ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η συνέντευξη τύπου του Αντρέα Στραματσόνι

Στραματσόνι: «Δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστείς την ομάδα που μονίμως έχει το πλεονέκτημα…»

Ο Αντρέα Στραματσόνι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στο… μυαλό των παικτών του, που πρέπει να είναι καθαρό ενόψει Σταντάρ και Ολυμπιακού, ενώ αποκάλυψε πως κατά πάσα πιθανότητα δε θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας την Πέμπτη.

Στραματσόνι: «Δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστείς την ομάδα που μονίμως έχει το πλεονέκτημα…»

Ο κόουτς του τριφυλλιού, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη Σταντάρ, είπε πως Ζέκα και Λεντέσμα θέλουν να παίξουν με τον Ολυμπιακό, ενώ όσον αφορά το σημερινό ματς, τόνισε πως η πιο κραυγαλέα φάση του αγώνα δεν ήταν το οφ σάιντ του Μπεργκ, αλλά το πέναλτι που δε δόθηκε στον Βιγιαφάνιες στο 76′, με το καθαρό χέρι του Ρούσου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου:

«Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό το ματς, όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και για να σηκώσουμε κεφάλι, παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε πολλές φάσεις, το ποδόσφαιρο είναι παράξενο, σκοράραμε με ένα πολύπλοκο τρόπο, αλλά σας παρακαλώ μην πείτε ότι ήμασταν τυχεροί δε θα το δεχτώ, σηκώσαμε κεφάλι ενόψει Σταντάρ, αυτό είναι το σημαντικό».

 Για το πώς θα διατηρήσει ήρεμους τους παίκτες του στο ντέρμπι, μετά και τα χθεσινά:

«Είναι μία πολύ καλή ερώτηση. Κάποιες φορές συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Δεν με νοιάζουν τι κάνουν οι άλλοι. Είδατε τι συνέβη και σήμερα. Έγινε χέρι μέσα στην περιοχή σήμερα και ο βοηθός αποφάσισε να μην πει τίποτα στον διαιτητή αν και το είχε δει. Θυμάμαι πολύ καλά το πρόσωπο του διαιτητή που ήταν τέταρτος σήμερα και είναι καλός διαιτητής, αλλά δεν υπήρξε καλή επικοινωνία. Μία ομάδα παίρνει μονίμως το πλεονέκτημα είναι πολύ δύσκολο να τη συναγωνιστείς. Στις πρώτες αγωνιστικές η διαιτησία ήταν 50-50. Θυμάμαι τα πέναλτι με Λεβαδειακό και Αστέρα και την αποβολή με τον ΠΑΣ. Θυμάμαι μετά ότι κάτι άλλαξε και δόθηκε οφσάιντ στον Παναιτωλικό. Θα πρέπει να βελτιωθούν. Δεν το λέω αυτό για τα αποτελέσματα και ως δικαιολογία. Μπαίνει στο μυαλό των παικτών ότι αδικούνται. Είναι θέμα ψυχολογίας αυτό που συμβαίνει. Ο Βιγιαφάνιες μου έλεγε κατά τη διάρκεια του αγώνα ‘’Κόουτς είδες ήταν πέναλτι’’ και του έλεγα να συνεχίζει να παίζει. Μιλάω για την ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία του ντέρμπι. Για να πούμε στον επίλογο που έχει ιταλική χροιά, πιστεύω ότι ο διαιτητής θα είναι τέλειος».

Για το παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης και τις απουσίες κυρίως στον άξονα:

«Όλοι ξέρουν ότι είμαστε σε δύσκολη θέση καθώς μας λείπουν οι κεντρικοί χαφ. Δεν θέλω να το συζητήσω. Την Πέμπτη θα παρουσιαστούμε ως Παναθηναϊκός. Έχουμε 12-13 παίκτες πλην των νεαρών. Είναι ένα ζήτημα αλλά με τη Σταντάρ θα φορέσουν όλοι τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν με ενδιαφέρει θα παίξει ο Ζέκα ή ο Λεντέσμα. Όλοι θα δώσουμε την μάχη μας, δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα νικήσουμε, αλλά θα δώσουμε τα πάντα και θα παλέψουμε στη Λεωφόρο μπροστά στον κόσμο».

Για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής που δεν θα είναι στον πάγκο με τη Σταντάρ Λιέγης: «Ο μόνος αναντικατάστατος είναι ο προπονητής αλλά θα κάτσει στον πάγκο ο Ρομπέρτο Μούτσι».

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.536 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους σεισμούς στην Ιταλία: «Σίγουρα είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή και ειδικά για την κεντρική Ιταλία. Εγώ κατάγομαι από τη Ρώμη. Ο σεισμός που έγινε είναι από την πόλη καταγωγής της γυναίκας μου. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Είναι δύσκολη στιγμή και η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό».

Για τις πιθανότητες να παίξουν Ζέκα και Λεντέσμα με τον Ολυμπιακό: «Και οι δύο παίκτες είναι θετικοί στο να αγωνιστούν, είναι ποιοτικοί, έμπειροι και παθιασμένοι. Θα το τσεκάρουμε μέρα με τη μέρα με τον γιατρό. Είναι μυικό πρόβλημα και για τους δύο. Θα κάνουμε νέα εξέταση. Θα πρέπει να βεβαιωθώ ότι δεν θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για κάποια υποτροπή».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.