ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Άλλη ομάδα χωρίς Γκιστ ο Παναθηναϊκός Superfoods

Ο Παναθηναϊκός Superfoods καλείται να «βγάλει» την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας-και ίσως παραπάνω-χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ. Τι αλλάζει στην ομάδα ο Πασκουάλ.

Άλλη ομάδα χωρίς Γκιστ ο Παναθηναϊκός Superfoods

Η απρόσμενη απώλεια του Τζέιμε Γκιστ, προκαλεί αναστάτωση στις τάξεις των κυπελλούχων Ελλάδος, με τον Τσάβι Πασκουάλ, αφενός να ψάχνει τον αντικαταστάτη του Αμερικανού, αφετέρου να καταστρώνει τα πλάνα του για το υπόλοιπο της regular season δίχως τον Γκιστ.

Ο  Τζέιμς Γκιστ πάνω και πρώτα απ’ όλα, αποτελεί ένα από το σημαντικότερα «γρανάζια» της «πράσινης μηχανής», κυρίως λόγου του πάθους που διαθέτει και της ψυχής που βγάζει στο παρκέ. Αυτό από μόνο του, δύσκολα αντικαθίσταται, καθώς ο Αμερικανός έχει δεθεί με την ομάδα, βρίσκεται πολλά χρόνια σε αυτή και γνωρίζει που παίζει.

Πέραν αυτού, η αθλητικότητα του, ειδικά στην άμυνα, αλλά και το post up παιχνίδι του (το έχει βάλει στο ρεπερτόριό του αισίως) θα λείψουν αρκετά από το παιχνίδι των «πράσινων». Ο Γκιστ είναι ένας παίκτης επαφής (που δεν είναι ο Γκάμπριελ…), μπορεί να μαρκάρει από το «1» έως το «5» και αποτελεί το συνδετικό κρίκο της back court του Παναθηναϊκού με την front line.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 42.175 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ, δείχνει να επιλέγει τον Κένι Γκάμπριελ (πολύ κοντά στο να έρθει ο Αμερικανός), παίκτης ο οποίος διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του Γκιστ, ωστόσο είναι διαφορετικός.

Ο πρώην άσος της Καρσίγιακα και του Ρεθύμνου, είναι καλύτερος στο τρίποντο από τον Γκιστ, διαθέτει μπόλικη αθλητικότητα, αλλά δεν είναι τόσο καλός στις επαφές, πράγμα που σημαίνει πως θα πάρει περισσότερο χρόνο (αν έρθει) στο «4» (που είναι και η θέση του), παρά στο «5», όπου ο Γκιστ έπαιζε με μεγαλύτερη άνεση.

Ως εκ τούτου, ο Καταλανός τεχνικός, θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα, ειδικά στην επίθεση, αφού στην άμυνα με αλλαγές, ο Γκάμπριελ μπορεί να ανταποκριθεί.

Στο επιθετικό κομμάτι, ο Γιάννης Μπουρούσης θα επιβαρυνθεί στο παιχνίδι με πλάτη, που δεν υπάρχει στο ρεπερτόριο του Γκάμπριελ, κάτι που σημαίνει, πως στα σχήματα δίχως τον Έλληνα σέντερ στην πεντάδα, οι «πράσινοι» θα έχουν πάντα εξαιρετικό τρίποντο σε όλες τις θέσεις, αλλά όσον αφορά τους ψηλούς, θα πρέπει να βρουν διαφορετικό τρόπο εκδήλωσης επιθέσεων.

Με μοναδικό παίκτη στο low post τον Μπουρούση, η συνύπαρξη των Σίνγκλετον-Γκάμπριελ στην πεντάδα, θα φέρει τρομακτική ενέργεια, ταχύτητα καλή άμυνα, ψηλά και χαμηλά, αλλά σε set παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει τέλεια το pick’n’roll, προκειμένου να αξιοποιήσει τους δύο Αμερικανούς, καθώς δε θα έχει σημείο αναφοράς (σε αυτό το κομμάτι) στη ρακέτα.

Η επάνοδος του Τζέιμς θα δώσει πολλά περισσότερα στην ομάδα, αλλά επειδή είναι ακόμα νωρίς και ουδείς γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται ο Αμερικανός γκαρντ, ο Πασκουάλ θα προσπαθήσει εκ των έσω, να καταστρώσει πλάνα και plays, για να μπορεί η ομάδα του να ανταπεξέλθει τόσο στο ανοικτό γήπεδο (το εύκολο), όσο και στο «5 vs5» (το δύσκολο).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...