ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Από «διαβολοβδομάδα» σε… «μεγαλοβδομάδα» ο Παναθηναϊκός Superfoods

Η «διαβολοβδομάδα» για τον Παναθηναϊκό Superfoods ολοκληρώθηκε (Ρεάλ, Ολυμπιακός Άρης), με την «μεγαλοβδομάδα» να αρχίζει και να ολοκληρώνεται με τον τελικό απέναντι στην Νταρουσάφακα. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Από «διαβολοβδομάδα» σε… «μεγαλοβδομάδα» ο Παναθηναϊκός Superfoods

Ο Παναθηναϊκός μετά τις δύο ήττες σε Μαδρίτη και ΟΑΚΑ, «έβγαλε» αντίδραση, ξεπέρασε το διπλό σοκ, πραγματοποιώντας μια σημαντική νίκη στο «Nick Galis Hall», ξεκινώντας από σήμερα τη προετοιμασία του, ενόψει του αγώνα με την Νταρουσάφακα, την Παρασκευή (25/11, 21:45).

Το ματς κόντρα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, δίχως υπερβολή, είναι τελικός. Αφενός διότι οι «πράσινοι» δε θέλουν ούτε να σκέφτονται δεύτερη γκέλα στο «σπίτι» τους, αφετέρου διότι η Τούρκικη ομάδα δείχνει μέχρι στιγμής πως δεν… αστειεύεται και «χτυπάει» στα ίσα την πρόκριση.

Μπορεί στην αρχή να μην υπολογιζόταν ως δύναμη που θα μπορούσε να μπει σφήνα στην «οκτάδα», εντούτοις προϊόντος του χρόνου, με τη δουλειά του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού να αποδίδει, η Νταρουσάφακα παίζει… δυνατά και μόνο ως αμελητέα ποσότητα δεν πρέπει να θεωρείται.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 2.866 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναμφίβολα λοιπόν, το ματς της Παρασκευής, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που θέλει τη νίκη, όσο τίποτε άλλο. Και αν οι ήττες με Ρεάλ και Ολυμπιακό, θεωρούνται εντός… προγράμματος, καθότι ντέρμπι, αυτό με τους Τούρκους, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Πάμε λοιπόν σε μια μεγάλη… εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ψάχνει τη δική του «Ανάσταση» στην Ευρωλίγκα, καθώς μια νίκη επί της Νταρουσάφακα θα επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα, καθώς το πρόγραμμα που ακολουθεί, μόνο εύκολο δεν το λες (Νταρουσάφακα εντός, Μπαρτσελόνα εκτός, Γαλατασαράι εντός, Φενέρ εντός).

«Τρέχει» για να παίξει ενισχυμένος την Παρασκευή

Πέραν του αγωνιστικού όμως, στον Παναθηναϊκό υπάρχει και «μεταγραφικό» ενδιαφέρον. Μετά τον αναπάντεχο τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ, οι «πράσινοι» βρίσκονται στις επάλξεις για τον αντικαταστάτη του Αμερικανού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κένι Γκάμπριελ, είναι ο εκλεκτός του Τσάβι Πασκουάλ. Ο άσος της Λοκομοτίβ πληροί όλες τις ή σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις, αφού είναι ένας αθλητικός ψηλός, καλός στον αέρα και στο transition (όχι τόσο καλός αμυντικός όσο ο Γκιστ) και με πολύ καλό τρίποντο, ωστόσο δεν έχει το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι που θα ήθελε ο Καταλανός τεχνικός.

Πρέπει να αντιληφθούμε όμως, πως τη δεδομένη στιγμή στην αγορά και δη την Ευρωπαϊκή, οι επιλογές δεν είναι πολλές-πόσο μάλλον ποιοτικές-άρα η περίπτωση του Γκάμπριελ, μοιάζει εξαιρετική, αν και εφόσον υπάρξει μεταγραφή.

Ένα θεωρείται βέβαιο. Ο Πασκουάλ θέλει να έχει παίκτη την Παρασκευή στο ματς με τους Τούρκους, γνωρίζει πως χρόνος δεν υπάρχει και πιθανή ήττα να φέρει το «τριφύλλι» σε δύσκολη θέση. Ανεξάρτητα την ετοιμότητα του (όποιου) νέου παίκτη, ο Ισπανός θέλει να τον έχει… χθες, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο κενό του Γκιστ.

ΥΓ.1: Η ψυχολογία στην ομάδα είναι καλή, παρά το γεγονός των δύο ηττών στην Ευρωλίγκα. Άπαντες πιστεύουν πως ο πλήρης Παναθηναϊκός θα είναι… αλλιώς και πως ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος. Τα πανηγύρια στο… τέλος.

ΥΓ.2: Κοντοζυγώνει η ώρα του Μάϊκ Τζέιμς. Ο Αμερικανός βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του, κάτι που γεμίζει με αισιοδοξία όλο το πράσινο τιμ.

ΥΓ.3: Το ματς με την Νταρουσάφακα μόνο εύκολο δε θα είναι. Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως με νίκη στο ΟΑΚΑ, κάνουν τεράστιο βήμα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει άλλη ήττα. Ατμόσφαιρα ντέρμπι… πρέπει να έχει την Παρασκευή το κλειστό, ο κόσμος είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.