ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Κόροιβος Αμαλιάδας 96-65

Είδαν Πασκουάλ και… απογειώθηκαν!

Μόνο χαμογελαστός... πρέπει να έφυγε από το ΟΑΚΑ ο Τσάβι Πασκουάλ, με τον Παναθηναϊκό να επιβάλλεται του Κόροιβου (96-65), υπό το βλέμμα του Ισπανού προπονητή, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από τα επίσημα του κλειστού. Κορυφαίοι Σίνγκλετον-Ρίβερς, όμορφο μπάσκετ από το τριφύλλι.

Είδαν Πασκουάλ και... απογειώθηκαν!

Με κορυφαίους τους Σίνγκλετον (16 π.), Ρίβερς (19 π.), Μπουρούση (14 π. ) και Φώτση (13 π.), ο Παναθηναϊκός υπό το βλέμμα του Τσάβι Πασκουάλ, επικράτησε εύκολα του Κόροιβου Αμαλιάδας με 96-65, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ.

Σούπερ και πάλι ο Νικ Καλάθης, μοίραζε, οργάνωνε αριστοτεχνικά το παιχνίδι της ομάδας, με τον κόσμο να χειροκροτεί την ομάδα, βλεποντάς την, να ξεπερνά το σοκ από την ήττα στο ΣΕΦ, να βγάζει αυτοματισμούς και να προσφέρει όμορφο θέαμα. Δεν αγωνίστηκε ο Γκιστ, ο οποίος προφυλάχθηκε.

Το ματς

Με τρίποντο του Σίνγκλετον ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Χολ να ισοφαρίζει άμεσα, αλλά τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού να μπαίνει… καυτός, ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα (5-3, 8:07).

Διαγωνισμός τριών πόντων!

Με διαδοχικά τρίποντα των Φώτση-Καλάθη, και λέι απ του «batman», ο Παναθηναϊκός με επιμέρους σερί (11-0), έκανε το 16-3 (5:32), με τον τεχνικό του Κοροίβου, να καλεί τάιμ άουτ, βλέποντας τη διαφορά να ανεβαίνει. Μαζί με αυτό του Σίνγκλετον, οι «πράσινοι» είχαν στο πρώτο πεντάλεπτο τέσσερα εύστοχα τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός είχε φρενήρη ρυθμό, ο Κόροιβος δεν μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός και μοιραία, οι γηπεδούχοι είχαν χτίσει μια καλή διαφορά, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και κυκλοφορώντας εξαιρετικά την μπάλα στην επίθεση, με αποτέλεσμα τα ελεύθερα τρίποντα που έβρισκαν.

Τρίγωνο φωτιά!

Σίνγκλετον, Φώτσης και Καλάθης είχαν από 7, 8,  και 6 πόντους αντίστοιχα, (έναν ο Φελντέιν), με συνεχόμενα τρίποντα και εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται ήδη με 16 (22-6). Από τη συνεργασία Μποχωρίδη-Ρίβερς (καλάθι του Αμερικανού), οι «πράσινοι» ανέβασαν κι’ άλλο τη διαφορά, έχοντας δεχθεί μόλις 9 πόντους σε εννιάμισι λεπτά.

Ο Καλάθης ήταν εκπληκτικός, μοίραζε, σκόραρε, ήλεγχε το ρυθμό και φαινόταν… σεληνιασμένος, μετά την κριτική που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα. Υπό το βλέμμα του Τσάβι Πασκουάλ, ο Έλληνας γκαρντ τα έκανε όλα… και ο Παναθηναϊκός παρουσιαζόταν αγνώριστος, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Πατ Καλάθης και Μπουρούσης συνεργάστηκαν άψογα (27-12, 8:27), ο Παναθηναϊκός και με τη «δεύτερη» πεντάδα έβγαζε κέφι, διάθεση και αυτοματισμούς… και παρά την αδυναμία του αντιπάλου, έπαιζε σοβαρά και όμορφα, δείγμα… που πριν τη Μόσχα δεν είχαμε δει.

Ακόμα και ο Πατ, παρότι δεν είχε παίξει πολύ, ήταν ενεργητικός, προσπαθούσε συνεχώς και δικαίως κέρδισε το χειροκρότημα. Ο Παππάς με μια εκπληκτική αλά Σάρας… πάσα, «χάρισε» στον Πατ τους πρώτους του πόντους (31-15), ο Μπουρούσης έκανε ότι ήθελε τους ψηλούς του Κόροιβου, με τον Παναθηναϊκό να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά.

Πατ και Σίνγκλετον έκαναν το 39-16 (4:42 για το ημίχρονο), οι «πράσινοι» έτρεχαν σε κάθε ευκαιρία στο ανοικτό γήπεδο, προσφέροντας όμορφο θέαμα στο λιγοστό κόσμο που βρισκόταν στο κλειστό.

Το κρεσέντο… συνεχίστηκε, άπαντες είχαν σκοράρει (πλην Γκιστ-Χαραλαμπόπουλου, με τον Αμερικανό να μην έχει αγωνιστεί καθόλου), ο Λούντζης έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ για πρώτη φορά φέτος, με τον πιο χορταστικό Παναθηναϊκό από την αρχή της σεζόν (η αδυναμία του αντιπάλου σαφώς έπαιζε ρόλο).

Passing game… για φίλημα

Με Μπουρούση και Καλάθη στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός είχε ένα εξαιρετικό passing game, κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα και έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι του Κόροιβου (61-30, 6:08), ο Βόβορας έκανε rotation, ξεκουράζοντας αρκετά τους παίκτες του (πλην Γκιστ, είχαν παίξει όλοι και είχαν σκοράρει πλην Χαραλαμπόπουλου), με τον Πασκουάλ να παρακολουθεί από τα επίσημα τη νέα του ομάδα, έχοντας στο μυαλό του, το ματς της Τετάρτης, με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο Κόροιβος μείωσε σε 63-42, αλλά ο Φώτσης εκτέλεσε και πάλι από τα 6,75, για το 66-42, με τον Παναθηναϊκό να έχει εξαιρετικά ποσοστά από μακριά. Οι φιλοξενούμενοι, αποδεχόμενοι την ήττα τους, απελευθερώθηκαν, έπαιξαν χωρίς άγχος (που ούτως ή άλλως δεν είχαν), βγάζοντας μερικές ωραίες φάσεις, ομορφαίνοντας κι’ άλλο το ήδη ωραίο και θεαματικό παιχνίδι, στην τρίτη περίοδο.

Οι πράσινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο, με τον Σίνγκλετον πλέον να έχει συμπαραστάτη και τον Ρίβερς (14 π., μέχρι εκείνο το σημείο), πίεζαν στην άμυνα (50 πόντοι σε 35 λεπτά), είχαν διάθεση σαν να… ήθελαν να δείξουν στο νέο τους προπονητή… πράγματα και εικόνες, από το μέλλον.

Ο Κέι Σι Ρίβερς, τα έβαζε από παντού… δείχνοντας πως σιγά-σιγά μπαίνει στο κλίμα (19 π.), με τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα να κυνηγάει την πρώτη κατοστάρα (90-60, 3:33).

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 51-26, 72-47, 96-65.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ PANATHINAIKOS - KORIVOS (BASKET LEAGUE 2016-2017)
 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ PANATHINAIKOS - KORIVOS (BASKET LEAGUE 2016-2017)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE