ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Όχι, δεν φταίει η κακοδαιμονία

Όταν κάνεις τα ίδια λάθη, τόσες φορές με τόσο ίδια αποτελέσματα, είσαι αφελής αν νομίζεις ότι φταίει το μαύρο ριζικό σου… Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Όχι, δεν φταίει η κακοδαιμονία

Το χθεσινοβραδινό «χαρακίρι» της ομάδας στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, δυστυχώς έχει προηγούμενο και δυστυχώς δεν είναι αποτέλεσμα κατάρας ή κακοδαιμονίας. Ο τρόπος που το 0-5 έγινε 1-1 μπορεί να σόκαρε και να απογοήτευσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά είναι τουλάχιστον η πέμπτη φορά που συμβαίνει φέτος. Άρα ούτε η κακή τύχη μας φταίει ούτε το μαύρο ριζικό μας.

Είναι κρυστάλλινο πια, ότι η ομάδα δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο και αυτό το βλέπει και ο πλέον αδαής με το αντικείμενο. Ένα επιχείρημα που ακούγεται ως εξήγηση είναι η κακή διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή. Ένα άλλο – νομίζω, πιο κοντά στην αλήθεια – είναι η κακή φυσική κατάσταση που προέκυψε από την ειδικά διαμορφωμένη καλοκαιρινή προετοιμασία, ώστε η ομάδα να έχει ενέργεια στα προκριματικά του Europa League.

Από όπου κι αν πηγάζει πάντως η τραγωδία των δευτέρων ημιχρόνων, αν δεν λυθεί άμεσα, όχι πρωταθλητισμό δεν κάνεις αλλά μόνο καταστροφές σε περιμένουν.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.203 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς στη Λιέγη δεν κερδήθηκε εξαιτίας της πολύ κακής απόφασης του διαιτητή να δώσει το ανύπαρκτο πέναλτι στους Βέλγους. Σύμφωνοι. Συγκρίνεται η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου όμως με αυτή του δευτέρου;

Το ματς με τον Αστέρα στην Λεωφόρο, κερδήθηκε. Όλα καλά; Ή μήπως δεν είναι καλά όταν παίζεις με παίκτη παραπάνω και πάει να γίνει το 2-0, 2-2;

Το ματς στο Βίγο; Το ματς με τον Άγιαξ;

Είναι τουλάχιστον πέντε οι περιπτώσεις – σε 13 επίσημα παιχνίδια – που συμβαίνει το ίδιο πράγμα, με εκνευριστικές ομοιότητες και παρόμοια αποτελέσματα. Κι όταν συμβαίνει το ίδιο πράγμα, τόσες φορές και δεν μπορείς ή δεν θες να το διορθώσεις, προφανώς προκύπτουν πολύ συγκεκριμένες ευθύνες.

Την μεγαλύτερη όλων φέρει φυσικά ο προπονητής.

Ένας προπονητής που βλέπει χθες την ομάδα του να προηγείται γρήγορα, στη συνέχεια να χάνει τα άχαστα κι ενώ ξέρει την κακή φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του, κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 72’… Τη δεύτερη στο 81’. Την τρίτη στο 90’…

Ένας προπονητής που βλέπει τουλάχιστον επτά ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο να μην μπορούν να ανασάνουν και τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου να τείνει προς επιβεβαίωση, και δεν του περνάει από το μυαλό να βάλει μέσα τον Λέτο, τον άνθρωπο «κρατάω μπάλα, κερδίζω φάουλ, παγώνω τον ρυθμό».

Ένας προπονητής τελοσπάντων που σε 13 επίσημα ματς, δεν έχει κερδίσει επτά, σε όλες τις διοργανώσεις, είναι 4ος στον όμιλο του Europa League και τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή στο πρωτάθλημα, μόλις την 6η αγωνιστική.

Κι όλα αυτά σε μια σεζόν που ξεκίνησε με κοινή ομολογία την απίστευτη ποιότητα που έχει το ρόστερ.

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες, το «τριφύλλι» έχει μπροστά του έναν «γολγοθά». Ή σοβαρεύεται κι είναι εντός όλων των στόχων του ή πετάει στα σκουπίδια ακόμα μία χρονιά και γεμίζει απογοήτευση τα εκατομμύρια των οπαδών του.

Κι αν πραγματικά θέλει να σοβαρευτεί, ας τελειώσει μια και καλή η συζήτηση περί κακοδαιμονίας και ατυχίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.