ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός Superfoods 81-77

Έπεσε μαχόμενος…

Η ΤΣΣΚΑ με ένα σερί 11-0 στο τελευταίο δίλεπτο, γλίτωσε το... κάζο από τον εκπληκτικό Παναθηναϊκό (81-77), ο οποίος την είχε στα... σχοινιά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Κλώτσησε πολλές χαμένες ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα το τριφύλλι, ωστόσο έδειξε σφυγμό, μετά τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ.

Έπεσε μαχόμενος...

Ο Παναθηναϊκός Superfoods παρότι ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι με ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, με έναν απίστευτο Νίκολς (20 π.), προηγήθηκε στην τρίτη περίοδο, κρατούσε το ματς στα χέρια του, αλλά κάποια αβίαστα λάθη και χαμένα εύκολα καλάθια από Παππά και Καλάθη, του στέρησαν τη δυνατότητα να πάρει το ματς και να κάνει το μπαμ της αγωνιστικής.

Οι πράσινοι, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βόβορα, έδειξαν πως έχουν σφυγμό… αντέδρασαν, έπαιξαν σαν Παναθηναϊκός και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, η οποία θα τον βρει με τον Τσάβι Πασκουάλ στο τιμόνι του.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός, με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο της ομάδας, ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καλάθη, Φελντέιν, Νίκολς, Γκιστ και Μπουρούση, ενώ η ΤΣΣΚΑ, με τους Ντε Κολό, Τζάκσον, Χάινς, Βοροντσέβιτς και Κουρμπάνοφ.

Νευρικός και άστοχος…

Κουρμπάνοφ και Μπουρούσης αστόχησαν στις δύο πρώτες επιθέσεις του ματς, οι δύο ομάδες ήταν νευρικές, με τον Βοροντσέβιτς να ανοίγει το σκορ, μετά από επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε. Ο Ντε Κολο ακριβώς στο δίλεπτο με μία βολή έκανε το 3-0, αλλά οι «πράσινοι» με αλλεπάλληλα λάθη, έμεναν στο «μηδέν», για παραπάνω από τρία λεπτά.

Πάρτι του Βοροντσέβιτς και +12

Ο Μπουρούσης στα 6:27, έκανε σεφτέ… (5-2), αλλά ο Βορόντσεβιτς με τρίποντο έκανε το 8-2, με τον Καλάθη να χρεώνεται με επιθετικό φάουλ στην επόμενη φάση, με την ΤΣΣΚΑ να αυξάνει, αργά αλλά σταθερά τη διαφορά (11-2, 5:37), με τον Παναθηναϊκό να μην πιέζει αρκετά στην άμυνα και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στην επίθεση.

Ο Κρις Σίνγκλετον (είχε πάρει τη θέση του Μπουρούση), με καλάθι και φάουλ, μείωσε σε 11-5 (4:33), με τον Βόβορα να ρίχνει στο παρκέ και τον Παππά, ο Σίνγκλετον έκλεψε αμέσως, αλλά ο Καλάθης αστόχησε, με το «τριφύλλι» να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει κι’ άλλο, με τον Βοροντσέβιτς να τιμωρεί… με τρίποντο δύο φορές… για το 17-5, 3:20 για το τέλος.

Τρεις βόμβες από Νίκολς και στο -3!

Με ένα κρεσέντο του Νίκολς με τρία συνεχόμενα τρίποντα και ένα κλέψιμο που κατέληξε σε καλάθι του Παππά, ο Παναθηναϊκός έδειξε… σφυγμό, μείωσε σε 22-19, βγάζοντας πάθος, αντίδραση, αναγκάζοντας τον Ιτούδη να καλέσει τάιμ άουτ, 1:25, για το δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός θα βγάλει μια απίστευτη άμυνα στα 5,8΄΄ με τάπα του Νίκολς στον Όγκουστιν, ο Παππάς στα 2,5΄΄ επιχείρησε ένα δύσκολο τρίποντο, αλλά αστόχησε, εντούτοις είχε επιστρέψει στο ματς από το -12 (20-8), παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας τον Νίκολς σε εξαιρετική βραδιά με 3/3 τρίποντα και δύο-τρεις εκπληκτικές άμυνες.

Ρεσιτάλ αστοχίας και λαθών

Δύο λάθη του Παναθηναϊκού στις αρχές της Β’ περιόδου, δεν του επέτρεψαν να μειώσει περισσότερο, αλλά η άμυνα του είχε σφίξει… με αποτέλεσμα το σκορ να παραμένει στο 22-19, στο πρώτο ενάμισι λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να βρει το δρόμο προς το καλάθι, όπως και στην αρχή του αγώνα, ο Ρίβερς με μία βολή (7:06), θα μειώσει σε 24-20, η ΤΣΣΚΑ έκανε λάθος στην επίθεσή της, αλλά ο Ρίβερς αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, με τον Χάινς να κάνει λάθος όμως, με τον Παππά να ξανα-αστοχεί.

Στο -1 με Ρίβερς

Ο Κέι Σι Ρίβερς με παλικαρίσια ενέργεια, έβαλε το καλάθι και πήρε και το φάουλ από τον Βοροντσέβιτς, αστόχησε όμως στη βολή (24-22, 5:27), με τον Φριτζόν να σκοράρει από τα 6,75 (27-22), με το ματς να αποκτά ρυθμό μετά το πρώτο στείρο πεντάλεπτο, της δεύτερης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην προσωπική άμυνα, αλλά τα αβίαστα λάθη των παικτών του Βόβορα, έδιναν συνεχώς κατοχές στην ΤΣΣΚΑ, η οποία ναι μεν είχε την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά με μικρή διαφορά.

Ο Φελντέιν με τρίποντο θα μειώσει σε 29-25, με τον Δομινικανό να παίζει καλή άμυνα στον Ντε Κολό, κερδίζοντας την κατοχή για το τριφύλλι, ο Μπουρούσης δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον Χάινς, ο Νίκολς ανέλαβε εκ νέου δράση… κέρδισε το φάουλ από τον Βοροντσέβιτς και με δύο βολές του, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο καλάθι (29-27, 2:20).

Ο Ντεμέτρις Νίκολς το είχε πάρει πάνω του… με καλάθι και φάουλ, που κέρδισε σε αιφνιδιασμό έκανε το 31-30, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση. Με δύο σφυρίγματα-δώρα στην ΤΣΣΚΑ, ο Τζάκσον με συνεχόμενες βολές, έκανε το 35-30, 43΄΄ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έπαιζε εξαιρετικά και έπρεπε να συνεχίσει έτσι.

Ο Νίκολς αστόχησε σε τρίποντο, η ΤΣΣΚΑ στην τελευταία επίθεση αστόχησε και αυτή με τον Αντόνοφ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 35-30 και έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά το πρώτο πεντάλεπτο, έδειχνε ένα εξαιρετικό πρόσωπο, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ντέρμπι!

Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους από τον Γκιστ, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στον ένα πόντο (35-34), ο Ντε Κολό απάντησε με τρίποντο (38-34, 8:36), αλλά ο Σίνγκλετον σκόραρε μετά από όμορφη πάσα του Καλάθη, με τον Γκιστ με νέο κάρφωμα-μετά από ασίστ του Νικ-να φέρνει στο ματς στα ίσια (38-38, 7:37).

Στο +3!

Ο Ρίβερς με τρίποντο, μετά από ακόμα μία εξαιρετική άμυνα, έδωσε προβάδισμα-για πρώτη φορά στο ματς-στον Παναθηναϊκό (38-41, 7:13), ο οποίος ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το… τομάρι του, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο (41-43, 45-47), με Ρίβερς-Γκιστ-Νίκολς να έχουν βγάλει την ΤΣΣΚΑ εκτός ρυθμού, σε ένα τρομερό ντέρμπι, από τα παλιά. Ο Ντε Κολό με συνεχόμενα τρίποντα κρατούσε την ΤΣΣΚΑ ζωντανή (48-47), αλλά ο Καλάθης (εξαιρετικός) με τρίποντο έκανε το 48-50, σε ένα εκπληκτικό ματς.

Στο +4 με Σίνγκλετον!

Ο Καλάθης με baseball pass βρήκε τον Σίνγκλετον, ο οποίος έκανε το 48-52, ο Τεόντοσιτς (έκανε βήματα) μείωσε στους δύο, άμεσα, ο Ρίβερς με νέο τρίποντο έκανε το 50-55, φτάνοντας τους 11 π., με τον Παναθηναϊκό πραγματικά να δίνει ρεσιτάλ, σε άμυνα και επίθεση.

Ο Παππάς έχασε τη συγκέντρωσή του, ο Χίγκινς του έκλεψε την μπάλα, η ΤΣΣΚΑ κέρδισε άκοπα μια κατοχή και σκόραρε για το 54-55 (2:25). Ο Παναθηναϊκός κέρδιζε τη μάχη των ριμπάουντ, ο Σίνγκλετον ήταν πολύτιμος σε αυτό το κομμάτι, με τον «εξάστερο» να διατηρεί μια μικρή διαφορά (54-56), με την τέταρτη περίοδο να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο Μποχωρίδης έκανε το 54-58, ο Παππάς αστόχησε (είχε αστοχήσει ο Όγκουστιν πρώτα), ο Βοροντσέβιτς όμως με τρίποντο έκανε το 57-58, σκορ τρίτης περιόδου.

Οι πράσινοι επέλεξαν στην αρχή της τελευταίας περιόδου, να βάλουν την μπάλα μέσα στο ζωγραφιστό, ο Μπουρούσης όμως δε βρισκόταν σε καλή βραδιά, η ΤΣΣΚΑ με τον Όγκουστιν προηγήθηκε μετά από ώρα (61-60), με τον Βόβορα να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Η απουσία του Γκιστ (γύρισε το πόδι του στο Γ΄ δεκάλεπτο) άλλαξε τα πλάνα του Έλληνα προπονητή, ο οποίος είχε βρει ένα πλάνο, το οποίο του… έβγαινε και έπρεπε να το αναπροσαρμόσει, για λίγο… αφού ο Αμερικανός κατάφερε να ξαναπατήσει παρκέ.

Ο Νικ Καλάθης με δύο βολές,διαμόρφωσε το 61-62 (7:56), ο Νίκολς με όμορφο καλάθι έκανε το 61-64, ο Καλάθης δημιουργούσε από παντού, αλλά η ΤΣΣΚΑ έβρισκε λύσεις με τον Ντε Κολό (63-64).  Ο Ντεμέτρις Νίκολς συνέχιζε απτόητος… (20 π.) για το 63-68, ο Ντε Κολό μείωσε, αλλά με την εικόνα που είχε το παιχνίδι, αν ο Παναθηναϊκός συνέχιζε έτσι, μπορούσε να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Με γρήγορους πόντους, η ΤΣΣΚΑ μείωσε στον έναν (67-68), ο Καλάθης με μία κακή επιλογή αστόχησε, στα 3:50, με την κατοχή να είναι στα χέρια των Ρώσων, με τον Ντε Κολό να βάζει ένα απίστευτο καλάθι για το 69-68, σε ένα ματς, πραγματικό θρίλερ.

Ο Βοροντσέβιτς με τρίποντο έκανε το 72-68 (2:48), με την ΤΣΣΚΑ να αποκτά προβάδισμα-αγωνιστικό και ψυχολογικό-ο Καλάθης αστόχησε μόνος του κάτω από το καλάθι, με τον Όγκουστιν να δίνει… χαριστική βολή (74-68), 1:47 για το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την επιθετική του συνοχή και να μη βρίσκει εύκολα καλάθια, σε ένα κρίσιμο σημείο, με τους Ρώσους να έχουν κάνει ένα σερί 11-0, το οποίο έσπασε ο Μπουρούσης για το 74-70, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν προβάδισμα νίκης.

Ο Παππάς έχασε και αυτός με τη σειρά του… πέναλτι (λέι απ), ο Μπουρούσης με βολές έκανε το 76-72 (1:08), ο Φριτζόν κέρδισε φάουλ από τον Παππά, με την ΤΣΣΚΑ να εκμεταλλεύεται τις βιαστικές επιθέσεις των πράσινων, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με σκορ

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-30, 57-58, 81-77.

leto
leto

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ