ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνέντευξη στο panathinaikos24.gr

«Η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό ο Γκάμπριελ!»

Το γρήγορο transition, το θέαμα και η ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι, φέρνει τον Κένι Γκάμπριελ στο… προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Η σύγκριση με τον Γκιστ και όλα όσα μπορεί να προσφέρει ο Αμερικανός στο «τριφύλλι».

«Η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό ο Γκάμπριελ!»

Ο Κένι Γκάμπριελ, βρίσκεται πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό Superfoods, με το panathinaikos24.gr, να επικοινωνεί με τον Θανάση Γιαπλέ, στο μακρινό Κατάρ, ο οποίος είχε τον Αμερικανό υπό τις οδηγίες του, στο Ρέθυμνο, τη σεζόν 2013-2014.

Ο Έλληνας κόουτς, σκιαγραφεί το προφίλ του Κένι Γκάμπριελ, τον θεωρεί ως την καλύτερη δυνατή επιλογή, αυτή τη στιγμή, αναλύοντας το παιχνίδι του. «Διαφορετικός από τον Γκιστ, παρότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά», αναφέρει ο κόουτς Γιαπλές, «πολύ καλός σουτέρ», προσθέτει. Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του!

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Γιαπλές στο panathinaikos24.gr:

«Ο Κένι όταν τον πήραμε εμείς στο Ρέθυμνο, ήταν ρούκι. Έπαιζε στο Ισραήλ, ωστόσο μια βομβιστική ενέργεια που έγινε, τον φόβισε και έφυγε με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία.  Το βασικό του προσόν είναι η αθλητικότητα. Είναι εξαιρετικός στο τρανζίσιον παιχνίδι, τρέχει καλά το γήπεδο, τελειώνει θεαματικά φάσεις, κάνει καρφώματα, σουτάρει καλά.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.581 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όταν ήρθε σε μας, είχε καλό τρίποντο, ωστόσο παρακολουθώντας τον στην Καρσίγιακα τα δύο επόμενα χρόνια διαπίστωσα πως το βελτίωσε αρκετά. Μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα με αλλαγές και στην περιφερειακή άμυνα, ενώ είναι πολύ καλός στο επιθετικό ριμπάουντ. Αυτά όλα φυσικά, πρέπει να τα δούμε στο παρκέ».

Για τις αδυναμίες του:

«Θα έλεγα ότι δεν του αρέσει η επαφή. Τόσο σε άμυνα, όσο σε επίθεση. Ο Κένι παίζει κυρίως με πρόσωπο και περιφερειακά, στο «5», αν και εφόσον χρησιμοποιηθεί έχει μειονέκτημα. Δεν παίζει καθόλου στο low post. Εκεί ίσως να έχει θέμα στην άμυνα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εμείς τον πήραμε ως ρούκι, έχουν περάσει δύο γεμάτες χρονιές και ένα πρωτάθλημα στην Τουρκία για τον Γκάμπριελ, απέναντι σε πολύ ανταγωνιστικές ομάδες.

Θα είναι σίγουρα βελτιωμένος. Έχει περισσότερη εμπειρία πλέον, έκανε πρωταθλητισμό, σίγουρα θα έχει μπόλικη αυτοπεποίθηση. Αν πήγαινε στον Παναθηναϊκό κατευθείαν από το Ρέθυμνο, θα είχα ερωτηματικά. Ωστόσο στην Τουρκία, θεωρώ πως έκανε σημαντικά βήματα».

Για τον χαρακτήρα του:

«Είναι εξαιρετικό παιδί, δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Είναι προσαρμοστικός σαν άνθρωπος και αθλητής παρότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα σκαλοπάτι πάνω απ’ αυτόν».

Για το αν είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό:

«Από τους διαθέσιμους της αγοράς, δεδομένα είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Είναι διαφορετικός παίκτης από τον Γκιστ, παρότι μοιάζουν σε πολλά. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες και επιλογές, ήταν η κορυφαία, αναμφισβήτητα».

Το προφίλ του:

«Είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα και ψυχή. Το έχει καλλιεργήσει αυτό, θα είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τον παίκτη που είχα εγώ στο Ρέθυμνο. Παίζει πιο πολύ στο «4», παρά στο «5». Μπορεί να κόψει ψηλά την μπάλα, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να του δώσει χρόνο στο «5»».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, μέχρι στιγμής:

«Έχω δει όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού, μέχρι στιγμής. Νομίζω πως ελάχιστες λεπτομέρειες, μεταξύ και αυτών και η ατυχία με τους τραυματισμούς, του λείπουν για να βρεθεί εκεί που θέλει. Νομίζω με την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς και την απόκτηση του Γκάμπριελ και αργότερα με τον Γκιστ φυσικά, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να βρεθεί ξανά στο Top-4 της Ευρώπης».

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...