ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Πρώτος. Καλύτερος;

Κανένα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορείς να εξάγεις τόσο νωρίς στη σεζόν, όμως οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια και δείχνουν τον δρόμο. Γράφει ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Πρώτος. Καλύτερος;

Μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών της Super League, οι «πράσινοι» στρογγυλοκάθονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μόνοι και ωραίοι, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια.

Μάλιστα, είναι και η μόνη ομάδα που δεν έχει στραβοπατήσει πουθενά, καθώς το 0-0 στο Αγρίνιο δεν έχει να κάνει με την απόδοση και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της, αλλά με την ασύλληπτη εφεύρεση του Κομίνη – και του βοηθού του –  που δεν καταλόγισε το πεντακάθαρο γκολ του Ρόμπιν Λουντ.

Οι υπόλοιποι άμεσοι ανταγωνιστές του «τριφυλλιού», την γκέλα την έχουν ήδη κάνει.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.173 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε δίκαια στη Λάρισα, η ΑΕΚ δικαιότατα δεν νίκησε τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ ενώ έφαγε και το τρίμπαλο χθες στο «Καραϊσκάκης» και τέλος ο ΠΑΟΚ – που έχει και το μείον τρία προίκα από πέρυσι – έχει ήδη δύο ισοπαλίες εκτός προγράμματος. Κι αν η χθεσινή στη Βέροια ήταν πράγματι σφαγή, το 0-0 στην Τούμπα με τη Ξάνθη, είναι όλο δικό τους.

Φυσικά είναι εξαιρετικά νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη μπορεί να αφορά στο μέλλον, όμως μερικά συμπεράσματα απ’ όσα έχουμε ήδη δει μπορούμε να τα εξάγουμε. Τα στατιστικά δεδομένα άλλωστε, μιλούν από μόνα τους.

Δηλαδή,

  1. Ο Παναθηναϊκός έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Θα είχε την πρώτη αν είχε συμβεί το αυτονόητο στο Αγρίνιο και δεν είχε ακυρωθεί το γκολ του Λουντ. Επίσης, την πρώτη αγωνιστική, δεν είχε να παίξει με καμία διαλυμένη από τα προβλήματα της, Βέροια, ώστε να της βάλει έξι.
  2. Το «τριφύλλι» διαθέτει επίσης την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, αυτό χθες από τον Αστέρα Τρίπολης, κι αυτό με πέναλτι.
  3. Έτσι, προκύπτει και η καλύτερη διαφορά τερμάτων του πρωταθλήματος. +9.
  4. Ο Παναθηναϊκός έχει με διαφορά τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Έχει πραγματοποιήσει 66, δέκα περισσότερες από τον ΠΑΟΚ, 16 περισσότερες από τον Ολυμπιακό και 25 περισσότερες από την ΑΕΚ. Έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο τέρμα (41), είναι πρώτος σε ασίστ (7) και πρώτος στα εύστοχα γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή (67/128).

Κι αν τα τέσσερα πρώτα ματς, δεν αποτελούν επαρκές δείγμα για ασφαλή συμπεράσματα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν δίκιο να είναι αισιόδοξοι αν ρίξουν μια ματιά στις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ως την 10η αγωνιστική όπου δεσπόζει το ντέρμπι των αιωνίων στο Φάληρο, οι «πράσινοι» θα δώσουν δύο ματς εντός με Ξάνθη και Ηρακλή κι ένα εκτός στη Βέροια. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα ντέρμπι εντός, με ΠΑΟΚ, και δύο πολύ επικίνδυνα ματς εκτός έδρας, με τον φανταστικό Πανιώνιο και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Η ΑΕΚ που ήδη από χθες είναι σε φάση εσωστρέφειας και γκρίνιας θα αγωνιστεί εκτός έδρας κόντρα στη Λάρισα, εντός με τον Πανιώνιο και την 9η αγωνιστική στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ, έχει τα δυο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ ενώ υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τον συντοπίτη του Ηρακλή.

Εν ολίγοις, η ευκαιρία του Παναθηναϊκού όχι μόνο να συνεχίσει να είναι «καβάλα στ’ άλογο» αλλά να διευρύνει και την διαφορά του από τους υπόλοιπους, είναι πασιφανής.

Αν αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» εμφανιστούν με το ίδιο πρόσωπο και πιο φρέσκοι, τότε από πολύ νωρίς εύλογα θα μπορούν να χαρακτηριστούν φαβορί και κυρίαρχοι. Θα το αξίζουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.