ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δεν του «πηγαίνει» το Βέλγιο… (vids)

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία ώστε να πετύχει το πρώτο του «διπλό» της ιστορίας του επί βελγικού εδάφους μετά από εννέα αποτυχημένες προσπάθειες.

Δεν του «πηγαίνει» το Βέλγιο... (vids)

Οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν μια νίκη ιστορικής σημασίας στο «Maurice Dufrasne» της Λιέγης επί της Σταντάρ, η οποία εάν και εφόσον ερχόταν θα ήταν η πρώτη επί βελγικού εδάφους σε επίσημο παιχνίδι!

Από το 1977 μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός έχει επισκεφθεί συνολικά εννέα φορές (με τη χθεσινή) τη «χώρα της σοκολάτας» αντιμετωπίζοντας τις Κλαμπ Μπριζ, Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης, δίχως ωστόσο να έχει καταφέρει να πανηγυρίσει εκεί κάποια εκτός έδρας νίκη. Μετά και το παιχνίδι της Πέμπτης, η ιστορία απέδειξε για άλλη μια φορά πως, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, το «τριφύλλι» τα βρίσκει «σκούρα» στο Βέλγιο.

Πιο συγκεκριμένα, η συγκομιδή του Παναθηναϊκού στο Βέλγιο ανέρχεται στις τρεις ισοπαλίες (οι δύο μάλιστα επιτεύχθηκαν κόντρα στην ομάδα της Λιέγης) και έξι ήττες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο τέρματα του Βίκτορ Ιμπάρμπο στην πρόσφατη αναμέτρηση, είναι τα πρώτα που επιτυγχάνει η ομάδα στην εν λόγω χώρα.

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.748 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

1977/78 Κλαμπ Μπριζ – Παναθηναϊκός 2-0 (Πρωταθλητριών – Φάση των «16»)

1987/88 Κλαμπ Μπριζ – Παναθηναϊκός 1-0 (Προημιτελικά UEFA)

1991/92  Άντερλεχτ – Παναθηναϊκός 0-0  (Πρωταθλητριών – Φάση ομίλων)

1994/95 Κλαμπ Μπριζ – Παναθηναϊκός 1-0 (UEFA – Φάση των «16»)

2002/03  Άντερλεχτ – Παναθηναϊκός 2-0 (UEFA – Φάση των «16»)

2009/10  Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 1-0 (UEFA – Φάση των «16»)

2014/15  Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0 (3ος προκριματικός Champions League)

2015/16  Κλαμπ Μπριζ – Παναθηναϊκός 3-0 (3ος προκριματικός Champions League)

2016/17  Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 2-2 (Europa League – Φάση ομίλων)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...