑΕΚ, στο +3 από τον Ολυμπιακό και στο +5 από τον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα, με ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική, που θα είχε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά του είτε από έναν εκ των δύο, είτε και από τους δύο. Αν οι προβλέψεις για πρωτάθλημα που θα διεκδικηθεί και από τους τέσσερις επιβεβαιωθούν, τότε αυτή η «πιστολιά» του βοηθού Λάμπρου μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική στο φινάλε της κούρσας.

Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως το πρωτάθλημα θα πάει μέχρι τέλους με τέσσερις διεκδικητές. Ο ΠΑΟΚ θέλει ακόμα μπόλικη δουλειά σαν οργανισμός για να μην… ζαλίζεται όταν του δίνεται η ευκαιρία να φτάσει / μείνει στην κορυφή. Είχε χρυσή ευκαιρία κόντρα στην Ξάνθη να «καβατζάρει» από νωρίς εκείνο το -3, έπαιξε με παίκτη παραπάνω για 20 λεπτά, αλλά έστελνε έξω τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Δύσκολα μπορεί να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού και για άλλους λόγους: ο προπονητής του είναι ο πιο άπειρος απ’ τους υπόλοιπους και έμεινε στη θέση του λόγω μιας απόκρουσης στο 93’ στο περσινό τελευταίο παιχνίδι της σεζόν του. Και η ομάδα του δεν έχει προσωπικότητες όπως οι υπόλοιποι: ούτε Λεντέσμα, ούτε Μπεργκ, ούτε Καμπιάσο, ούτε Τσόρι, ούτε Αλμέιδα, ούτε Τσιγκρίνσκι. Σημαντικό να έχεις… γεννημένους πρωταθλητές, όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμός.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.214 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ΑΕΚ δεν έχει βάθος στον πάγκο της. Κοντό ρόστερ που δεν της επιτρέπει να «ξεπεράσει» τον τραυματισμό του Μάνταλου για να κερδίσει τον Ηρακλή μέσα στην έδρα της. Κι όπως και ο ΠΑΟΚ, μοιάζει να… ζαλίζεται και να λυγίζει όταν έρχεται αντιμέτωπη με την κορυφή. Θαρρείς και δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Καταλήγω, με τον κίνδυνο να διαψευστώ, πως η κούρσα θα είναι μονάχα για δύο. Για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος αδικημένος της αγωνιστικής. Σκόραρε με καθαρό τρόπο, αλλά είδε τον βοηθό να του στερεί το +3 από τον Ολυμπιακό, σε ένα σημείο που θα έστελνε μπόλικη πίεση στον «αιώνιο» και εν όψει του ντέρμπι που έχει με την ΑΕΚ. Θα έπαιζε ο Ολυμπιακός υπό τον φόβο του -5 ή του -6 από την κορυφή. Και μάλιστα, ένα -5 από τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να το διαχειριστεί και όχι για παράδειγμα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όταν είχε βρεθεί σε αυτό το σημείο, πήγε στην Ξάνθη και δέχτηκε τέσσερα γκολ. Το γνωρίζουν καλά στον Πειραιά πως αν ο φετινός Παναθηναϊκός καταφέρει να φύγει με… μαξιλαράκι ασφαλείας απέναντι στον φετινό Ολυμπιακό, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια για εκείνους. Ας ελπίσουμε στην επόμενη… γκέλα του Ολυμπιακού, να μην βρεθεί κανένας Λάμπρου που θα σηκώσει λανθασμένα το σημαιάκι. Δυστυχώς, οι πιθανότητες εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι με το… υψωμένο σημαιάκι, όσες Ενώσεις κι αν αντιστέκονται στο «σύστημα».

ΥΓ: Για την Ευρώπη και το ματς με τη Θέλτα θα τα πούμε αύριο από το Βίγκο. Το panathinaikos24.gr θα βρεθεί στην ισπανική πόλη με διπλή αποστολή, όπως θα κάνει και στα παιχνίδια σε Λιέγη και Άμστερνταμ και όπως κάνει όπου… χτυπάει η καρδιά του «τριφυλλιού». Μείνετε συντονισμένοι στο panathinaikos24.gr καθώς οι εκπλήξεις… συνεχίζονται.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.