ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (13' Μπεργκ, 88' Μπαλάφας)

Τα ‘θελε και τα ‘παθε

Έπαιξε με τη φωτιά ο Παναθηναϊκός στη Βέροια και σ' ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει με 5-0 είδε τον Μπαλάφα να τον ισοφαρίζει στο 88(1-1) και να μένει 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Τα 'θελε και τα 'παθε

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό ήταν… μαγικό. Οι προβληματισμοί για την απουσία των Ζέκα και Λεντέσμα ξεχάστηκαν από το πρώτο κιόλας λεπτό, αφού οι «πράσινοι» ανάγκασαν όσους έβλεπαν το ματς να… χαζεύουν τον υπέροχο τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν και την ευκολία με την οποία έμπαιναν στην περιοχή του Λόπεζ. Εκεί, όμως, δεν τελείωναν τις – πολλές – φάσεις όπως έπρεπε με αποτέλεσμα το 1-0 του ημιχρόνου με το γκολ του Μπεργκ από το 13’ να είναι πολύ «φτωχό» βάσει εικόνας του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να χάνει ευκαιρίες στο 3’ και σταμάτησε στο 45’. Είχε 11 τελικές στο πρώτο μέρος, αλλά είδε τον Λόπεζ να κάνει εμφάνιση… καριέρας και να κρατάει μόνος του το 0-1. Οι «πράσινοι» έχασαν τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες στο 8’ και στο 11΄με τους Ιμπάρμπο και Λουντ αντίστοιχα, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο καταπληκτικός Ιμπάρμπο βρέθηκε στην περιοχή, έστρωσε στον Μπεργκ και αυτός άνοιξε το σκορ. Με το 3-5-2 να λειτουργεί καταπληκτικά και το πόδι κολλημένο στο… γκάζι, οι παίκτες του Στραματσόνι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Και τα έκαναν όλα υπέροχα εκτός από το… βασικό. Να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα. Μπεργκ και Λουντ έχασαν ευκαιρίες που δεν χάνονται, με τους «πράσινους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το «φτωχό» 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή, να δημιουργεί και να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω απ’ την άλλη. Ιμπάρμπο, Μολέδο και Χουλτ θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το ματς, αλλά δεν το έκαναν και στο 53’ ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε με ισοφάριση. Σε ένα ακίνδυνο γέμισμα ο Στιλ έχασε τη μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του, η μπάλα στρώθηκε στον Βίτι, που σούταρε προς την εστία, αλλά για καλή τύχη του Παναθηναϊκού ο Κουτρουμπής είχε τρέξει στη γραμμή και έδιωξε με τον ώμο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 65’ ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ιμπάρμπο να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λόπεζ, ενώ στο 75’ ο Εμποκού, που πήρε τη θέση του Ιμπάρμπο στο 71’, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά η σέντρα του προς τον αμαρκάριστο Βιγιαφάνιες ήταν δυνατή. Όσο περνούσε η ώρα και έμενε το 0-1, ο Παναθηναϊκός αγχωνόταν και η Βέροια έβρισκε αυτοπεποίθηση και ανέβαινε όλο και πιο ψηλά, με τους παίκτες της να προσπαθούν να βρουν τον Καπετάνο εντός περιοχής για να απειλήσουν.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε λίγα μέτρα πιο πίσω, θέλοντας να διαφυλάξει το σκορ και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία απ’ αυτές, στο 81’, μια σέντρα του Μέστο πέρασε παράλληλα με την εστία, χωρίς να βρεθεί κάποιος να τη στείλει στα δίχτυα. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να παίζουν με τη φωτιά και… κάηκαν. Στο 88’, με τη Βέροια να αλλάζει τη μπάλα για πολλή ώρα περιμετρικά της περιοχής του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Μπαλάφας βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή και με ένα συρτό «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Στιλ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι», σοκαρισμένοι από την ισοφάριση, δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα σε ένα ματς που έπρεπε να είχαν επικρατήσει με… συντριβή, να «γκελάρουν» και να μένουν με 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας.

Βέροια: Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός (58’ Σισοκό), Καλί, Ναβαλόφσκι, Άρτσε, Μπαλάφας, Χαροντάκης (69’ Σισίνιο), Βίτι (90’ Παπαστεριανός), Βασιλαντωνόπουλος, Καπετάνος

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (80’ Ρέις), Μολέδο, Ιβανόφ, Χουλτ, Μέστο (89’ Ρινάλντι), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Ιμπάρμπο (71’ Εμποκού), Μπεργκ

Στον πράσινο πάγκο: Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μπουμάλ, Λέτο, Ρέις, Ρινάλντι

Διαιτητής: Βάτσιος

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ