ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Σε (ξανά)στησαν σε μια γωνιά…

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, η διαιτησία στερεί από τον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο ευρωπαϊκό «διπλό». Αυτό που έγινε στη Λιέγη, είναι, χωρίς πολλές περιστροφές, ποδοσφαιρική ληστεία. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Σε (ξανά)στησαν σε μια γωνιά...

Πρέπει να το διατυπώσουμε ευθέως, χωρίς να στρογγυλέψουμε τον λόγο μας. Αυτό που έγινε σήμερα στη Λιέγη είναι μια ποδοσφαιρική ληστεία εις βάρος του Παναθηναϊκού. Μια απόφαση από τον ανεκδιήγητο Πολωνό διαιτητή, Στεφάνσκι (ο οποίος άκουσε τον βοηθό γραμμής), στέρησε από το “τριφύλλι” ένα μεγάλο ευρωπαϊκό “διπλό”.

Το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της Σταντάρ Λιέγης, ήταν μια απόφαση που έβαλε στο παιχνίδι τους ακίνδυνους, μέχρι εκείνη τη στιγμή Βέλγους και φυσικά άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Διότι είναι διαφορετικό να πηγαίνεις στα αποδυτήρια προηγούμενος 2-0 και διαφορετικό να έχεις δεχθεί γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η ψυχολογία αλλάζει και στη συνέχεια παρακολοθούμε ένα άλλο ματς, που είχε την κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε.

Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό φέτος. Πρώτα ήταν ο διαιτητής Μπάντι από την Ιταλία, που δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Ιμπάρμπο και αποβολή στον αμυντικό της Θέλτα στο Βίγκο κι ενώ το ματς ήταν ακόμη στο 0-0. Και τώρα ο Πολωνός Στεφάνσκι, που… ληστεύει την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.187 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το τριφύλλι ήταν άριστα στημένο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σταντάρ δεν ήρθε. Με ένα 3-5-2 από τον Αντρέα Στραματσόνι, κατάφερε να εγκλωβίσει τους γηπεδούχους, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενο τις αμυντικές δυσλειτουργίες της Σταντάρ. Με τους Λέτο και Ιμπάρμπο να συνεργάζονται άψογα, μέχρι ο πρώτος να κουραστεί και τον Βιγιαφάνιες να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την επιθετική ανάπτυξη, οι πράσινοι έφτασαν στο 0-2, χάρη στα δυο εκπληκτικά τέρματα του “Ιμπα”, αλλά, όπως γράψαμε και παραπάνω, στη συνέχεια είχε… ληστεία.

Το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε το ηθικό των παικτών της Σταντάρ Λιέγης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με… άλλον αέρα, πίεσαν στην επανάληψη, χωρίς, πάντως, να κάνουν ευκαιρία και κατάφεραν, τελικά, να ισοφαρίσουν στο 82′, όταν σε ένα φάουλ το τοίχος… άνοιξε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Κρίμα, πολύ κρίμα για τον Παναθηναϊκό, που βλέπει να τον “κλέβουν” ξανά στην Ευρώπη. Από εδώ και πέρα, ακολουθούν τρεις “τελικοί” για τους πράσινους. Η νίκη στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αν το τρίποντο κατακτηθεί, τότε όλα μπορούν να συμβούν στον όμιλο. Η ομάδα παραμένει “ζωντανή” για πρόκριση, αρκεί, να νικήσει στη Λεωφόρο τους Βέλγους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.