ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άγιαξ-Παναθηναϊκός (20:00, panathinaikos24.gr, Cosmote Sport 4)

20 χρόνια μετά… Κάντο ξανά!

Να ξαναθυμηθεί τον παλιό του… εαυτό θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός και να επιχειρήσει το θαύμα, όπως το ’96, παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον Άγιαξ, στην «Άμστερνταμ Αρίνα», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

20 χρόνια μετά… Κάντο ξανά!

Παρότι το «τριφύλλι» βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, δε διαθέτει ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης, οφείλει να παλέψει μέχρι τέλους και να δώσει ένα τέρμα, στο αρνητικό σερί που έχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια (χωρίς νίκη σε φάση ομίλων από το 2012).

Ο Άγιαξ είναι το φαβορί, ωστόσο η δεδομένη πρόκρισή του στην επόμενη φάση και οι πολλές αλλαγές που ετοιμάζει ο Πίτερ Μπος, ενδεχομένως αλλοιώσουν την εικόνα του Άιαντα, κάτι που είναι προς το συμφέρον των «πράσινων».

Όσον αφορά τα σενάρια πρόκρισης του Παναθηναϊκού, τα πράγματα είναι απλά και… πολύ δύσκολα! Δύο νίκες απέναντι σε Άγιαξ και Θέλτα για το «τριφύλλι» και παράλληλα, ισοπαλία στο Θέλτα-Σταντάρ και νίκη του Άγιαξ, την τελευταία αγωνιστική επί των Βέλγων. Μόνο σε αυτό το σενάριο ο Παναθηναϊκός προκρίνεται.

Ψάχνει την «100αρα…»

Ένα ακόμα κίνητρο για τον Παναθηναϊκό είναι η 100η νίκη του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η νίκη του επί της Μπρόντμπι τον Αύγουστο ήταν η 99η νίκη του και έκτοτε ψάχνει το «τρίποντο» που θα τον φέρει στο «100». Έφτασε κοντά σε Βίγκο και Λιέγη, εντούτοις δεν τα κατάφερε. Απόψε θα έχει μία ακόμα ευκαιρία.

Έτσι θα παίξουν

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 (ή παραλλαγή αυτού, αλλά με τρεις πίσω), με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, ακραία μπακ τους Χουλτ και Κουλιμπαλί, κεντρικούς αμυντικούς τους Μολέντο, Σαμπά και Κουτρουμπή, στον άξονα οι Ζέκα και μάλλον Βιγιαφάνιες (είχε γίνει αρχικά η σκέψη να πάει ο Γουακάσο εκεί), Ιμπάρμπο στην κορυφή και πίσω του οι Γουακάσο και Λουντ. Δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να πάρει θέση βασικού και ο Λεντέσμα, όχι όμως απαραίτητα σαν «εξάρι», αλλά μπροστά από τους Ζέκα-Βίγια.

Ο Μάρκους Μπεργκ θα βρίσκεται στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί στην πορεία του αγώνα, ενώ ο Ρινάλντι συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να παίξει, είτε σαν βασικός, είτε ως αλλαγή, παρά το γεγονός πως με τον Μπεργκ στον πάγκο, είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος σέντερ φορ της ομάδας.

Την «πράσινη» αποστολή, συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ξενόπουλος, Μέστο, Ιβανόφ, Μπεργκ, Ρινάλντι, Μίγγος και Πίσπας. Εκτός αποστολής ο ανέτοιμος Λέτο και ο τιμωρημένος Εμποκού.

Από την πλευρά του, ο Άγιαξ αναμένεται να ξεκινήσει με τους: Ονάνα, Τετέ, Ντε Λιχτ, Φριρχίφερ, Ντάικς, Σόνε, Φαν Ντε Μπέεκ, Κλάασεν, Τσέρνι (ή Νούρι), Κασιέρα και Τραορέ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ