ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

«Κλειδί» ο Ιμπάρμπο και η αποτελεσματικότητα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από τη Λιέγη για το αυριανό μεγάλο παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ και τον Κολομβιανό που έλειψε πολύ την Κυριακή και ίσως αποδειχτεί πολύτιμος το βράδυ της Πέμπτης

«Κλειδί» ο Ιμπάρμπο και η αποτελεσματικότητα

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο ήταν το μεγαλύτερο άγχος του Αντρέα Στραματσόνι. Δικαίως. Η απουσία του Κολομβιανού επιθετικού στο ματς με την Ξάνθη έδειξε πόσο πολύτιμος είναι στη λειτουργία ολόκληρης της επιθετικής γραμμής. Μπορεί να φωνάζουμε όλοι για τις ευκαιρίες που σπαταλά και οι οποίες έχουν στερήσει από τον Παναθηναϊκό γκολ και κατ’ επέκταση βαθμούς – κυρίως στο Βίγκο – αλλά η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, η συνεργασία που έχει με τον Μπεργκ και το… άγχος που φέρνει στην αντίπαλη άμυνα, είναι στοιχεία πολύτιμα για τον Παναθηναϊκό. Και έλειψαν απέναντι στην Ξάνθη, που η ομάδα έκανε ευκαιρίες με το σταγονόμετρο.

Στον αυριανό… τελικό με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο, ο Ιμπάρμπο θα επιστρέψει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Είναι αυτό το πλέον χαρμόσυνο γεγονός για τον Αντρέα Στραματσόνι και όσα έχει στο μυαλό τους για την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο. Και για τις αντεπιθέσεις, που δεδομένα θα ψάξει ο Παναθηναϊκός, σε ένα… αλά Βίγκο τρόπο παιχνιδιού και για τις κοντρόλ επιθέσεις, που θα χρειαστεί εκείνος να κάνει παιχνίδι και να απλωθεί στο γήπεδο.

Ο Στραματσόνι δήλωσε πως η ομάδα του πρέπει, αν θέλει να μείνει ζωντανή στο κόλπο, να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το Βέλγιο. Και συνέχισε τη σκέψη του, λέγοντας πως δεν είναι απαραίτητο το «δύο στα δύο» με τη Σταντάρ, αλλά και πως οι τέσσερις βαθμοί στα δύο παιχνίδια με τους Βέλγους θα είναι μια καλή συγκομιδή ώστε να παίξει την πρόκριση η ομάδα του στο φινάλε με Άγιαξ στο Άμμστερνταμ και Θέλτα στη Λεωφόρο.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 982 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν συμφωνώ με τη λογική «πάμε για δύο αποτελέσματα». Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή μια ομάδα πάει για δύο αποτελέσματα, συνήθως έρχεται το… τρίτο. Οφείλει ο Παναθηναϊκός να μπει στο γήπεδο με το σκεπτικό και τη νοοτροπία του νικητή. Να επιβάλλει τον ρυθμό του, να κάνει όλα αυτά που έκανε στο Βίγκο και… ένα παραπάνω. Να σκοράρει τούτη τη φορά και να μην πετάξει στα σκουπίδια της ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.