ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

«Σημάδια» από το μέλλον

Ο Παναθηναϊκός έχασε ξανά από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, έχασε άλλο ένα ματς στο… τσακ από τον «αιώνιο», εντούτοις έστειλε σημάδια από το… μέλλον. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

«Σημάδια» από το μέλλον

Ο Παναθηναϊκός έχασε το 4ο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και αυτό στη λεπτομέρεια (όπως στη Μόσχα, στην Πόλη και στην Μαδρίτη), ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το γεγονός πως έχει πάρει τον… αέρα του Παναθηναϊκού (κάτι που γινόταν αντιστρόφως μέχρι πρόπερσι και για πολλά χρόνια), αλλά και το ότι είναι πιο δεμένος σαν ομάδα και έχει σαφώς μεγαλύτερη ομοιογένεια.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, παρότι έπαιξε λειψός, ήταν ανταγωνιστικός και πάλι σε ένα αβίαστο λάθος (του Φώτση) σε μια πάσα που κατέληξε σε καλάθι του Ολυμπιακού, έχασε ένα ματς, ή καλύτερα κλώτσησε τη νίκη, που κατάφερνε με κόπο και ιδρώτα να έχει στα χέρια του, στα τελευταία λεπτά.

Το γεγονός πως οι «πράσινοι» φείδονται καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά των «μεγάλων» παιχνιδιών (αλλεπάλληλα λάθη στα κρίσιμα σημεία τόσο σε Μόσχα, όσο σε Μαδρίτη και ΟΑΚΑ), έχει να κάνει-όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Πασκουάλ-στο γεγονός πως δεν υπάρχει φρεσκάδα.

Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα, ο Καλάθης να παίζει στα κόκκινα, επί 35 και πλέον λεπτά (αν συνυπολογίσει κανείς και τις παρατάσεις με Εφές, Μακάμπι), τότε είναι λογικό να μην μπορεί πάντα να κάνει αυτό που πρέπει στο τέλος. Εν πάσει περιπτώσει, ο Παναθηναϊκός, βρίσκεται στο 4 στα 4, με μια εντός έδρας ήττα, αλλά καμία εκτός προγράμματος.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα, αυτό μετράει. Αλλά η εικόνα του στο γήπεδο, έστω και με 6-7 παίκτες, είναι τέτοια, που μόνο ελπίδα δίνει για το μέλλον. Η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, ο νέος προπονητής προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία, έχει αρχικά, συσπειρώσει τους παίκτες του, τους έχει ανεβάσει την ψυχολογία, ενώ δειλά-δειλά βλέπουμε τα κομμάτια του παιχνιδιού, που προσπαθεί να αλλάξει.

ΥΓ.1: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε από τον Ολυμπιακό εντός έδρας, ωστόσο δεν είναι αυτός που κουβαλά, την εκτός προγράμματος ήττα. Στη φετινή Ευρωλίγκα, θαρρώ πως περισσότερο θα μετρήσει το ποιος έχει λιγότερες εκτός προγράμματος ήττες, παρά εντός έδρας, από ανταγωνιστές του, που μπορεί να κερδίσει εκτός.

ΥΓ.2: Όποιος ήταν «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, αντιλήφθηκε πως ο Τσάβι Πασκουάλ σε καμία στιγμή δε δικαιολόγησε την ήττα της ομάδας του, αναφερόμενος στη φάση της καθαρής τάπας του Σίνγκλετον στον Σπανούλη. Τους λόγους της ήττας του είπε «καθαρά και ξάστερα», οπότε-ξέρετε ποιοι-σταματήστε τη μίρλα. Ο Πασκουάλ δεν είναι Σφαιρόπουλος.

ΥΓ.3: Το στοίχημα του Παναθηναϊκού είναι να καταφέρει να μπει στην οκτάδα. Αν συμβεί αυτό και πάει «κομπλέ» στα προημιτελικά, θα δούμε άλλα πράγματα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...