ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Ματς που κρίνουν τίτλους! (Vids)

Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού Superfoods με την Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα, με μερικά από αυτά, να έχουν μείνει στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Ματς που κρίνουν τίτλους! (Vids)

Οι «διαξιφισμοί» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι, είτε είναι φιλικό, είτε τελικός Ευρωλίγκας, πάντα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, αφού μιλάμε για δύο clubs, με τεράστια ιστορία και μπόλικες… κούπες.

Το panathinaikos24.gr, γυρνά το χρόνο πίσω και υπενθυμίζει τις έξι κορυφαίες αναμετρήσεις ανάμεσα στους «πράσινους» και τους «κίτρινους», με βάσει το διακύβευμα, που πάντα ήταν μεγάλο!

20/4/2000: Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 67-73 (τελικός Ευρωλίγκας)

Ποιος δε θυμάται τον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2000. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, κερδίζει το… στοίχημα, κατακτώντας την Ευρωλίγκα.

13/05/2001: Μακάμπι-Παναθηναϊκός 81-67  (Τελικός Σουπρολίγκας)

Ένα χρόνο μετά, με το… σχίσμα στην Ευρώπη να έχει μοιράσει στα δύο την Ευρώπη, Παναθηναϊκός και Μακάμπι ξανασυναντιούνται στον τελικό. Η «ομάδα του Λαού», παίρνει την εκδίκησή της στο Παρίσι νικώντας τους «πράσινους» εύκολα με 81-67.

https://www.youtube.com/watch?v=TZve6aWj548

03/05/2002: Παναθηναϊκός-Μακάμπι 83-75  (Ημιτελικός Final 4)

Μετά την ήττα από την Μακάμπι στον τελικό της Σουπρολίγκας, στην ενωμένη πια Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει την εκδίκησή του στο Final-4 της Μπολόνιας.

Σε ένα διήμερο… ΕΠΟΣ, η ομάδα του «Ζοτς», θα κατακτήσει τον τίτλο απέναντι στην οικοδέσποινα Κίντερ Μπολόνια, αφού πρώτα «καθαρίσει» την Μακάμπι στον ημιτελικό με 83-75.

06/05/2005: Μακάμπι-Παναθηναϊκός 91-82  (Ημιτελικός Final 4)

Στο Final-4 της Μόσχας, το πρώτο του Δημήτρη Διαμαντίδη με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός καλείται να επιχειρήσει ένα… θαύμα, απέναντι στην πιο πλήρη Μακάμπι όλων των εποχών.

Μια ομάδα με Γιασικεβίτσιους, Πάρκερ, Βούιτσιτς και άλλους, δε θα δυσκολευτεί να νικήσει το «τριφύλλι» με 91-82, κατακτώντας στη συνέχεια τον τίτλο.

https://www.youtube.com/watch?v=Ap3DgAr00Io

08/05/2011: Παναθηναϊκός-Μακάμπι 78-70  (Τελικό Ευρωλίγκας)

Το τελευταίο αστέρι του-μέχρι το επόμενο-έραψε ο Παναθηναϊκός το 2011 στο Final-4 της Βαρκελώνης, επικρατώντας της Μακάμπι στον τελικό της 8ης Μαΐου (78-70).

Ο μεγάλος Δημήτρης Διαμαντίδης κάνει πράγματα και θαύματα, ο Νικ Καλάθης έχει αναχθεί ως ένας κορυφαίος point guard, υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς και ο Παναθηναϊκός κατακτά έναν ακόμα τίτλο Ευρωλίγκας, απέναντι στην Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

05/04/2012: Παναθηναϊκός-Μακάμπι 86-85  (Play offs)

Η τελευταία μεγάλη μάχη των δύο. Δεν έκρινε τίτλο, αλλά πρόκριση σε Final-4. Σε μια μνημειώδη σειρά προημιτελικών, με το πλεονέκτημα έδρας να αλλάζει χέρια δύο φορές, ο Παναθηναϊκός σε ένα απίστευτο 5ο ματς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης), νικά την Μακάμπι του Μπλατ με 86-85 και παίρνει το εισιτήριο για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

https://www.youtube.com/watch?v=j7RCo98e7M4

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...