ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Πασκουάλ: Ο καλύτερος για αυτή τη δουλειά…

Ο Τσάβι Πασκουάλ, είναι μακράν ο καλύτερος τεχνικός που θα μπορούσε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, τούτη τη στιγμή. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Πασκουάλ: Ο καλύτερος για αυτή τη δουλειά…

Ο Τσάβι Πασκουάλ ποτέ δε μου γέμιζε το μάτι. Δεν τον θεωρούσα «μεγάλο» προπονητή, θεωρώντας πως ανήκει στην ελίτ των… λούζερ, έχοντας οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε αμέτρητα Final-4, ωστόσο πλην αυτό του 2010, δεν κατάφερε ποτέ να ξανασηκώσει κούπα, παρότι πάντοτε είχε μεγάλο μπάτζετ.

Από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής που κάθε χρόνο η ομάδα του έπαιζε κατά κοινή ομολογία το καλύτερο μπάσκετ, στο μεγαλύτερο διάστημα της εκάστοτε σεζόν, προπονώντας κορυφαίους αθλητές, κατακτώντας πολλούς τίτλους στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, αυτό της Ισπανίας, ε δεν τον λες και κακό.

Απ’ όποια πλευρά και αν το δει κανείς, ασχέτως αν συμπαθεί-προπονητικά-τον Πασκουάλ, ο Καταλανός μοιάζει και είναι-στα δικά μου τουλάχιστον-μάτια, η πιο ιδανική επιλογή για τον Παναθηναϊκό.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.074 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είναι κάποιος ανενεργός τα τελευταία χρόνια τεχνικός, αλλά προπονούσε στο υψηλότερο επίπεδο, επί οκτώ συναπτά έτη την Μπαρτσελόνα. Έχει συνυπάρξει στα αποδυτήρια της «Μπάρτσα» με μεγάλους σταρ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και γνωρίζει πως είναι να διαχειρίζεται κανείς τέτοιες προσωπικότητες.

Έχει αναδείξει μερικά μεγάλα ταλέντα από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, αλλά και νεαρούς αθλητές, οι οποίοι πήγαν στην ομάδα του νέοι, γαλουχήθηκαν εκεί και έκαναν το μεγάλο βήμα. Έχει μάθει να ζει και να δουλεύει υπό πίεση, εκτός αν νομίζει κανείς, πως η Μπαρτσελόνα είναι ένα απλό club…

Για να μη μακρηγορούμε, ο Ισπανός με τα καλά του και τα κακά του (αναφέρθηκαν παραδείγματα και για τα δύο παραπάνω), είναι ένας κανονικός προπονητής, υψηλού επιπέδου, νέος σε ηλικία, άρα έχει κίνητρο και φιλοδοξία και αποτελεί μακράν την πιο safe επιλογή, από τους συναδέλφους του, που είναι ελεύθεροι αυτή τη στιγμή ή από αυτούς που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες.

Το αν θα πετύχει ή όχι, δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά διάολε, πιστεύω πως θα δούμε ωραίο μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό, τον δικό του Παναθηναϊκό.

ΥΓ.1: Ο Αργύρης Πεδουλάκης ότι και αν έγινε, αυτά που πέτυχε τη διετία ’12-’14, θα μείνουν αξέχαστα.

ΥΓ.2: Πασκουάλ και δύο μεταγραφές… Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα είναι καλύτερος όσο περνάει ο καιρός, ωστόσο τώρα, που πονάει, πρέπει να αντέξει.

ΥΓ.3: Καλύτερα να χαμογελάς τον Ιούνη, παρά τον Οκτώβρη. Ο Παναθηναϊκός το γνωρίζει καλά αυτό το συναίσθημα.

Γιάννης Μιχαλάκης
Γιάννης Μιχαλάκης Στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαλάκη, ισχύει η σοφή ρήση που λέει “κάλιο αργά παρά ποτέ”, όσον αφορά στην αθλητική δημοσιογραφία, στο μονοπάτι της οποίας εισήρθε στις αρχές του 2012, παρότι αποτελούσε όνειρο από πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά ενασχόληση με τα ερασιτεχνικά αθλήματα μέσω του volleynews.gr και του insidesports.gr και σιγά-σιγά, μέσω της οικογένειάς του panathinaikos24.gr, προσπαθεί να κάνει το χόμπι του… επάγγελμα, σε ένα «πράσινο» μεν μέσο, αλλά χωρίς παρωπίδες και πάντα με σεβασμό στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.