ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ιμπάρμπο: «Γι΄ αυτό πανηγύρισα με τον προπονητή μου τα γκολ στη Λιέγη»

Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο μίλησε για το λόγο που έτρεξε να αγκαλιάσει τον Αντρέα Στραματσόνι, μετά τα γκολ στη Λιέγη, ενώ τόνισε πως ο στόχος δεν είναι άλλος, από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ιμπάρμπο: «Γι΄ αυτό πανηγύρισα με τον προπονητή μου τα γκολ στη Λιέγη»

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova, ο Βίκτορ Ιμπάρμπο:

Έχει μείνει πικρή γεύση από το ματς με την Σταντάρ επειδή ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει;

«Ναι όντως είναι δύσκολο κάναμε εμείς όλο το παιχνίδι σε εκείνο τον αγώνα και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλαμε. Τώρα κοιτάμε μπροστά στον αγώνα της Δευτέρας για το πρωτάθλημα».

Στο Βέλγιο έκανες την καλύτερη σου εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πέτυχες δυο γκολ, αισθάνθηκες ότι ήταν και μια απάντηση στους επικριτές σου; 

«Όχι εγώ δεν το βλέπω έτσι. Θα έλεγα ότι είμαστε μια ομάδα σωστή, μια ομάδα υγιείς και από εκεί και πέρα μια ομάδα που προσπαθεί. Σε προσωπικό επίπεδο επιστρέφω σε καλή κατάσταση μετά από τραυματισμούς και σε άλλες ομάδες που ήμουν τύχαινε να μην έχω πολλά λεπτά συμμετοχής. Έχω την εντύπωση όμως πως εδώ τα πράγματα ανακτούν τον ρυθμό τους, έχω περισσότερες συμμετοχές και μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα».

Έχεις και πολλές χαμένες ευκαιρίες μέχρι στιγμής πιστεύεις ότι αυτά τα δυο γκολ ανεβάζουν και την αυτοπεποίθηση σου για τη συνέχεια ώστε να σκοράρεις και άλλα γκολ στη συνέχεια;

«Αυτή είναι ουσιαστικά η ιδέα και πρέπει όταν μπορείς και έχεις τη δυνατότητα να σκοράρεις, πρέπει να το κάνεις. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και βλέπουμε μπροστά τον επόμενο αγώνα με τη Βέροια. Όπως καταλαβαίνετε, όποιος σκοράρει και η ομάδα του κερδίζει, τότε αισθάνεται πολύ πιο όμορφα και άνετα. Αυτό που θα έλεγα είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να πετυχαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ γίνεται».

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ
Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ 3.337 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά και τα δυο γκολ που πέτυχες στην Λιέγη πήγες να πανηγυρίσεις με τον προπονητή σου, ήθελες να πεις κάτι με αυτή την κίνηση;

«Όχι δεν είναι θέμα να δώσω μήνυμα σε καμία περίπτωση απλά ήθελα να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, την συμπάθεια μου και επίσης για το γεγονός ότι ήμουν στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλοι σταθήκαμε καλά, ήμασταν σε καλή κατάσταση και προσπαθεί ο καθένας από το δικό του μετερίζι να κάνει στον αγωνιστικό χώρο ότι καλύτερο μπορεί».

Η Ελλάδα είναι διαφορετική σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ήττα από την Ξάνθη είναι ένα πισωγύρισμα για την ομάδα, παραμένεις αισιόδοξος για το πρωτάθλημα;

«Η αλήθεια είναι πως είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά θα έλεγα ότι καμία ομάδα δεν πρόκειται να σου χαρίσει τίποτα, δεν πρόκειται να σε αφήσει, διότι και οι άλλες ομάδες από την πλευρά τους θέλουν όταν παίζουν με τον Παναθηναϊκό να πάρουν τη νίκη. Από εκεί και πέρα βέβαια στόχος μας παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε τη δουλειά συγκεντρωμένοι, ταπεινά και με όρεξη και κοιτάμε προς αυτόν τον στόχο».

Πολλά τα προβλήματα για το ματς με την Βέροια, πολλές οι απουσίες ενώ υπάρχει και η κούραση, ποιες είναι οι προσδοκίες σου από το παιχνίδι της Δευτέρας;

«Είναι πολλοί δυστυχώς οι συμπαίκτες μου που έχουν πρόβλημα, που είναι τραυματίες και αυτό οφείλεται και στην πίεση στον αγωνιστικό χώρο και στο παιχνίδι της Πέμπτης. Εμείς όμως δεν χάνουμε τη συγκέντρωση μας, συνεχίζουμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Είσαι δανεικός στον Παναθηναϊκό, βλέπεις το μέλλον σου στην ομάδα και θεωρείς ότι μπορείς να επιστρέψεις στην Εθνική Κολομβίας μέσα από τις εμφανίσεις σου στον Παναθηναϊκό;

«Εδώ όντως όπως είπατε είμαι δανεικός αλλά το τι μέλει γενέσθαι θα το αποφασίσουν μεταξύ τους οι σύλλογοι. Αυτή τη στιγμή εγώ κοιτάω τον Παναθηναϊκό, όσον αφορά το άλλο σκέλος της ερώτησης σας για την Εθνική Κολομβίας ότι είναι να έρθει καλώς να ορίσει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.